Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Má to všechno, čím je Japonské anime okouzlující, šokující a taky mnohokrát příšerně otravné. Plno krve, utrhaných končetin, pedofilní náznaky, přehnané emoce a vztahy na pokraji naprostého šílenství. Příběhově je to úplná magořina s tolika zvraty, že se v tom člověk musí zákonitě ztrácet. Každopádně dokoukáno a musím říct, že každý díl je zážitek, ať už v dobrém slova smyslu, nebo i opačně. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Nyuuuu! Elfen Lied v sobě snoubí neuvěřitelnou brutalitu s obrovskou citlivostí a dobrosrdečností. Obě tyto složky jsou dovedeny až do extrému a právě to činí seriál tak zajímavým. Poslední díl je emocionálně nejnabitější díl seriálu co jsem kdy viděl. Elfen Lied je první anime, které jsem sledoval a naprosto mě uchvátil, takže mohu jen doporučit.. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a já končím s anime filmama. Každej mi říkal že jestli chci fakt dobrej seriál at jdu do tohohle. Ale sakra co to je? První a druhý díl ok, ale čím dál víc jsem nesnášel to upištění děcko co každýho masakrovalo. Jo krev a masakr bylo fajn ale nebylo ho zas tak moc.Mezitím byly scény kde se řešily vztahy, a zbytečně se kecalo o ničem. Navíc mi teda žádná z postav nepřišla roztomilá, a ani jsem k ní nic necítil. A proč tu byly ty kreslený kozy? Zbytečnost. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen par manga serialu a o to vic mne tento sokoval svoji porci brutality a lehce perverzni erotiky. Nicmene jak se clovek prokousava dalsimy dily tak zjistuje ze je to dost i o emocich a obcas je to opravdu obrovsky psychicky napor na divaka a to je v podstate obrovsky klad, protoze vam ty postavy rozhodne nejsou pak lhostejne. Skvele to funguje, jen se clovek nesmi nechat odradit hned z kraje. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Tak nekjdřív bych chtěl pár věcí zkritizovat. Na můj vkus se odehraje až příliš náhodných setkání, tvůrci mění schopnosti/vlastnosti mutantek scénu od scény jak je to potřeba a konec je dost otevřený... Takže proč vlastně dávám plné hodnocení? Možná proto, že ty první dva nedostatky nejsou tak výrazné a ten třetí tam musí být, protože manga pokračuje, a žádné další neshledávám. Ale spíš proto, že Elfen Leid je anime, které má Styl. Někdo tu píše, že je to nepovedený slepenec mnoha žánrů. Já si naopak myslím, že se slepení docela povedlo a to stylem u anime málo vídaným. Konečně nějaký seinen! Proto chci dát 5*, proto musím dát 5*. ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň „Lilium“ nazpívala zpěvačka Kumiko Noma. (CarnTheNunya)
  • V roce 1974 nalezli paleontologové téměř kompletní fosilii australopitéka afarského – předchůdce člověka, kterého pojmenovali jako Lucy, jež žila asi před 3 200 000 lety. Kaede/Lucy, které propůjčila hlas Sanae Kobayashi, představuje začátek nového lidského druhu nazvaného Diclonius. (Hromino)
  • V epizodě drží Lucy samopal v levé ruce, stejně je tomu i v komiksové předloze. Levorukost byla přitom v Japonsku tradičně vnímána negativně, stejně jako v mnoha jiných zemích. (Mates2106)

Reklama

Reklama