Reklama

Reklama

Namgeuk ilgi

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Korejská polární výprava se nachází uprostřed ledových plání Antarktidy, je zima a cíl v nedohlednu. Šestici mužů čeká dlouhá cesta a zanedlouho se nepřízeň přírody ukazuje být vedlejší..protože přicházejí děsivější události než chlad. (jorgus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

tombac 

všechny recenze uživatele

"To tohle místo... Antarktida z něho udělala šílence." Šest chlapů s polárnickým vybavením, nedozírná ledová pláň a vysilující pouť na jakýsi nedosažitelný Pól. Antarctic Journal budiž příklad jak z mála vytřískat hodně muziky. Stačí trocha tajemna, vyšilování, depresívní prostředí, úderný ústřední hudební motiv a máme tu atmosféru hustoty místy se blížící kultovní The Thing. Ještě to šlo vylepšit a propracovat, ale i tak je tohle malé mysteriózní dobrodružství v mnoha aspektech (práce s kamerou, hudba, zvuky, herecké výkony) hodně povedená záležitost. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nedochází souvislosti mezi těma hororovejma náznakama a jinak ne tak špatnym filmem o sněhu, samotě a stavu mysli. U mě by tenhle jihokorejak zabodoval víc, kdyby se soustředil akorát na realitu a v podstatě rozebíral lidskou psychiku těch lidí tam. Takhle mám hodně smíšený a zmatený pocity a vůbec mi ten film jako celek nesedí. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po delší době asijský film, který mě moc nezaujal. Je takový příliš chaotický. Jako by se scénárista nemohl rozhodnout, jestli to bude sci-fi thiller jako Věc, psycho-drama o muži pronásledovaníém vzpomínkami, dobrodružný flm o hrdinské výpravě.. Do toho flashbacky, sny, představy atd, které dohromady moc smyslu nedávají. A tuto zmatenost následně nejspíš chytili i herci a režisér. Co za to stojí, je působivá krajina, kamera, několik stísněných okamžiků a hudební main theme od Kenji Kawaie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi, že jsem tak trochu očekával něco příbuzného s Carpenterovou Věcí a nedostal jsem příbuznost ani vzdálenou. Pro depresivně halucinační psychárny mám taky pochopení ba slabost. Ale mrzí mě ten poněkud odfláknutý look. Mluvím samozřejmě hlavně o kinklající se ruční kameře a o celkově nepříliš působivém vizuálu, kvůli kterému by člověk tomuhle jinak zajímavému kousku hádal minimálně o deset let víc. S kvalitnějším, výpravnějším zpracováním by z toho mohl být vizuálně strhující psychologický thriller z kategorie A+ a ne jen televizní thriller a la VHS. Tahle korejská věc (tedy spíš ne-Věc) by si zasloužila modernizovaný remake, scénář mi přišel hodně dobrý a atmosféra mi připomněla nějaké temné vědecko-fantasticko-psychologické filmy sovětské výroby, které jsem jako kluk v ČST parkrát viděl, třeba Hotel u mrtvého horolezce a tak. Ale jelikož v tom není žádná řežba, nebo střílení, nebo honící se auťáky, nebo sexy řízci a roštěnky, natož kozy a bobři, žádnýho remaku se samozřejmě nedočkám. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózne ladený dobrodružný film. Má veľmi dobrý príbeh o skupine šiestich polárnikov, ktorí sa rozhodnú dosiahnuť bod nedosiahnuteľnosti, čo sa ešte nikomu nepodarilo a musia to stihnúť do tmy, ktorá príde o dva mesiace. Ale časom si začnú uvedomovať, že niečo nie je v poriadku a neustála zima v kombinácii s osobnými problémami jedného z nich si musia vybrať svoju dať. Spracovanie na mňa ale pôsobí dosť rozporuplne, nie je zlé, ale o spokojnosti tu určite hovoriť nemôžem. Dej je miestami dosť zaujímavý, slušne graduje a obsahuje niekoľko výborných momentov, ale sklame to, že to nie je nakoniec také, ako to spočiatku vyzerá. Prvá tretina filmu je rozhodne najlepšia, neustále cítiť, že v okolí je niečo zvláštne a je tu aj viacero maličkostí, ktoré to jednoznačne dokazujú, ale film si nanešťastie miesto hororového ladenia vyberie skôr psychologický štýl a aj keď ani toto kritizovať nemôžem, dej zostane aspoň čiastočne zaujímavý stále, ale nakoniec sa nemôžem zbaviť pocitu, že toto nebolo práve to, čo by som chcel a na čo to minimálne celú prvú tretinu vyzeralo. Čo musím určite pochváliť je atmosféra, ktorá je miestami mimoriadne pôsobivá a väčšina hororov by mohla len závidieť, rovnako aj prostredie neustáleho svetla a zimy je tu vykreslené perfektne, takže postavám som po celý čas veril, že sú skutočne na Antarktíde a že im nie je čo závidieť. Herecké obsadenie je výborné, v celom filme vidno len sedem ľudí a medzi nimi v popredí moji obľúbenci Song Kang-ho a Yoo Ji-tae, takže tu si nemôžem sťažovať a zvyšné postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú perfektné, spomínaná skvelá atmosféra, pôsobivý vizuál, toto už lepšie byť ani nemohlo. A nesmiem zabudnúť ani na mimoriadne úderný hudobný motív, ktorý teda dokáže zapôsobiť. Tento film sa mi ťažko hodnotí, perfektný audiovizuál, výborní herci a v priebehu sledovania aj veľmi dobrý príbeh, ale po skončení filmu mi už zostávajú len tie prvé dve zložky, tento príbeh v priebehu sledovania dokáže zaujať, ale na konci sa nemôžem zbaviť pocitu nespokojnosti, že som videl niečo iné, ako som chcel. A preto len takéto slabé hodnotenie. Ale za pozornosť tento film nepochybne stojí. 68% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Profesionální horolezec Park Young-seok přispěl filmu svými zkušenostmi. Herci Song Kang-ho, Yoo Ji-tae a Park Hee-soon u něj absolvovali  trénink. Park se společně s dvěma dalšími muži v říjnu 2011 pokusil o prostoupení nové cesty k vrcholu Annapurny. Všichni tři však zmizeli beze stop a jejich těla nebyla nalezena. (Jigvell)

Reklama

Reklama