Reklama

Reklama

Carmaux, défournage du coke

  • USA Carmaux: Drawing Out the Coke
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 1896, 1 min

Režie:

Louis Lumière

Obsahy(1)

Zde si pan režisér Lumier pohrál s kamerou a ponechal ji natáčet práci v důlních skladech. Vidíme jak z pece vyjíždí koks a pánové herci ho kropí vodou. Koks se následně rozpadne a vršek padá k zemi v oblacích prachu. Kamera je statická. (RadimFišer)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Louise Lumiére bude pre mňa navždy otcom kinematografie. Veľkou, výraznou ikonou v oblasti filmovej tvorby. On, spoločne so svojim bratom Augustem, stál pri zrode kreatívnej filmárčiny. Jeho nadšenie pre prácu s kamerou primälo ďalších talentovaných ľudí, aby začali rozvíjať tento druh umenia. Niektoré jeho snímky sú doslova historickými exponátmi s nevyčísliteľnou cenou. No je aj veľa takých, ktoré môžno brať s dobrou vôľou len ako nie moc zaujímavé experimenty. Zrovna taký mi pripadá aj tento jeho titul z roku 1896. * ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Stříkání hadicí na koks, který vyjíždí vraty.....P.S. pro uživatele "Němi" : Parádní vtipná poznámka :-) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pozerám sa na to ako "puk", to čo vychádza z pece? Podľa CSFD koks... Ok, vyzerá to zaujímavo. A rozhodne aj horúco, vidieť, že chlapíci s palicami, čo sa to snažia rozdrobiť z 5 metrov majú čo robiť z horúčavou. Z toho muselo sálať neskutočné teplo keď od toho z takej vzdialenosti utekali preč. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Sledujeme v podstate dva filmy - dole sa odohráva hasenie koksu a v hornej časti obrazovky robotníci tlačia ťažké železné vozíky aby ho prepravili na potrebné miesto... ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě film. Všechno je tak nádherné a dokonalé, že se mi chce brečet. Inženýři to promysleli a my máme šanci vidět, jak vyjíždí z pece koks a oni ho chladí stříkacíma pistolema. Koks se postupně oddělí a popadá na zem v prachu. Co k tomu ještě říci. Všechny začátky jsou těžké. Moudra a nadhled od tohoto filmu nečekejte. Ale na jeho účet se můžete pobavit. Nebo spíše pobavte se na svůj. Víte jak to měli lehké naši předci, aby je něco zaujalo. Stačilo na to nějakých 30 sekund a museli být nejspokojenější na světě. A to se počítá. ()

Reklama

Reklama