Reklama

Reklama

Faunův labyrint

  • Mexiko El laberinto del fauno (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (1 606)

genetique 

všechny recenze uživatele

Je málo režisérov, ktorým sa podarí to, čo del Torovi. Každý má nejaký vyhradený štýl, záujem, vlastné vízie, ktoré do filmu vkladá a len málo z nich dajú svojmu príslušnému žánru akýsi ďalší zmysel. Thrillerová dráma s nádychom fantasy horroru je tá najželanejšia kombinácia. A keď sa ju potom podarí spracovať na takejto úrovni, s úžasnou hudbou, kamerou, filtrami, je to proste klenot. Len si treba dať pozor, fantasy žáner, na ktorý nás láka už názov, trailer a následne aj plagát je len podporným prostriedkom inak vycibrenej drámy s thrillerovým napätím a dojemným príbehom. Takže nečakať od toho ďalšieho 'Pána Prsteňov'! Snáď nám do tohto žánru dovolí del Toro nazrieť niekedy ešte hlbšie. 100%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo, nebylo…. a dceru krále podsvětí dělí tři úkoly od vysvobození…Kouzla neexistují, Ofélie.…. G. del Toro mne touto ne- pohádkou odrovnal a přesvědčil, že SVĚT JE JEDNO KRUTÉ MÍSTO!! Miluju příběhy, kde ,,temná" je krásná. A tady je takovej i obsah. Buďte si jisti, že jde-li situaci vyhrotit na maximum, stane se tak! Drsný, smutný, ale hravý. Příběh má dvě silné linie, ale už jen jedna by dokázala utáhnout ,,normální“ film ,,obyčejnýho“ tvůrce. Může být smrt radostná? Ano! Protože TAM v podsvětí na nás čekají ti nejbližší! Nebo je to jen hra? Ne! Žádná hra nemůže mít takové následky jako ta v mysli G.del Tora. Nebo si to nechci připustit? Nebo jen nevím, co mám sledovat, abych uviděl svoji budoucnost? Někdy prostě děláme chyby. Děti dělají chyby a musí zůstat navždy člověkem. Kouzla neexistují Ofélie! Pro NIKOHO !!! ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Fantazy v realitě španělské občanské války? Ano... pokud si malá holčička vysní svůj vlastní svět, aby unikla krutosti, pak ano. // Nádherná kamera, působivá atmosféra, fantaskní reálie. Faunův labyrint je takovou temnou pohádkou... nebo krásnou skutečností? Každopádně nejlepší dílo Guillerma del Toro. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fantasy příběh stříhnutý válečnou okupací. Maribel Verdú, jejíž postava byla v Mexické jízdě horkokrevnou, smyslnou a silně ženskou se zde představuje ve vedlejší, avšak důležité a výrazné roli chudé a dobrosrdečné služebné, aniž by tím ztratila cokoliv ze svého zvláštního půvabu. Pokleslý, sadistický a chladnokrevný parchant v podání Sergi Lopéze bude nejspíš vzbuzovat vlnu odporu a nevole. Rušivým elementem je viditelná nevyváženost děje, převážně v druhé polovině. Rozhodně mohlo být méně bojových scén, které jsou pro hlavní dějovou linii vcelku nepodstatné a zbytečné. Charakter hlavního záporáka funguje spolehlivě do chvil, kdy začnete mít pocit, že hlavní příběh je tím takto utlačován. Následkem je velká škoda nedotaženosti příběhu a nerozvinutého potenciálu ztvárnění labyrintu a fantastických tvorů. Celkové vyznění filmu, za pomoci herců, několika působivých a silných momentů, efektů a hudby, mi však nedovoluje dát méně než čtyři hvězdičky. Za pousmání stojí pár hlášek, vyzařujíc jistou dávku černého humoru: "Pokusím se amputaci provést co nejšetrněji", "Co jste mu udělal?" - "Nic moc, blýská se na lepší časy." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Láska, která mě nedojímá, krutost, která se stane rutinou a pohádková atmosféra, která nedokáže pro svou roztříštěnost poskytnout potřebnou útěchu. Del Toro si vzal příliš velké sousto, které se mu rozpadlo na dva velké drobky. Jeden o něco menší, sladký a přesto nedochucený, druhý okoralý, skoro až tvrdý. A vůbec ne chutný. Střípky fascinujícího světa, vydařená atmosféra víl, Fauna i stvoření z Oféliiných úkolů, to jsou aspekty, které mě prostě musely dostat. Jenže tu pořád zůstává druhá část s partyzány, věčnými nezdary a divokou zarputilostí kapitána Vidala. Když se scénář snaží diváka až příliš trápit "zlými příhodami", začne mi to vadit. Ale když se zádrhel, neštěstí nebo katastrofa skrývá za každým rohem, zmizí soucit s hlavními hrdiny úplně. Proti Hellboyovi nacpanému nápady k prasknutí překvapivě sešněrovaná a jednostranná odbočka nikam. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (57)

  • Šly zkazky, že herci Dougu Jonesovi trvalo až pět hodin dostat se do Faunova kostýmu, a když v něm byl, viděl jedině skrze nosní dírky. Ovšem v bonusech na DVD tvůrci prvně jmenované popřeli. Navléci na sebe kostým herci zabralo kolem půl hodiny. To s rozhlížením však potvrdili. (DaViD´82)
  • Protože na film chodilo mnoho dětí, varovaly mexické úřady před scénami explicitního násilí. (Kulmon)
  • Film vydělal v celosvětových kinech souhrnně 83,9 milionu amerických dolarů, z toho 37,6 mil. v Severní Americe. (NIRO)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama