Reklama

Reklama

Nirvana Unplugged In New York

(koncert)
  • USA Unplugged: Nirvana

Obsahy(1)

Zřejmě nejpovedenější záznam akustických ,,unplugged" vystoupení prezentovaných hudební stanicí MTV - Nirvana Unplugged.

Track listing: 1. "About a Girl" (Cobain) – 3:37
2. "Come as You Are" (Cobain) – 4:13
3. "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" (Kelly/McKee; The Vaselines cover) – 4:37
4. "The Man Who Sold the World" (David Bowie cover) – 4:20
5. "Pennyroyal Tea" (Cobain) – 3:40
6. "Dumb" (Cobain) – 2:52
7. "Polly" (Cobain/Nirvana) – 3:16
8. "On a Plain" (Cobain/Nirvana) – 3:44
9. "Something in the Way" (Cobain/Nirvana) – 4:01
10. "Plateau" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:38
11. "Oh Me" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:26
12. "Lake of Fire" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 2:55
13. "All Apologies" (Cobain) – 4:23
14. "Where Did You Sleep Last Night" (Traditional, Arranged by Leadbelly) – 5:08 (Radek99)

(více)

Recenze (138)

LAZZiO 

všechny recenze uživatele

ked som mal 10 robil som si z neho srandu ... ked som mal asi 18 a vecer bola nuda , prepinal som tv a zastavil som sa na mtv.live. Pozeram opat je tam ten fetak, vravim si, ale reku necham to chvilku... a tej chvili som si vypocul najlepsieho spevaka ktoreho hlas, prejav , spravy z jeho hrdla ,postoj k zivotu,myslienky , piesne ma vzdy dostanu do takej mieri ze plac hovori za vsetko, 1-jedna * , ale ta hore ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvydařenějších desek Nirvany (po Nevermind a In utero) - můžu si ji pustit kdykoliv. Ale na DVD bych se na to kdykoliv dívat nedokázala - mrkněte se na to sami, pusťte si závěrečnou Where did you sleep last night a všimněte si Kurtova pohledu asi minutu před koncem písničky (cca) - měl to napsáno v očích. Zpíval, jako by se loučil, chtěl ze sebe vykřičet to zoufalství.... a jestli se opravdu loučil, tak to bylo hodně důstojné rozloučení na vysoké úrovni - těšilo nás, děkujeme a nejspíš nikdy nezapomeneme. ()

Chasida 

všechny recenze uživatele

Nirvana a Kurt Cobain ve své nejobnaženější a nejskvělejší formě. Nový (a pěkný) kabátek pro písničky Nirvany a velice dobře zpracované covery (myslím, že srdce Davida Bowieho muselo plesat, když slyšel Man Who Sold the World). To všechno proložené celkově vtipným povídáním. Shlédnutí je téměř nutnost... ()

Nandemaru 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto záznamu bylo pro mě něčím naprosto mimořádným. Nirvanu poslouchám už pěkných pár let a za celou svou dráhu Kurt stále ukazoval, že umí (ale že se mu moc nechce). Jsem rád, že v New Yorku poprvé v životě ukázal, co v něm doopravdy je. Osmdesát minut koncertem proplouval s melancholickým, snad až znuděným výrazem ve tváři, občas se dokonce usmál. Ale když se opřel do posledního songu, přejel mi mráz po zádech a kolena se mi klepaly snad ještě půl hodiny. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Během zkoušek upozorňovali manažeři Nirvany bratry Kirkwoodové, kteří vystupovali jako hosté, aby před Kurtem nepokuřovali mariuhanu. Tohle bratry obzvlášť vytáčelo, protože Kurt se na zkoušky věčně dostavoval se zpožděním a ve zjevné náladě. (kornitko)
  • Mená David Grohl a Krist Novoselic sú v titulkoch uvedené chybne ako David Ghrol a Chris Novoselic. (Raccoon.city)
  • Necelé dva roky po smrti Kurta Cobaina v roce 1996 záznam vyhrál Grammy za nejlepší alternativní album. Nominováni byli rovněž i Foo Fighters se stenojmenným albem, které nahrál sám Dave Grohl, bývalý bubeník Nirvany. (GreatestFan)

Reklama

Reklama