Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, který se zabývá konkrétní jednotlivostí namísto vynálezu, který by poznamenal uspořádání a fungování celé společnosti. Leda že by měli pejsci tu apokalypsu, která visela ve vzduchu, kompletně na svědomí..? To tady ale nezaznělo a z děje se to taky nedalo odvodit. Primitivní story, ale po technické stránce dokonale zvládnutá. ()

pekarekoto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čítam kritiku. Ako sa Black Mirror začína opakovať. Ako sú témy podobné. Ako neprichádza s ničím novým. Potom nám Black Mirror naserviruje jeden z najosobitejších dielov, Metalhead, s monochromatickými farbami. Minimalistický, napínavý a mimoriadne kvalitne a umelecky natočený. Časť s domom do ktorého sa dostane robotický pes, šplechnutie farby, nôž rýpajúci do steny a záver so štartovaním auta... Znepokojivé husle. Celá tá beznádej, zúfalstvo, strach... Špičkový herecký výkon hlavnej postavy... Výsledok? 59%! Takmer samá kritika. Podla mna sa jedná o jeden z najlepších dielov seriálu vôbec. Proste top! ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně nejhorší díl celého Black Mirror. Postrádá to jakýkoliv zvrat, ale hlavně to nemá žádnou pointu a to je něco, co obvykle od filmu/seriálu čekám. Možná by to trochu fungovalo jako část ustáleného světa, jak nějaké vedlejší epizodka s již dříve ustáleným světem. Takhle je to úplně o ničem a bylo mi to celé úplně ukradené. Samoúčelná černobílost neměla vůbec žádný význam, není ničím ospravedlněná a ani v nejmenším jsem ji neocenil. Hafan byl ale fajn a klidně bych si pořídil. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uniknout vyspělé inteligentní technologii nelze. Útočí na nás ve výlohách, v reklamách, v našich přáních, všude. A jednou se možné vytrhne ze řetězu. Není pes jako pes, i když každý se chová tak, jak jsme si ho vychovali. I mně přišla tahle povídka svou přímočarostí trochu slabší. Ale myšlenku a nosné téma měla. Fujtajbl. Doma už nechci mít ani jezevčíka. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky absolutně nechápu zdejší komentáře. Bylo to kratší, než obyčejná epizoda, ale za to nadupanější. A to není vůbec zlé. Zajímavý nápad, dobré provedení, černobílost vhodně zvolena, napětí gradující. Ti co píšou, že bez pointy, tak bych možná příště věnoval zvýšenou pozornost v označeních jednotlivých epizod. V závěru si jednu chvílí říkáte proč, a o chvíli později už víte proč :D Nemám proti tomuto žádných výtek. Byla to jízda. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama