Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"He stops for one second and he's totally overwhelmed by how big the world is and how small and unimportant he is. And as he turns around, we see his face look to the sky. And he says, very quietly, so that no one can hear him: "Dazlious"." Sněhový dort je jeden z těch filmů, který ve Vás hodně zanechá. Alan Rickman i Sigourney Weaver opět předvedli svou dokonalost. Přestože se film zaměřuje na psychickou nemoc, není vůbec složité to sledovat a chápat.. Perfecto Mundo. ***** ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Krásný, nepříliš složitý příběh o lásce, podivném přátelství a třech naprosto rozdílných lidech, které spojí nešťastná náhoda. Přestože by se snímku dalo vytknout docela hodně věcí, podivným autismem počínaje, dostal mě svou nevinností a čistotou (nejen sněhu :)). Musím pochválit úžasnou hudbu a herecké výkony ústřední trojice Rickman, Weaver a Moss a velice příjemnou Emily Hampshire. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, kde krásne vyniklo herecké nadanie ako Alana Rickmana tak aj Sigourney Weaver (u nej zvlášť). Príbeh síce jednoduchší a priamočiary, no zato plný reálií života. Všetci máme svoje problémy, no je pekné pri tom všetkom nestratiť svoju ľudskú tvár a ochotu podať pomocnú ruku - z tohto pohľadu veľmi hrejivé. Nadpriemer. 75/100 ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem víc. Jedinou útěchou a držákem celého filmu byl Alex (Alan Rickman), kterému jsem jeho roli věřila. Ale Sigourney na mě působila příšerně rozpačitě a nemohla jsem se její role pořádně chytnout. Škoda, že Vivien zmizí z filmu tak brzy, je to asi nezajímavější postava. Jinak je ale Sněhový dort příjemné komorní drama. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Snowcake příběh o matce, která ztratí svojí největší oporu...O muži, který se snaží zapomenout na svou bolestnou minulost. Jak se vyrovná s nástrahou, která mu starou ránu nepofouká ale otevře ještě hlouběji. dokáže se vyrovnat s bolestnými vzpomínkami? Alan Rickman v jedné z nejpozoruhodnějších rolí, které zahrál (aspoň jsem o tom přesvědčena). Obrovský respekt před Sigourney Weaverovou...smekám a klaním se předtím jak se role zhostila excelentně = uvěřitelné ztvárnění. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Sigourney Weaver v príprave na jej úlohu Lindy trávila čas s autistickou ženou z Anglicka Ros Blackburnovou. Mnohé zo záľub tejto ženy potom Sigourney stvárnila aj vo filme, okrem iného záľubu v skákaní na trampolíne a vášeň pre trblietavé veci. Ros však v reálnom živote nie je schopná samostatného života a nevie čítať, ani písať. (Smok)
  • Alan Rickman ihneď po prečítaní scenára navrhol do úlohy Lindy Sigourney Weaver a ihneď jej aj telefonoval s pocitom, že rola jej sadne priamo na telo. (Smok)
  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno