Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země se zmítá v chaosu a jediný, kdo může vše napravit, je Doctor. Pátrání po původu chaosu ho zavede ke starému známému Hračkáři. Nějak se ze své reality dostal do té naší. Aby se vrátil zpět, musí si s Doctorem zahrát hru. Pravidla jsou jasná – když vyhraje Doctor, Hračkář zmizí, ale když vyhraje Hračkář... (Varan)

Recenze (23)

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do bigenerace pánčasová krasojízda. Harrisův Loutkař správně zvrácený a jeho loutková rekapitulace osudů všech posledních společnic (vyjma té podivné skupinky za dob Doktorky) opravdová perla. Bigenerace samotná taky vesměs fajn nápad, ovšem Gatwa bez kalhot jedno velké WTF. Žádná seberozpoznávačka po příchodu nové podoby, žádná osudovější chvíle dávající oběma prostor k pochopení celé situace (Donnin monolog neberu), žádná hlubší sebereflexe před Loutkařem (který byl ze scény po tom všem hororovém nějak příliš rychle a fádně odstraněn ze hry). Ovšem ponechání Tennantovy (re)inkarnace v záloze potěšilo, Davies zkrátka ví, co na fanoušky po Chibnallovi degradaci Whovianského fenoménu platí a nechtěl se jen tak vzdát úspěchu svého dítěte. A zároveň jakž takž úctivě zakončil celou éru s jeho původním Doktorem. Lišák jeden mazanej, umí si ponechat vskutku lákavá zadní vrátka. ()

ricmont 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární záporák se vrací. Toymaker se utkal s prvním Doctorem a od té doby se čekalo na jeho návrat. A návrat to byl povedení i když ne dokonalý. Doufal jsem, že dostane víc prostoru a vůbec bych se nezlobil kdybychom dostali delší finále. A však tady pozitiva silně převládají nad negativy. Vidět Doctora ztraceného a nejistého je něco co se tak často nevidí a tak člověk ví, že tentokrát je zle. Neil Patrik Harris jako Toymaker byl parádní. A konec kdy se poprvé objevil 15. Doctor je neskutečný. Jde vidět, že nový Doctor bude hodně jiný. Bude víc energický a akční. Celá epizoda je konec i začátek Doctora Who. Jeden Doctor přestal utíkat aby mohl běžet za dobrodružstvím utíkat Doctor nový. ()

Reklama

coulismoulis

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že až doktor Ncuti Gatwy ztratí dech, Tennat se z domova důchodců navrátí, aby vypomohl. Dvojka by to nebyla špatná. A doktor by měl konečně někoho, kdo mu OPRAVDU rozumí :)) Tento rozlučkový díl nestál úplně za moc, ale jelikož se v něm Tennant pořád vyskytoval, tak byl oproti zbytku celého seriálu pořád nadprůměrný. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda škoda...tady se muselo rychle přepisovat, stříhat a lepit a je to obrovská škoda. Jak kvůli ztrátě úžasného Wilfa, který byl prostě srdíčkem minulého dílu, ač se ukázal až v poslední scéně, tak hlavně kvůli příběhu. Tomu prostě něco citelně chybí a asi to bude právě ten prvek Wilfa, který měl být jádrem tohohle dílu. Taky mě mrzí to trestuhodné nevyužití Toymakera, který je jedním slovem FANTASTICKÝ, a Harris si může odškrtnout svůj životní výkon. Bohužel je Toymaker ale poražen velmi rychle a celkem hloupě na to, jaký respekt a strach z něho šel. Škoda! Také bigenerace je docela úlet a moc nevím, co si o tom myslet. Gatwa jako nový Doctor bude asi fajn, ale všechna minulá představení nových Doctorů byla mnohem lepší. Tennantův závěr je ale nádherný, a velmi podařený. No uvidíme, co s tím vymyslí dál. Potenciál tam je. 7/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILY? Budou. Tak pozitiva jsou Neil Patrick harris a jeho Toymaker + skvěle budovaná atmosféra děsu a bezvýchodnosti. A pak jsou tu ta negativa....Toymaker poražen až příliš snadno, bigenerace a ačkoliv novej Doctor vypadá na sympaťáka, už jsme fakt chtěl ke konci křičet, ať si aspoň vezme kalhoty. Ten závěr prostě takovej umělej, bez lepších nápadů...ale je dobrý si nechat Tennanta v záloze. A Zlatý zub se nejspíš vrátí. 13. koment. Tak to vidím, že Tennant je na odpočinku, kdy ho tardis poslouchá a cestuje s ní, kam skutečně chce, zatímco Tardis toho Gatwy ho bude brát za všemi těmi problémy, co dycky a už vím, co mi na klukovi černým nesedí...je až moc sladkej...DOctor má být tajemný, záhadný, vážný a ne slaďoušek. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy se Doktor (David Tennant) snaží přesvědčit Hračkáře (Neil Patrick Harris), aby konal dobro, řekne, že kdyby chtěl, mohl by být nebeský - v angličtině "celestial". Jedná se o odkaz na epizodu The Celestial Toymaker původního seriálu Doctor Who (od r. 1963), v níž se Hračkář poprvé objevil a v níž je oslovován právě tímto přídavným jménem. (BaronMartin)
  • V televizních zprávách můžeme vidět mluvit reportérku Trinity Wells (Lachele Carl). Tato postava není v seriálu nová. Pravidelně se již objevovala v prvních čtyřech sériích, a také je to jediná postava v celém seriálu, která se objevila zároveň ve spin-offových seriálech Torchwood (od r. 2006) a Dobrodružství Sarah Jane (od r. 2007). (BaronMartin)

Reklama

Reklama