Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Určitě jedna z nejslabších epizod. Postapokalyptické světy mají svá zvláštní kouzla a hrozně dobře se mi na ně kouká. V tomto případě to nebylo pravdou. Zobrazený svět mi přišel maximálně nezajímavý. V podstatě celý díl je pojatý jako boj o přežití a snaha ukrýt se robotickému psovi. Při takovém námětu snad ani nelze očekávat, že budou diváci při sledování v rauši. Nezajímavé, neoriginální, přímočaré, bez zajímavého poselství. Jako kdyby tato epizoda do produkce Black Mirror snad ani nepatřila. Extrémně slabé dva kousky. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší epizoda Black Mirror, jakou jsem dosud viděl (kterou musím popsat včetně děje až do závěru, tak pozor na SPOILER). Její obrazové zpracování není špatné, ale obsah jako by snad ani do tohoto (jinak geniálního) seriálu nezapadal. Apokalyptická vize byla natočena vcelku napínavě a uvěřitelně, ale námět nebyl nijak originální. Je to, už by se dalo říct, klasická hrozba robotické technologie, která se vymkne lidstvu z rukou a dostane ho na pokraj vyhynutí. Ale to by nebylo to nejhorší, i tak by to určitě mohlo být natočeno zajímavě. Bohužel byl ale tento díl založen hlavně na nechutných záběrech rozstřílených hlav, kterým se dosud díkybohu tento seriál úspěšně vyhýbal. Navíc snad poprvé u Black Mirror se mi stalo, že mé hodnocení snížila pointa celého příběhu (tak bacha na ten spoiler, byla by škoda, kdyby toho byl někdo ušetřen :-D )... sice chápu, že chtěli autoři poukázat na určitou mechaničnost technologií, která útočí na lidi bez většího důvodu, ale už si asi neuvědomili tu neskutečnou absurditu jejich nápadu... lidé se zřejmě někde skrývají, nejspíš budou mít problémy se zásobami, aby vůbec přežili, když v tom se chrabrá trojice vydá na sebevražednou misi do opuštěného skladu... ne aby doplnili životně důležité suroviny, léky nebo jiný materiál, ale aby přivezli dítěti náhradního plyšového medvídka... ach jo :-D ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Black Mirror bez překvapivé pointy či zvratu? Respektive první epizoda Black Mirror bez jakéhokoli nosného nápadu? Jako co to bylo, a proč to bylo v tomhle seriálu? Prostá černobílá postapokalyptická naháněčka s robopsem, na níž i ta střídmá čtyřicetiminutová stopáž byla moc. Pořád jsem čekal, že to k něčemu zajímavému dospěje, ale ono nic. Kdyby to bylo alespoň napínavé, ale ono ani to ne. Nejzbytečnější díl ze všech. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejstylovější epizoda celé série; a to zdaleka nejen díky sednoucí čarukrásné černobílé stylizaci. Čtvrtá série má všeobecně problém s až příliš přímočarými epizodami. O této to platí dvojnásob. Tedy až na detail, že u ní nejde o výtku. Krátké, přímočaré, úderné, napínavé, žánrově pokleslé a v "nic nevyjevení" znepokojivě mrazivé. A z tohohle virálního videa (a jemu podobných) je rázem jedna z nejděsivějších vizí blízké budoucnosti... They're coming! ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplný odklon od konceptu Black Mirror, zde se jedná o typické post-apo. Náplní světa lidé a technologie, která je zde doslova smrtící. Představené postavy nezajímavé, 40 minut na jejich rozvoj je čas dostatečný, leč zde se více soustředilo na budování napětí, které fungovalo poměrně dobře, ale právě kvůli zmiňovaného aspektu neúplně. Černobílou stylizaci mám hodně rád, na posílení atmošky to fungovalo. Oktávka potěšila. Celkově ale lepší nadprůměr. 6/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)
  • Na začátku epizody řídí hlavní protagonisté vůz Škoda Octavia Combi. (Lukoboss)

Reklama

Reklama