Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnohých ohľadoch veľmi priemerná epizóda. A to vážne nie som pubertálne dieťa na ČSFD. Metalhead má síce len 40 minút, ale subjektívne vnímaný čas je rozhodne dlhší. Nie že by problém tkvel v tom, ako málo o apokalyptickom svete vieme. Problémom je, že o ústrednej hrdinke vieme neskutočne málo a vlastne až do záveru nepoznáme jej motiváciu. Tým pádom vzniká dvojaký problém. K postave si nevytvoríme puto a tak nám je akosi ukradnuté, ako to celé vlastne dopadne. Problém č.2 tkvie v samotnom závere a síce odhalení motivácie. Tá je síce pekná a minimalisticky odhalená, tak ako to mám rád, ale nedostatočne katarzná na to, aby spätne otočila vnímanie epizódy ako celku. V konečnom dôsledku tak ide o premrhaný potenciál vizuálne krásne spracovaného námetu. ()

Teri123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu špatné hodnocení tohoto dílu. Já jsem celou dobu seděla s otevřenou pusou a čekala, co se stane. Dějově to možná není tak propracované, jako jiné díly black mirror ale v jednoduchosti je krása. Celý díl se táhl v napínavé atmosféře a já nedočkavě čekala, kam to vyústí, protože jak známe black mirror, konce většinou nebývají šťastné. Herecky opět super výkon a black mirror opět nezklamal. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohlednice z postapo světa, na které však žádný vzkaz ani přání, napsané nebyly. Takže sledujeme působivé černobílé nahanění robočokla s nějakou paní a to je vše. Po vypointovaných předchozích epizodách, to působí dost nedovyprávěně. Navíc si Slade postapo svět dost maluje. V něm voda z kohoutků nepoteče a elektřina v domech, asi taky na pocestný čekat nebude. ()

Ziriath 

všechny recenze uživatele

Nezlobila bych se, kdyby těch dvacet minut co tomu chybělo oproti ostatním dílům, bylo využito na uvedení do toho světa - proč se to stalo a jak. Ale drží si to atmosféru, pes je správnej zlej sráč s kudlou - jak z nějakého snu, kdy před něčím prcháte, je tam oktávka, skvělá písníčka (Pokud chcete vědět: The Stranglers - Golden Brown), jen závěrečné odhalení je vyloženě debilní a chování hlavní aktérky místy poněkud nelogické ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej že to nemá pointu a nápad. Tolik lidí to tady jeden po druhým papouškuje. :) Námět je super, a zpracovanej je dobře. Autonomní zbraně jsou čim dál aktuálnější téma. Robot byl možná trochu OP co se výdrže baterky a rychlosti dobíjení týká, ale v mnoha jiných ohledech zas tak daleko od reality nebyl. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky (třeba šlapat na plyn ve snaze utýct před někým, kdo je ve stejným autě, asi nemá uplně smysl), ale kdo z nás je schopen si v okamžicích smrtelnýho ohrožení zachovat chladnou hlavu? Závěrečná pointa je možná ponurá, ale bohužel opět realistická. Dovedu si dost dobře představit, že radši než muset zbytek života žít jako štvaná zvěř, spousta lidí by radši zvolila snadnější cestu ven. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Reč o ošípaných a rovnosti je na začiatku odkazom na knihu "Zvieracia farma" Georga Orwella (1954). (Arsenal83)

Reklama

Reklama