Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země se zmítá v chaosu a jediný, kdo může vše napravit, je Doctor. Pátrání po původu chaosu ho zavede ke starému známému Hračkáři. Nějak se ze své reality dostal do té naší. Aby se vrátil zpět, musí si s Doctorem zahrát hru. Pravidla jsou jasná – když vyhraje Doctor, Hračkář zmizí, ale když vyhraje Hračkář... (Varan)

Recenze (23)

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do bigenerace pánčasová krasojízda. Harrisův Loutkař správně zvrácený a jeho loutková rekapitulace osudů všech posledních společnic (vyjma té podivné skupinky za dob Doktorky) opravdová perla. Bigenerace samotná taky vesměs fajn nápad, ovšem Gatwa bez kalhot jedno velké WTF. Žádná seberozpoznávačka po příchodu nové podoby, žádná osudovější chvíle dávající oběma prostor k pochopení celé situace (Donnin monolog neberu), žádná hlubší sebereflexe před Loutkařem (který byl ze scény po tom všem hororovém nějak příliš rychle a fádně odstraněn ze hry). Ovšem ponechání Tennantovy (re)inkarnace v záloze potěšilo, Davies zkrátka ví, co na fanoušky po Chibnallovi degradaci Whovianského fenoménu platí a nechtěl se jen tak vzdát úspěchu svého dítěte. A zároveň jakž takž úctivě zakončil celou éru s jeho původním Doktorem. Lišák jeden mazanej, umí si ponechat vskutku lákavá zadní vrátka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NPH jako Toymaker je luxusní a nádherně si to užívá... dokud nepřijde regenerace (zábavně a originálně podaná, nic proti tomu) a on je pak prostě odhozený, drama kolem něj skončí těžce antiklimaticky. Vzhledem k tomu jak ho hypovali s odkazy na starého Toymakera jsem čekal trochu víc - je to velká škoda, jeho postava si zasloužila pořádně vytěžit, ideálně speciál s ním udělat jako dvojdíl - tak epický jako byly všechny staré dvjodíly s Tennantem, některé z nich patří k tomu nejlepšímu co kdy pro televizi vzniklo. A ta regenerace... ta si vyloženě říká o spin-off seriál. Ncuti Gatwa se uvedl každopádně velmi hezky, těším se co předvede ve vlastní sérii. Snad si do té doby najde i nějaké kalhoty. Z těch tří dílů mě nakonec ten poslední bavil nejmíň, ale jen marginálně a pořád na úrovni silně převyšující všechno z posledních pěti let. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OuKej.. Nemožné se stalo realitou a pro mě definitivně mrtvá seriálová značka (poslední 4,5 série jsem už nekoukal) mě po třech nostalgických dílech a moc hezkém uvedení Ncuti Gatwaye přiměly dát tomu ještě další šanci... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILY? Budou. Tak pozitiva jsou Neil Patrick harris a jeho Toymaker + skvěle budovaná atmosféra děsu a bezvýchodnosti. A pak jsou tu ta negativa....Toymaker poražen až příliš snadno, bigenerace a ačkoliv novej Doctor vypadá na sympaťáka, už jsme fakt chtěl ke konci křičet, ať si aspoň vezme kalhoty. Ten závěr prostě takovej umělej, bez lepších nápadů...ale je dobrý si nechat Tennanta v záloze. A Zlatý zub se nejspíš vrátí. 13. koment. Tak to vidím, že Tennant je na odpočinku, kdy ho tardis poslouchá a cestuje s ní, kam skutečně chce, zatímco Tardis toho Gatwy ho bude brát za všemi těmi problémy, co dycky a už vím, co mi na klukovi černým nesedí...je až moc sladkej...DOctor má být tajemný, záhadný, vážný a ne slaďoušek. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný nepřítel, bohužel velmi brzo a znenadání poražen - mám však naději, že to tak bylo schválně a on se vrátí (jako vlastně každý druhý v Doctorovi Who). A přestože se dnes vše spoiluje minimálně půl roku dopředu, regenerace překvapila a potěšila! Konec mě po dlouhé době učinil šťastnou a pro novou řadu, návrat RTD a nového Doktora mám vysoká očekávání. Tennant je stále 🩷. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Poslední ze tří doktorovských speciálů se nakonec jeví jako nejlepší, Neil Patrick Harris jako záporák je skoro až do konce opravdu perfektní a jednu chvilku to vypadá, že by to snad mohlo mít i nějakou myšlenku. Závěr to samozřejmě jako vždycky zabije, i když tentokrát ta skrz dialogy prosakující Daviesova senilita nebolela tak moc, jako třeba u The Star Beast. Ale stejně je to bída. Ta značka už je prostě vyždímaná a zároveň hrozně okleštěná nutnými ideologickými limity. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když je to takový díl o hraní, tak si zahrajeme takovou hru. Se spoilery si netřeba lámat hlavu. Zkuste přijít, která z následující událostí se v tomto dílu nestala. Napovím, že jsou jen tři, zbytek v téhle kolosální kupě hnoje opravdu stal: • jsou zmíněni vegani • Tardis má plošinu pro vozíčkáře • Doktor je binární • objeví se nový sympatický doktor • finální souboj s bossem je házení si míčkem • je tam silná vedlejší mužská postava • záporňák je rasista • když doktor umírá, všechny to hrozné zasáhne • Tennant zůstane na střídačce, až půjde nová řada do kopru, aby zatáhl za záchranou brzdu.   Good Luck. I am out. ()

Hawkey15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor is back and with a full power! Už jsem tomu nevěřil a smířil se s faktem, že Doctor už pro mě skončil, ale díky třem speciálům naděje zase ožila. Tak schválně co vánoční speciál. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda škoda...tady se muselo rychle přepisovat, stříhat a lepit a je to obrovská škoda. Jak kvůli ztrátě úžasného Wilfa, který byl prostě srdíčkem minulého dílu, ač se ukázal až v poslední scéně, tak hlavně kvůli příběhu. Tomu prostě něco citelně chybí a asi to bude právě ten prvek Wilfa, který měl být jádrem tohohle dílu. Taky mě mrzí to trestuhodné nevyužití Toymakera, který je jedním slovem FANTASTICKÝ, a Harris si může odškrtnout svůj životní výkon. Bohužel je Toymaker ale poražen velmi rychle a celkem hloupě na to, jaký respekt a strach z něho šel. Škoda! Také bigenerace je docela úlet a moc nevím, co si o tom myslet. Gatwa jako nový Doctor bude asi fajn, ale všechna minulá představení nových Doctorů byla mnohem lepší. Tennantův závěr je ale nádherný, a velmi podařený. No uvidíme, co s tím vymyslí dál. Potenciál tam je. 7/10 ()

Lijem

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 5 letech vaginálního znásilňování Doctora Chrisem Chibnallem tady máme oboustranně chtěný styk a nedá se říct nic jiného než: Doctor is back, baby! RTD do seriálu po letech vrátil to, co mu nejvíce chybělo. Doctorovskej náboj, dobré postavy a dobré příběhy. I přesto, že speciál číslo 2, u mě, jako jediný dosáhl na 5*,  chápu, že během pouhých tří dílů nejde divákům vrátit to, co strádali během tří sérií. Ale věřím Daviesovi, věřím Gatwovi a doufám, že při dalších dobrodružstvích, kdy tvůrci nebudou pod takovým drobnohledem, se kvalita alespoň udrží. Doctor je resuscitován, teď jen stačí držet životní funkce jeho dvou srdcí a naučit ho zase chodit. ()

ricmont 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární záporák se vrací. Toymaker se utkal s prvním Doctorem a od té doby se čekalo na jeho návrat. A návrat to byl povedení i když ne dokonalý. Doufal jsem, že dostane víc prostoru a vůbec bych se nezlobil kdybychom dostali delší finále. A však tady pozitiva silně převládají nad negativy. Vidět Doctora ztraceného a nejistého je něco co se tak často nevidí a tak člověk ví, že tentokrát je zle. Neil Patrik Harris jako Toymaker byl parádní. A konec kdy se poprvé objevil 15. Doctor je neskutečný. Jde vidět, že nový Doctor bude hodně jiný. Bude víc energický a akční. Celá epizoda je konec i začátek Doctora Who. Jeden Doctor přestal utíkat aby mohl běžet za dobrodružstvím utíkat Doctor nový. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá trilogie speciálů byla vážně zábavná ale tenhle poslední díl tomu dal korunu. Russell si dal očividně dost práce. Úplně bezvadný záporák ze starých sérií obsazený skvělým hercem, NPH si to očividně hodně užíval. Doctor konečně dostal část života, kterou asi skrytě vždy chtěl... Je to hodně velký fan servis, co si budeme, ale je úplně skvěle zvládnutý. A jakožto dlouhodobý fanoušek tak nějak chytám druhý dech a po posledních diskutabilních sériích se těším, jak Ncuti osvěží sérii. Přišel na scénu s velkým openingem a velkým wow efektem, tak doufám, že to bude stát za to. Taky se mi líbí ta decentní poznámka v podtextu, která počítala tak trochu s reakcí některých lidí na 1. speciál a rýpla si do nich. Když byl Tennant smutný, to byl Tennant, to nebyla role. Loučit se s tímhle projektem znovu muselo být těžké, ale bylo na něm vidět, že do těch 3 epizod dal vše. A podle mě to každý věrný Whovian ocení, protože se neděje často, že by oblíbená série vracela oblíbené herce. Vidět Tennanta na jeho vrcholu v 3 speciálech za to stálo a doufám, že na to Ncuti dobře naváže a nedostane nějaký poloupečený scénář. ()

coulismoulis

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že až doktor Ncuti Gatwy ztratí dech, Tennat se z domova důchodců navrátí, aby vypomohl. Dvojka by to nebyla špatná. A doktor by měl konečně někoho, kdo mu OPRAVDU rozumí :)) Tento rozlučkový díl nestál úplně za moc, ale jelikož se v něm Tennant pořád vyskytoval, tak byl oproti zbytku celého seriálu pořád nadprůměrný. ()

Pykyli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wtf zkřížené s YEEEES. Konečně něco nepůsobí prvoplánově a mám z toho i pocit, že RTD ví co dělá. Což je příjemná změna po těch hororech se showrunnerem jehož jméno se neříká. Nicméně se opět těším, co tenhle serál nabídne dál, protože stačili 3 epizody!!!! na to, aby se celkový pohled na seriál do budoucna zcela otočil. Neil Patrick Harris je zde úžasný a skvěle doplňuje Tennanta v hereckém vystoupení, jen tak dál! ()

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Nejedná se sice o takové zklamání, jakým bylo Star Beast, na rozdíl od toho má The Giggle aspoň nějaké klady, ale to nic nemění na tom, že tento díl je naprosto zahozený potenciál. Začnu jednou z mála věcí, která je zde opravdu dobrá, a to je Neil Patrick Harris jako Toymaker. Neil je boží, neskutečně si tu roli užívá a Toymaker je prostě skvělý záporák, ze kterého jde strach, zároveň umí být ale i vtipný a dohromady je prostě dobrý. Okamžitě zde ale narážíme na první problém, Toymaker zde má totiž hrubým odhadem asi 10 minut screentimu a zbytek epizody je prostě bez něj. K tomu se váže i fakt, že tento díl jednoduše nemá děj. Samotný příběh by se dal shrnout zhruba takto: Doktor potká Toymakera, zahrajou si dvě hry, karty a hod míčkem, a Toymaker je poražen. A to ani není žádná nadsázka. Doslova nic jiného se v té epizodě neděje. Toymaker, který je známý tím, že pro své nepřátele připravuje děsivé a složité hry na život a na smrt, a co zde vlastně dostáváme? Poměrně dost fajn hru na schovku a pak akorát půl minutovou scénu s kartama a finální házení míčkem, které je tak špatně sestříhané, že se v tom vůbec nevyznáte. K tomu zde má až příliš velký prostor UNIT a Mel, přičemž oba dva tyto prvky jsou extrémně zbytečné a působí hrozně nuceně. A samozřejmě, na závěr ještě dostáváme biregeneraci, kdy se Doktor rozdělí na dvě osobnosti. Pokud bych na tom celém měl říct aspoň něco pozitivního, Ncuti Gatwa působí božsky. Má strašnou energii a skvělé charisma a věřím, že bude dobrý Doktor. Všechno ostatní na celém tomhle procesu ale vůbec nedává smysl a akorát vám v hlavě zůstane milión otázek, na které, podobně jako s Timeless Child, nikdy nedostaneme odpověď (mimochodem, Timeless Child je pro mě osobně na dost podobné úrovni kvality, jako tady biregenerace, tudíž se nemůžu dočkat, až zas přijde nějaký chytrák, který bude obhajovat Russella a celou tuto linku a jak je dobrá, přičemž z logického hlediska je to prostě pitomost). Takže teď máme ve světě 2 Doktory a 2 TARDIS, není to trochu nebezpečné? Opravdu je David Tennant Doktor a Ncuti Gatwa Doktor ta stejná osoba a vůbec v ničem se neliší? Co se stane, až umře Doktor Davida Tennanta? Zregeneruje do Ncutiho nebo někoho úplně jiného? Vážně samotný Doktor nemá problém s tím, že po vesmíru pobíhá jeho druhá verze s druhou TARDIS? Mimochodem moment, kdy Ncuti jen tak spawne druhou TARDIS je totální scénáristická lenost. Vůbec nezmiňuju to, jak tahle epizoda najednou přichází s tím, že Doktor stojí o klidný a šťastný život, což nikdy nebylo ani nastíněno. Naopak, Doktor byl vždycky ten, kdo se tomuhle naprosto vyhýbal, kdykoliv ho někdo chtěl oslovit, pozvat ho na oběd nebo prostě pokecat, Doktor většinou prostě zdrhnul. Též nebudu zmiňovat to, jak epizoda má do půlky poměrně dost dobrou děsivou atmosféru, buduje strach z Toymakera, atd. a na závěr se z toho stane v podstatě taková polopraštěná komedie, ve které se dějí naprosté kraviny. Pokud bych měl vypíchnout některé dobré momenty, tak úplně úvodní scéna hned po titulcích, kdy do sebe random narazí Doktor a Toymaker, je skvělá, následně moment, kdy Doktor pozná Toymakera je božský a krásně buduje strach z Toymakera, a v neposlední řadě scénka, kdy Toymaker tancuje na základně UNIT, která krásně ukazuje jak mocný je. Prakticky všechno ostatní ale stojí kompletně za starou bačkoru, obzvlášť samotný arc biregenerace, který je strašná volovina. Doufám, že ve 14. sérii se Russell trošku uklidní a vrátí se k trochu normálnímu psaní scénářů. 5/10 () (méně) (více)

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Přiznávám se, že jsem poněkud zmaten z toho, co jsem právě viděl. Zhruba první dvě třetiny epizody byly za mě skvělé – Neil Patrick Harris výborný, Tennant tradičně vynikající, chvílemi až horrorová atmosféra ... skvělá scéna "Donna vs. puppet family" ... No ale od momentu, kdy došlo na "bi-generation" to pak dál bylo za mě už jen bizarní. Jako kdyby RTD ten scénář prostě musel napsat během jednoho jediného večera, otevřel si k tomu na posilněnou láhev whisky ...no a ke konci už pak byl ... zkrátka příliš intoxikován ... Strašně moc doufám, že se s tou lahví whisky pletu a má to celé nějaký hlubší význam, který teď nechápeme, ale odhalí se nějak smysluplně v dalších epizodách. Návrat Mastera? Objeví se ten nebo to, čeho se bál Toymaker? Vrátí se on sám (jeho porážka byla až příliš snadná)? Vyřeší se nějak elegantně v dalším ději existence dvou Doktorů a dvou Tardis, která sama o sobě vytváří spoustu potenciálních paradoxů? Bude hrát i v dalších epizodách nějakou roli Mel (třeba ve stylu návratu SJS za první "vlády" RTD), nebo tam byla jen jako fan-servis jednohubka? Spousta otázek ... 🤷‍♂️ Jestli totiž chtěl RTD tím závěrem prostě  jen šokovat a doslova úplně za každou cenu přijít s něčím, co tu ještě nebylo... no tak tu pak bohužel máme (skoro) další The Timeless Children ... a to bych, se přiznám, zrovna od RTD nečekal. Protože ale moc chci věřit, že to bude spíš ta první možnost ... a taky proto, že nový Doktor zatím vypadá super, plus za ta pozitiva, co zmiňuji nahoře ... dávám epizodě 4 hvězdy. Tak uvidíme ... P.S. Důležitý dodatek: Po opakovaném zhlédnutí a HLAVNĚ poté, co jsem si přečetl a poslechl několik nedávných i aktuálních prohlášení RTD a poté, co jsem viděl miniepizodu "Children in need" a komentář RTD ohledně Davrose, měním hodnocení na 3 hvězdy - z toho celé 2 jsou jen za Tennanta a Harrise, které oba prostě miluju. Původní recenzi nebudu upravovat, abych si sám mohl příště připomenout, jak jsem byl naivní. Poslední, co mě napadá k tomu napsat je už asi jen to, že v BBC se opravdu už zřejmě úplně všichni zbláznili. Je mi smutno. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jak znáte seriál Pán času, ale pro mě je to vždy překvapení, pokud se v moderním díle pokračuje se záporákem, kterého jsme mohli (Češi spíše nemohli) vidět v poprvé a naposledy v díle více než půl století starém. Jedním z velkých návratů je tajemný Hračkář, který zatopí Donně s Doktorem v letošním posledním speciálu věnovaném návratu 10. doktora hraném Davidem Tennantem. Příběh je zase jednoduchý, tajemný Hračkář znovu chce zničit zemi a jediný Doktor může zachránit svět. Jde ale o to, jak je dobrý záporák a jak je dobré vyvrcholení celého příběhu. Začneme záporákem. Hvězda amerických seriálů, režisér, spisovatel zpěvák  a bůhvíco ještě… Neil Patrik Harris se stal jedním z velkých záporáků, kteří opravdu „zahulí“ zemi a Doktorovi. Jeho postava Hračkáře více než polovinu dílu dokáže utáhnout svoji temnou stranu tak, abychom se museli o doktora bát a takový strašidelný a děsivý pocit z tohoto dílu jsem už z Pána času dlouho neměl. Bohužel to strašidelné a temné nevydrží celý díl, a tak po návratu doktora do přítomnosti, část dílu se totiž odehrává v roce 1926, se stává díl zábavný a přestane být tak temný. Neil Patrik Harris patři mezi herecké hvězdy, a tak si jeho hvězdné výstupy, jako Hračkáře, budou fanoušci Pána času pamatovat moc dlouho. Bohužel od záporákova tance v základně UNIT se už člověk začne nudit. Samozřejmě, že se dočkáme poražení Hračkáře a návratu oblíbených postav, Amy, Rose…a návrat společnice z 80. let Melanie. A co nový Doktor, hraný novým hercem Ncuti Gatwou? Tak se také nakonec objeví. S tím, že poprvé neproběhne jenom nová regenerace, ale nový druh "bi-generace", je jasné, aby nový Doktor mohl být nezávislý na svém starém já. Je vidět, si tvůrci udělali novou regenerací do mladého a vtipného černocha zadní vrátka, aby se jim mohl kdykoliv vrátit jejich oblíbenec David Tennant. Těším se na Vánoční díl, dle ukázek bude hodně zajímavý, objeví se létající loď, noví mimozemšťané a samozřejmě i nová společnice, která novému Doktorovi bude zrcadlem, určitě nejen vzhledem, ale i povahou. Hodnocení: 90 % ()

Final 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku 14. sezóny tady byl hype , který lákal na všechno, co jsme chtěli (nebo jsme údajně měli chtít). David Tenant, jako nejlepší navrátivší se Doktor, Cathrine Tate jako Dona a spousta otázek a odpovědí. Budování základny pro návrat 10. doktora bylo vlastně jen pár průměrných epizod, který do vesmíru nepřináší vůbec nic nového. To by se dalo považovat za velké mínus, jenže ono je to velké plus. To, že doktorův vesmír je už rozvratný víc, než je děr v ementálu a snad už alespoň stokrát slepovaný narychlo kobercovkou, je asi taky v pořádku. Pokud to někdo dokoukal do 14. sezóny, tak zkrátka musel dávno spolknout tu hořkou pilulku. Ale finále třetí epizody zanechává něco horšího, než jen hořkou pachuť v ústech. Tenanta jsme už jednou obrečeli, a podruhé či potřetí by to už asi nemělo ten správný dojemný efekt. A tak jsme se dočkali ne regenerace (protože Tenant byl jen host, který se měl pouze na chvíli ohřát), ale rovnou bigenerace (asi musíme jít s dobou), což je vlastně jen jiný výraz pro "klonování"? Teď se mužem rozhodnout, kterého doktora sledovat dál. Ale co s jednou tardis? Už tolikrát nám bylo sděleno, že je jedna jediná, nenahraditelná a "nenaklonovatelná"? Ne, tady už ztrácím naději na to, že Doktor ještě někdy bude tím, čím byl, když jsem ho miloval. Nevím, zda za to může ďábel Disney, jenž spálí vše, čeho se dotkne, na popel, a nebo prostě jen jakákoli neschopnost a rezignace autorů. ()

Reklama

Reklama