Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Luke se toulá po amerických silnicích ve svém starém džípu s přívěsem, ve kterém s sebou vozí svého milovaného koně. Při svých toulkách má spoustu problémů nejen s policisty, kteří v hrdinovi vidí potenciální problémy své poklidné služby, ale také dva nesympatičtí řidiči kamionu, kterým neustále kříží cestu. Luke si však dokáže poradit v každé situaci. Jednoho dne se ujme čtrnáctiletého Matta, jehož otce dostal do vězení bohatý podnikatel Lawson, aby se mohl zmocnit jeho pozemku. Luke se rozhodne pomoci Mattovu otci i dalším starousedlíkům, které se Lawson pokouší vyštvat z jejich pozemků. Navíc Luke zjistí, že má s Lawsonem nevyřízené účty ještě z dřívějších dob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Han22 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený sólový film s Hillem z dětství. Ten hraje tuláka, projíždějící Amerikou džípem s koněm v přívěsu a osud mu do cesty přivane 14letého syna jeho přítele, o kterého se musí postarat. Je to vtipné (perfektní running joke s kamionem), občas trošku rodinné a docela akční, hlavně výborná finální honička. Bavil mě kluk s parádní trefou, inteligentní kůň a hlavně atmosféra. Je neuvěřitelné, jak taliáni naprosto skvěle trefili atmosféru jihu se všemi dálnicemi, motoresty, kamioňáky, motorkáři, mormony včetně doprovodné muziky od Lynyrd Skynyrd. Jako dítě mě v životě nenapadlo, že nesleduju americký film. Silné 4* a nestydět se, dám klidně 5. ()

Numerobis 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka...jeden z důvodů, proč film, kterému dám 5*, nemusí být nutně inteligentní. A něžné vybrnkávání melodie na elektrickou kytaru (kdo ví, o co jde, sdělte mi jméno té písně) ve mě vyvolávalo pocit, který nelze slovy popsat. Jeden by zapomněl, že venku zrovna leželo třicet centimetrů sněhu. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Z filmů, v kterých hrál pouze jeden z legendární dvojice Hill-Spencer, je tenhle zřejmě nejlepší. Hill hraje stárnoucího "kovboje", který se s džípem a koněm poflakuje po místech, kde kdysi býval divoký Západ a živí se drobnými podvody, v kterých hraje jeho kůň hlavní roli. Napůl (no, spíš víc než napůl) z donucení se ujímá výchovy nesnesitelného teenagera, jehož otec a jeho kamarád z války sedí neprávem ve vězení. Toho spratka si zahrál Terencův adoptivní syn Ross, který už o pár let později zemřel v necelých 17 letech při autonehodě. Příběh sám o sobě je jednoduchý a plynulý, soundtrack je výborný, vtipný je i running joke (tentokrát opravdu doslova) s řidiči kamionu. Nevelkou roli hlavního záporáka si střihnul Robert Vaughn. Exteriéry v Arizoně působí taky příjemně. Ode mě má film minimálně 80 %, z důvodů nostalgie tam hodím plný počet. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Terence bez Buda. I každému zvlášť to vždycky šlo. Bud byl i bez Terence tím někdy zachmuřeným, jindy dobráckým hromotlukem, kterého není radno rozčilovat, Terencův záběr v sólo filmech je širší, ale většinou také zůstává tím drzým rošťákem a svobodomyslným dobrodruhem. A umí to skvěle, jak ukazuje i v tomto pohodovém filmu, který je nejen vtipný, ale je i oslavou právě té svobodomyslnosti a pohodářství. Na film, který má být oddechovkou, je to hodně cenný bonus. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Royce Clark, který hraje ve filmu šerifa, se představí jako „Morton“. Jeho jméno odkazuje na stejnojmennou postavu padoucha ve filmu Podivné dědictví (1972), který také režíroval Enzo Barboni. (Untentrauer)
  • Ross Hill (Matt) byl adoptivním synem Terence Hilla (Luke) a jeho americké manželky Lori Hill. Zemřel při autonehodě 30. ledna 1990, když mu bylo pouhých šestnáct let. (Untentrauer)

Reklama

Reklama