Reklama

Reklama

Nová země

  • Švédsko Nybyggarna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Život v Minnesotě na okraji civilizace není žádnou idylou. Karl-Oskarova rodina musí bojovat o přežití s drsnou přírodou a blízkost indiánů ji vystavuje stálému nebezpečí. Musí se vyrovnávat s náboženskými předsudky a fanatismem některých krajanů. Film je pokračováním Vystěhovalců. (wero1000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Platí totéž co pro Vystěhovalce. Zajímavý "dokument" o těžké době ale nemožně zastaralé vyjadřovací prostředky. Zajímalo mne, jak se lidé absolutně bez ničeho dokáží dopracovat k vlastním hospodářským zvířatům-a to jsem se nedozvěděla. Taky mne zajímalo, zda Carl-Oscar a Kristina neznali antikoncepční metodu přerušovaného styku, nebo zda ji nemohli aplikovat z náboženských důvodů-a to jsem se také nedozvěděla. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak pokračovanie je horšie ako prvý film. Veľa scén je zbytočne naťahovaných, pritom v predchádzajúcom filme mi to nevadilo. Flashbackové (nemé) scény mladšieho brata aj s tou experimentálnou hudbou ma nebavili vôbec. Dráma síce sklzáva iba na úmrtia jednotlivých členov rodiny, vždy si však ešte drží nadštandartnú kvalitu spravovania a prerozprávania príbehu. Hodnotenie: 70% ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem první díl, a nepřišlo mi že bych přišel o něco podstatného pro děj tohoto filmu. I když naturalisticky a reálně zobrazuje poměry v tehdejší Americe, chybí příběhu celistvost, nějaká linie, které by se mohl držet, je to jen několik menší příběhů spojených dohromady. Bylo to ale šíleně rozvleklé, viděl jsem 3 hodinovou verzi a ke konci jsem už trpěl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobne dejovo jednoduché ako prvá časť a tiež rovnako silné a osudové. Aj v tejto časti sa dbalo na fantastické vykreslenie dobovej atmosféry, dennodennej lopoty a ťažkého zháňania obživy, niekedy i nebezpečného. Často tu rodina Karl-Oskara musela držať pokope viac ako kedykoľvek predtým, pritom sa tu nezabudlo ani na nostalgiu a lásku k domovine reprezentovanej predovšetkým Karl-Oskarovou manželkou Kristínou. To všetko spolu vytvára ucelený obraz každodennej dusivej neistoty prežitia. Jediná vec, ktorá tu trocha uberá na kvalite je dejová linka s Robertom, Karl-Oskarovým bratom o jeho ceste za zlatom do Kalifornie. Mohla byť trocha lepšie a zaujímavejšie spracovaná. Pridal by som aj dialógy. Ale aj tak, veľká spokojnosť a silný nadpriemer. Tento príbeh rozhodne stojí za prečítanie aj v knižnej podobe. 85/100 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pokračování osudů rodiny Nelsonových, tentokrát v Novém světě. Ten přináší kromě každodenní dřiny a nejistoty i mnoho nových zážitků. Noví sousedé, podivný pastor a na něho navázaní fanatici, všudypřítomní indiáni. Mladší bratr se s kamarádem vydává hledat zlato a po letech se vrací domů. Narodí se další dítě, které už ...? Přichází ale také nemoci a smrt. Druhý díl rozsáhlé ságy je taky dobrý, ačkoli kvalit prvního nedosahuje. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama