Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke se toulá po amerických silnicích ve svém starém džípu s přívěsem, ve kterém s sebou vozí svého milovaného koně. Při svých toulkách má spoustu problémů nejen s policisty, kteří v hrdinovi vidí potenciální problémy své poklidné služby, ale také dva nesympatičtí řidiči kamionu, kterým neustále kříží cestu. Luke si však dokáže poradit v každé situaci. Jednoho dne se ujme čtrnáctiletého Matta, jehož otce dostal do vězení bohatý podnikatel Lawson, aby se mohl zmocnit jeho pozemku. Luke se rozhodne pomoci Mattovu otci i dalším starousedlíkům, které se Lawson pokouší vyštvat z jejich pozemků. Navíc Luke zjistí, že má s Lawsonem nevyřízené účty ještě z dřívějších dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Z filmů, v kterých hrál pouze jeden z legendární dvojice Hill-Spencer, je tenhle zřejmě nejlepší. Hill hraje stárnoucího "kovboje", který se s džípem a koněm poflakuje po místech, kde kdysi býval divoký Západ a živí se drobnými podvody, v kterých hraje jeho kůň hlavní roli. Napůl (no, spíš víc než napůl) z donucení se ujímá výchovy nesnesitelného teenagera, jehož otec a jeho kamarád z války sedí neprávem ve vězení. Toho spratka si zahrál Terencův adoptivní syn Ross, který už o pár let později zemřel v necelých 17 letech při autonehodě. Příběh sám o sobě je jednoduchý a plynulý, soundtrack je výborný, vtipný je i running joke (tentokrát opravdu doslova) s řidiči kamionu. Nevelkou roli hlavního záporáka si střihnul Robert Vaughn. Exteriéry v Arizoně působí taky příjemně. Ode mě má film minimálně 80 %, z důvodů nostalgie tam hodím plný počet. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Přímo ideální film pro každého nenaročného diváka a na strávení nedělního odpoledne se zdá být Renegade přímo ideální. Ostatně Terence Hill v titulní roli je vždy známkou nějaké koukatelné kvality a zábavné podívané. Pokud však máte toho to herce spojeného pouze s mlaticími scénkami, tak na tento film raději zapomeňte, protože tady se hraje trochu jinými kartami. Trošku mě možná zamrzelo, že si film neudržel stejné tempo jako v první polovině a spíše šla jeho kvalita postupně dolů, ale i tak to na průměrné hodnocení bude stačit. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený sólový film s Hillem z dětství. Ten hraje tuláka, projíždějící Amerikou džípem s koněm v přívěsu a osud mu do cesty přivane 14letého syna jeho přítele, o kterého se musí postarat. Je to vtipné (perfektní running joke s kamionem), občas trošku rodinné a docela akční, hlavně výborná finální honička. Bavil mě kluk s parádní trefou, inteligentní kůň a hlavně atmosféra. Je neuvěřitelné, jak taliáni naprosto skvěle trefili atmosféru jihu se všemi dálnicemi, motoresty, kamioňáky, motorkáři, mormony včetně doprovodné muziky od Lynyrd Skynyrd. Jako dítě mě v životě nenapadlo, že nesleduju americký film. Silné 4* a nestydět se, dám klidně 5. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Terence bez Buda. I každému zvlášť to vždycky šlo. Bud byl i bez Terence tím někdy zachmuřeným, jindy dobráckým hromotlukem, kterého není radno rozčilovat, Terencův záběr v sólo filmech je širší, ale většinou také zůstává tím drzým rošťákem a svobodomyslným dobrodruhem. A umí to skvěle, jak ukazuje i v tomto pohodovém filmu, který je nejen vtipný, ale je i oslavou právě té svobodomyslnosti a pohodářství. Na film, který má být oddechovkou, je to hodně cenný bonus. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Proč čtyři hvězdičky? Dobrá otázka. Není to přece zas taková pecka. Celkem obyčejný příběh staršího chlapíka a mladého kluka, kteří putujou z místa X do místa Z. Nic zvláštního. Jenže přínos pro mou osobu byl mnohem větší. DOBRODRUHA jsem viděl už hodně dávno. Ale opravdu HODNĚ dávno. Popravdě řečeno je divné, že si to vůbec pamatuju. Na věci z přelomu druhé a třetí třídy si člověk opravdu nevzpomene každý den :-). Takže pro ten návrat do dětských let a pro zábavné scénky ve kterých je Terence Hill machr. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama