Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Londýna do NYC na motorkách a s malým doprovodným štábem. Skvělá dobrodružná cesta na které Ewan a Charley potkají spoustu lidí, kteří žijí jinak než já, vy nebo oni, ale jak říká Ewan: „Všichni nakonec máme společné to, že potřebujeme střechu nad hlavou, mít co jíst a všichni milujeme svoje děti." Dokument, který je milý a veselý, a dává naději, že svět je vlastně dobrý místo, zároven dobrodružný, přece jen jedou na morkách po cestách, kde by měl potíže i offroad, a všechny problémy a nástrahy řeší společně a dávají do toho srdce. Vedle motorkářských strastí se zastaví i s projekty UNICEF, kde se setkávají s lidmi v nouzi a bídě a těmi, kteří se snaží pomoci a zlepšit situaci. A jestli jste už dřív nechtěli nějaký to dobrodružství nebo motorku, tak po shlédnutí této série oboje chtít budete. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý polodokument. Ti dva cvoci na motorkách mi za tu cestu přirostli k srdci a nakonec to byli výborní průvodci po té prapodivné cestě. Vrcholné díly se točily okolo Mongolska, ale celkově to bylo na hodně vysoké úrovni. Z toho počinu je cítit nadšení a oddanost věci. I přes všemožné průsery jít - jet dál, o to tady šlo. Doporučuju všema deseti. P.S: A mám pár nových tipů na výlety i tady po republice a nejbližším okolí. ;) ()

Reklama

Brhlis 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem uviděl kousek tohoto seriálu v televizi. Tuším, že to byl zrovna díl z Mongolska. Hodně mě to zaujalo, takže jsem se podíval na celý dokument. Příjemná oddechovka, kde jsem se kochal krásnou krajinou, něco se dozvěděl a dost jsem se nasmál. Vtípky Charlieho i Ewana byly opravdu super. Přes nesnáze, které je na cestě potkávaly se pořád snažili o to udržet si dobrou náladu. Oba dva mi byli hrozně sympatičtí a i když je Ewan velká herecká hvězda, tak se choval úplně normálně a bez jakéhokoli náznaku nadřazenosti. Klobouk dolů nejen před nimi, ale před celým týmem, který cestu absolvoval. A teď hurá na Long Way Down! 90% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)
  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)

Reklama

Reklama