Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Beatle 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument, který ukazuje nejen krásy našeho světa, ale zároveň to, že i takové celebrity jako Ewan McGregor jsou jen lidé a mají deprese a zdravotní problémy a je jim smutno po manželkách. Jen kdyby se pořád nepokoušel schovávat s tou cigaretou..."Ewane! My to na tebe stejně víme!" :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý polodokument. Ti dva cvoci na motorkách mi za tu cestu přirostli k srdci a nakonec to byli výborní průvodci po té prapodivné cestě. Vrcholné díly se točily okolo Mongolska, ale celkově to bylo na hodně vysoké úrovni. Z toho počinu je cítit nadšení a oddanost věci. I přes všemožné průsery jít - jet dál, o to tady šlo. Doporučuju všema deseti. P.S: A mám pár nových tipů na výlety i tady po republice a nejbližším okolí. ;) ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

tak toto som hltal jednym dychom. NIe som sice fanusik motoriek - o ne tu ani nejde :)) , ale tie ich dobrodruzstva, zazitky, situacie....no najlepsie bolo Mongolsko. Len skoda ze zo Slovenska tam bol ukazany malilinky kusocek aj to v dynamicky sa pohybujucej kamery. Ti dvaja boli uchvatni, a cely serial kvalitne spraveny. Vzdy si ho pozriem. Vzdy. Vdaka discovery. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Což o to, také bych rád podnikl podobnou jízdu kolem světa a podíval se tak na místa, která pro většinu lidí zůstanou navždy zapomenuta. Ale nechtěl bych při tom mít za zadkem televizní karavan a před pusou neustále nastrčený mikrofon. To je houby svoboda. I tak jim sice krapet závidím, ale podstatu cestování vidím jinak. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nepatřím mezi motošílence a možná právě to je ten důvod, proč mě Long Way Round vyhovuje. Nejde o žádnou hlubokou sondu do světa motorů, hadiček, oleje a drsných motorkářských řečí. Dva týpci si prostě vyjeli na túru kolem světa a vzali s sebou i doprovodný tým filmakerů, takže jsme z jejich cesty mohli něco pochytit i my. Jde spíš o momentální psychické rozpoložení cestovatelů,vznikl dokument o životech obyčejných lidích očima dalších vlastně taky úplně obyčejných lidí(ať je Ewan slavný jak chce, mezi kazachstánskými koňáky o něm nejspíš nikdo nikdy neslyšel a na Sibiři by sám přežil asi stěží, zatímco rodilí ,,neslavní?" by ho strčili do kapsy), krásná příroda, všechno pěkně natvrdo, žádná cenzura..moc pěkná věc... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama