Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (763)

plakát

XXXIII. letní olympijské hry 2024 Paříž - Zahajovací ceremoniál (2024) (pořad) 

"Nástup" na lodích byl oživením proti obvyklému courání do kolečka po stadionu, bylo i pár zajímavých vystoupení, u většiny z nich si tedy člověk uvědomil, že nás čeká série minimálně 3 letních woke olympiád. Pokud jde o český komentář, tak u Dusíka už asi člověk musí počítat s tím, že kdykoli se objeví Fidži, tak vytáhne "vtip" o Fušálu.

plakát

Polda - Samí zrádci (2018) (epizoda) 

"Reklama" na generální inspekci, která má i bez toho celkem negativní pověst :-) Nejlepší ale byla ta policejní sledovačka z osvětleného pokoje bez záclon, takže každý, kdo by se v protějším domě podíval z okna, by viděl na druhé straně dva úchyly s dalekohledem.

plakát

Hospoda - Svačinka (1997) (epizoda) 

"Já jsem spořádanej člověk. Dám si svejch dvacet třicet kousků a jdu domů." Já mám radši meruňkový, ale 60 bych nedal ani omylem.

plakát

Magnum - Vzpomínky jsou nekonečné, 1. část (1981) (epizoda) 

Po spíš oddechových havajských případech seriál přitvrzuje, minule KGB, teď Vietkong. Soon-Tek Oh známý mj. z různých epizod MASH už si kromě Korejce zahrál i Japonce nebo Číňana, tentokrát tedy  (ne naposledy) Vietnamce, ale oni holt Američani herce asijského původu vždy používali takhle "univerzálně".

plakát

Pumpaři od Zlaté podkovy (1978) 

Na tomto typu filmů je dnes nejzajímavější sledovat ty reálie - tedy jak to tehdy všechno fungovalo, ale mě hlavně zajímá, jak to tehdy vypadalo (myšleno exteriéry). Téměř "legendární" film Pumpaři od Zlaté podkovy je jako kriminálka čistý průměr, často se vleče bez jakéhokoli dějového posunu, ale pobaví aspoň rvačka Krampola s Bartoškou u popelnic a následná automobilová honička, kterou by možná ocenil (minimálně smíchem) i McQueen. Faktem je, že lidé, kteří dokázali se socialismem vyjebávat podobně jako zdejší partička a vyhnuli se base, měli v ruce rozdané hodně dobré karty do divokých 90. let, kdy v podnikání platilo téměř výhradně pravidlo "silnější pes mrdá".

plakát

Hospoda - Schůze (1996) (epizoda) 

"Víte, proč jsou tak často volby? Protože je pořád spousta lidí, kteří ještě nebyli nikam zvolení."

plakát

Magnum (1980) (seriál) 

Magnum  je vyloženě oddechovka, krimiseriál s komediálními prvky zasazený do atraktivního prostředí Hawaii. Hlavní postava je drsný "macho" s minulostí u speciálních jednotek, který ale občas při řešení někdy i dost banálních případů působí trochu jako břídil, ale pochopitelně se vždycky nakonec ze všech nesnází dostane a případ vyřeší. Možná zajímavější než detektivní zápletky jsou často jeho nikam nevedoucí diskuze s majordomem Higginsem, který je dokonalou karikaturou typického britského suchara, a jehož dva dobrmani se starají o to, aby si Magnum držel fyzickou kondici, protože ve většině epizod absolvuje aspoň jeden sprint přes pozemek s těmito dvěma "zabijáky" v patách. Partu dobře doplňují i Magnumovi kámoši z války ve Vietnamu Rick a TC. A nemůže chybět zmínka o červeném Ferrari. Nutno říct, že Tom Selleck se pro roli Magnuma narodil a kdo ví, jak by vypadal Indiana Jones, kdyby ho hrál on místo Forda. Dnes už se člověk naivitě seriálů 80. let musí smát, ale tehdy (u nás v 90.) to bylo fajn sledovat.

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Klasika polistopadového buranského humoru. Bohuš je od svého zbohatnutí 90 % času zralý na facku, ale aspoň tu kozenku oplakal. Kadence hlášek v některých scénách je až brutální. Nejslavnější je ta o píče, ale nejvíc mě baví Kroner. "Já su svobodný! Kdybych byl tak mladý, jak su svobodný, tož to su puberťák!" "Kurva, co je to za sračku? Však je to sladké jako hovno z nutrie."

plakát

Případ s koncem (2023) (TV film) 

Nemůžu hodnotit celou "sérii" komplexně, protože jsem zatím viděl jen 5 z 8 filmů. Závěrečný díl mě ze začátku moc nebavil, něco dít se začalo až od nálezu mrtvého Etzlera a ta "předehra" byla zbytečně dlouhá. Nakonec to bylo dějově aspoň celkem zajímavé, herecké výkony některých zkušených herců a hereček tedy tentokrát nic moc, zvlášť ve vypjatějších scénách (hádkách). Preiss a Matásek jako duo byli v pohodě. Takže to ohodnotím s odřenýma ušima průměrem, ale bohužel platí, že kvalitnější kriminálky se v naší zemi točily za minulého režimu, byť se většinou neobešly úplně bez politického podtextu.