Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů co sem kdy viděl. Ježdění na motorce zbožňuju a o takové cestě sem vždycky snil. Jak říká Ewan na konci - Jízda na motorce je nejlepší pocit na světě. Jinak Ewan i Charley sou fakt sympaťáci a dobří lidi. Nejlepší je ale stejně kameraman Claudio, kterej před cestou nemá ani pas a ani řidičák a pak pořád demoluje motorku :). Točit ale fakt umí a i když to od těch dvou dost kupuje, tak si ho asi oblíbili, protože v Long Way Down jede zase s nima. Prostě se mi tohle dobrodružství hodně líbilo a sám bych ho rád zažil. Viděna rozšířená desetidílná verze. 90% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o cestě tří motorek a dvou doprovodných terénních aut kolem světa. V čele a v zájmu všech okolo samozřejmě Ewan McGregor. Nejsem zvláštní fanda motorek, ale toto dobrodružství mě nadchlo. Hlavně proto, že to není jen o cestě, ale taky o lidech, památkách a místních zvycích. Doporučuji 10dílnou verzi. ()

Reklama

Brhlis 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem uviděl kousek tohoto seriálu v televizi. Tuším, že to byl zrovna díl z Mongolska. Hodně mě to zaujalo, takže jsem se podíval na celý dokument. Příjemná oddechovka, kde jsem se kochal krásnou krajinou, něco se dozvěděl a dost jsem se nasmál. Vtípky Charlieho i Ewana byly opravdu super. Přes nesnáze, které je na cestě potkávaly se pořád snažili o to udržet si dobrou náladu. Oba dva mi byli hrozně sympatičtí a i když je Ewan velká herecká hvězda, tak se choval úplně normálně a bez jakéhokoli náznaku nadřazenosti. Klobouk dolů nejen před nimi, ale před celým týmem, který cestu absolvoval. A teď hurá na Long Way Down! 90% ()

KateW 

všechny recenze uživatele

Zatím to nechám na třech hvězdách. To proto,že mě to nijak neohromilo. Je to jen videodeník o dvou kámoších,co absolutně neví co dělají. Je to jen reakce na první díl,takže budu pozorně sledovat i ty další. Pravdou však zůstává,že Ewan i jeho kámoš Nevímjak se na jejich zauralské dobrodružství těší. Mám ráda motorky a nemám s nimi víc zkušeností než pár srazů,ale zarostlý McGregor na mašině je velké lákadlo nejen pro nás holky. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Takovou sérii kulturních šoků by si měl zažít každý, aby získal trochu nadhledu, rozšířil si obzory a zjistil, že všude na světě jsou prostě jen lidi, co se snaží o nějakou rozumnou existenci. Zhýčkanci Ewan McGregor a Charley Boorman si myslím přivezli neocenitelnou zkušenost, o kterou se moc hezky podělili jak skrze výbornou knihu, tak i tento kostrbatý, ale zato věrný a upřímný záznam. Soundtrack v podobě průřezu celou dosavadní tvorbou Stereophonics je snad dáreček přímo pro mě na míru :D. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)

Reklama

Reklama