Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

ladko 

všechny recenze uživatele

Nutno povedať, že film má svoje chyby a keby sa mal hodnotiť len film, nad tri hviezdy by som nešiel. Čo však film pozdvihuje, je námet a skutočnosť, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Tieto zverstvá sa naozaj dejú a je to veľmi smutné. Lopez hrala v rámci svojich možností(teda nič moc, ale napr. taká scéna rozhovoru medzi ňou a Sheenom ku koncu filmu-to bol jeden z highlightov filmu a bolo to pekne zahrané). Hudba je presne taká akú by ste v takomto filme očákavali. Čo však nepoteší sú občasné nelogickosti, ktoré trochu zrážajú film a takisto niektoré dialógy, ktoré tam pôsobia ako päsť na oko.(napr. keď Lauren hovorí na konci Salamancovi, že bol príšerný v posteli-to si myslím do filmu s takou závažnou tématikou vôbec nepatrí). ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bordertown je zvláštní snímek. Za prvé ten příšerný český název, ale co už. Za druhé polodokumentárně zpracovává zajímavé téma o vraždách mexických žen. Za třetí zdatně kombinuje prvky dramatu, thrilleru, horroru i kri-mi. A za čtvrté je to další spolupráce Gregoryho Navy a Jennifer Lopez - a těm dvěma to šlape. Bordertown patří mezi ty slušnější filmy daného žánru, ačkoli je příliš roztahaný a jeho tempo kolísá. Nava naštěstí umí vytvořit atmosféru i napětí, uvěřitelně vykresluje náladu a prostředí z mexického městečka Juaréz. Herci slušní, J.Lo je v té roli sympatická, Banderas potěší a Maya Zapata je slibný talent do budoucna. 7/10 ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který opravdu VOLNĚ čerpá ze skutečných událostí. Tedy alespoň předpokládám, že jisté "náhody" jsou až příliš neuvěřitelné, aby to byla pravda. Nemám nic, proti úpravě reality, pokud je to ku prospěchu filmu. Téma je zajímavé, bohužel je podané pro mě trochu vlažně a navíc mi Jennifer do hlavní role moc nesedla. Také mě trochu rozčilovaly jisté skutečnosti, které mi snižovaly věrohodný dojem z filmu. Např. Otec od rodiny by si měl víc rozmýšlet, co riskuje. Není vhodné během vyprávění příběhu odsunout jednoho z hlavních hrdinů stranou a pak po divákovi chtít nějaké emoce. Hvězdička navíc za pokus vyjevit alarmující příběh, který by měl být vyprávěn. Jeho podání je ovšem diskutabilní. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to takové strašně nudně natočené. Scénky mohly být určitě mnohem víc zábavnější, než byly. Jestli to někdo bere jako horor, tak fakt ne. Dám dvě hvězdičky za realitu, to je vlastně to jediné, co mě nutilo to dokoukat. Aspoň kdyby se nebáli ukázat brutálnější scénku s přepadením, ale ani to ne… ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zase další z filmů o zabíjení lidí, když už to neni vyvraždování v Africe,tak jsou to problémy na mexicko-amerických hranicích. S touhle tematikou to už zkoušel Fast food nation a dopadl uplně stejně jako Bordertown, film je nezajímavý, nemá spád, Lopezová s Banderasem tomu moc nepřidávají. Na tuto slabotu jsem se díval na čtyřikrát v průběhu tří dnů a to jsem rád,že jsem to vůbec dokoukal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)

Reklama

Reklama