Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke se toulá po amerických silnicích ve svém starém džípu s přívěsem, ve kterém s sebou vozí svého milovaného koně. Při svých toulkách má spoustu problémů nejen s policisty, kteří v hrdinovi vidí potenciální problémy své poklidné služby, ale také dva nesympatičtí řidiči kamionu, kterým neustále kříží cestu. Luke si však dokáže poradit v každé situaci. Jednoho dne se ujme čtrnáctiletého Matta, jehož otce dostal do vězení bohatý podnikatel Lawson, aby se mohl zmocnit jeho pozemku. Luke se rozhodne pomoci Mattovu otci i dalším starousedlíkům, které se Lawson pokouší vyštvat z jejich pozemků. Navíc Luke zjistí, že má s Lawsonem nevyřízené účty ještě z dřívějších dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Numerobis 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka...jeden z důvodů, proč film, kterému dám 5*, nemusí být nutně inteligentní. A něžné vybrnkávání melodie na elektrickou kytaru (kdo ví, o co jde, sdělte mi jméno té písně) ve mě vyvolávalo pocit, který nelze slovy popsat. Jeden by zapomněl, že venku zrovna leželo třicet centimetrů sněhu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Proč čtyři hvězdičky? Dobrá otázka. Není to přece zas taková pecka. Celkem obyčejný příběh staršího chlapíka a mladého kluka, kteří putujou z místa X do místa Z. Nic zvláštního. Jenže přínos pro mou osobu byl mnohem větší. DOBRODRUHA jsem viděl už hodně dávno. Ale opravdu HODNĚ dávno. Popravdě řečeno je divné, že si to vůbec pamatuju. Na věci z přelomu druhé a třetí třídy si člověk opravdu nevzpomene každý den :-). Takže pro ten návrat do dětských let a pro zábavné scénky ve kterých je Terence Hill machr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer sa trapili uz v 80. rokoch, kedy sa ich komedie stali opozeranymi a v roli komikov mali obaja ostat. Ono objektivne Jdi na to ani Superpolicajti z Miami nikdy neboli majstrstykmi svetovej kinematografie /napliaskal som tomu subjektivnych vyse 90 %/. A nic na tom nemal zmenit ani film Renegade z roku 1987. Prva chyba bola, ze pan Hill je bez Spencera, to proste nejde. Druha chyba je v tom, ze Hill je len priemerny herec, a nikdy nedokazal utiahnut sam svojim hereckym umenim cely film. To sa na filme plne podpisuje. Lacne drsne akoby hlasky, podpriemerna az hrozna rezia, a ziadne herecke vykony. Plus nuda, kopa nudy. 10 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený sólový film s Hillem z dětství. Ten hraje tuláka, projíždějící Amerikou džípem s koněm v přívěsu a osud mu do cesty přivane 14letého syna jeho přítele, o kterého se musí postarat. Je to vtipné (perfektní running joke s kamionem), občas trošku rodinné a docela akční, hlavně výborná finální honička. Bavil mě kluk s parádní trefou, inteligentní kůň a hlavně atmosféra. Je neuvěřitelné, jak taliáni naprosto skvěle trefili atmosféru jihu se všemi dálnicemi, motoresty, kamioňáky, motorkáři, mormony včetně doprovodné muziky od Lynyrd Skynyrd. Jako dítě mě v životě nenapadlo, že nesleduju americký film. Silné 4* a nestydět se, dám klidně 5. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama