foto

Callum Keith Rennie

  • nar. 14.9.1960 (59 let)
    Sunderland, Tyne and Wear, Anglie, Velká Británie

Biografie

Callum Keith Renie se narodil 14.září 1960 v Sunderlandu ve Velké Británii. V jeho čtyřech letech rodina emigruje do Kanady. Rennie maturuje na Strathcona High School, kde se seznamuje a spřátelí s Brucem McCullochem. Během studií na vysoké škole pracuje v místním univerzitním rádiu. Vysokou školu poté opouští a často střídá různá povolání. Mezi nimi i angažmá v menších divadlech. V roce 1989 dokonce vystupuje v profesionální hře, díky čemuž získává nabídku na další angažmá. Nakonec opouští Edmonton kvůli častým pobytům v Torontu a Vancouveru, kde se nakonec usazuje.

Již v mládí měl značné potíže s alkoholismem. Svůj boj nakonec vyhrál ve svých 33 letech, které označuje za svá „Kristova léta“. Poté se začal plně soustředit na svou hereckou kariéru. V roce 1993 se objevuje v menších rolích v seriálech jako HIGHLANDER, KRAJNÍ MEZE nebo AKTA X. Jeho kariéra se začíná rozjíždět s přibývajícími rolemi ve filmech. Jedním z nich bylo také DOUBLE HAPPINESS, za které byl nominován na kanadskou Genie Awards, za nejlepší vedlejší roli.

V roce 1996 se objevuje jako kytarista Billy Tallent ve filmu HARD CORE LOGO. O rok později získává jednu z hlavních rolí v seriálu SMĚR JIH. V roce 1999 získává Genie Award za film LAST NIGHT. O další rok později zazářil ve filmu Christphera Nolana, MEMENTO. Později se objevuje v různých rolích ve filmech jako OSUDOVÝ DOTEK, BLADE: TRINITY, PŘEHLÍŽENÝ, HEDVÁBNÁ CESTA nebo AKTA X: CHCI UVĚŘIT. Epizodní a vedlejší role poté ztvárňuje v seriálech jako BRUTÁLNÍ NIKITA, DA VINCIHO PŘÍPADY, ČERNÝ ANDĚL, MRTVÁ ZÓNA, VOLÁNÍ MRTVÝCH, LOVCI DUCHŮ, THE L WORLD, SMALLVILE nebo MUŽI NA STROMECH.

V poslední době se proslavil v seriálu BATTLESTAR GALLACTICA jako Leoben Conoy a jako Lew Ashby v druhé sezóně seriálu CALIFORNICATION. V budoucnu by se měl objevit v seriálu 24 HODIN a FLASHFORWARD. A ve výrobě je v současnosti seriál Shattered, ve kterém by měl Callum Keith Rennie ztvárnit titulní roli.

Sony1994

Herecká filmografie

Filmy

2018 Padesát odstínů svobody
2017 Jigsaw
Mobile Homes
2016 Little Pink House
Wait Till Helen Comes
Warcraft: První střet
2015 Born to be Blue
Into the Forest
Padesát odstínů šedi
2014 October Gale
Ride
Sitting on the Edge of Marlene
2013 Hell in a Handbag
L'Extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. Spivet
2010 Gunless
Trigger
Víra, podvod a minimální mzda
2009 Battlestar Galactica: Plán
Případ číslo 39
2008 Akta X: Chci uvěřit
Doživotní trest (TV film)
Opravdový život
2007 Hedvábná cesta
Klub vyděračů
Krycí jméno: Čistič
Normal
Přehlížený
2006 Hunters, The (TV film)
Sněhový dort
Unnatural & Accidental
2005 Shooting Gallery
Whole New Thing
2004 Blade: Trinity
H2O (TV film)
Osudový dotek
Wilby Wonderful
2003 Padlí andělé
2002 Květiny a granáty
Nakládačka 2: Zpátky na led
Now & Forever
Torzo: Příběh Evelyn Dick (TV film)
2001 Klářin portrét
Útěk z pekla (TV film)
2000 Memento
Nature Boy (TV film)
Suspicious River
The Highwayman
The Last Stop
Únos ze snu (TV film)
1999 The Life Before This
eXistenZ
1998 2000 očima... : Poslední noc
1997 Nebezpečný zákazník (TV film)
Ničitel
Protitah
Vyděrači
1996 For Those Who Hunt the Wounded Down (TV film)
Hard Core Logo
Letters from Home
V labyrintu smrti
1995 Curtis's Charm
Malí kriminálníci (TV film)
Omen, The (TV film)
Pád letu 174 (TV film)
Tajemný hlas v telefonu (TV film)
Zálesáci (TV film)
1994 Double Happiness
Frank's Cock
Paris or Somewhere (TV film)
Still
The Raffle
Timecop
Valentine's Day
1993 Purple Toast

TV seriály

2019 Impulse (TV seriál)
Making Amends (S02E10)
A Moment of Clarity (S02E09)
The Tether (S02E08)
další epizody (10)
2018 Impulse (TV seriál)
They Know Not What They Do (S01E09)
Awakenings (S01E08)
He Said, She Said (S01E07)
další epizody (8)
Jessica Jones (TV seriál)
AKA Tři životy a stále není konec (S02E11)
AKA Kotleta (S02E10)
AKA No není to zábava? (S02E08)
další epizody (6)
2016 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Marooned (S01E07)
Muž hledá ženu (TV seriál)
Fuse (S02E08)
The Man in the High Castle (TV seriál)
Detonation (S02E09)
Loose Lips (S02E08)
Land O' Smiles (S02E07)
další epizody (8)
2014 Motiv (TV seriál)
Pitfall (S02E07)
Kurýr (TV seriál)
Bílá smrt (S02E09)
2013 Californication (TV seriál)
Odhodím své běsy (S06E12)
2012 Firma (TV seriál)
Zločin (TV seriál)
72 hodin (S02E10)
Californication (TV seriál)
V pekle zase není tak zle (S05E12)
2011 Výjimeční (TV seriál)
Anger Management (S01E03)
Hicks (S01E01)
Zločin (TV seriál)
Dám ti vědět, až tam dorazím (S01E10)
Učitel (S01E05)
Tichá ozvěna (S01E04)
další epizody (6)
Rookie Blue (TV seriál)
Boží vůle (S02E13)
V utajení (S02E12)
S trochou víry (S02E11)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Protiopatření (S10E01)
Mayday (S09E22)
2010 Dvojí identita (TV seriál)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Oprava směru (E19)
24 hodin (TV seriál)
Day 8: 10:00 p.m.-11:00 p.m. (S08E07)
Day 8: 9:00 p.m.-10:00 p.m. (S08E06)
Day 8: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S08E05)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Dar (E07)
Ostrov smrti (TV seriál)
Poslední vzdech (E13)
Komplic (E12)
Láska až za hrob (E11)
další epizody (4)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Daybreak: Part 2 & 3 (S04E20)
Blood on the Scales (S04E14)
Sometimes a Great Notion (S04E11)
2008 Californication (TV seriál)
A žili šťastně... (S02E12)
Blues všedního dne (S02E11)
In utero (S02E10)
další epizody (12)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Revelations (S04E10)
Guess What's Coming to Dinner (S04E07)
Faith (S04E06)
další epizody (5)
2007 Bionická žena (TV seriál)
Tin Man (TV seriál)
Muži na stromech (TV seriál)
Chemická reakce (S02E02)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Maelstrom (S03E17)
Rapture (S03E12)
2006 Battlestar Galactica (TV seriál)
The Eye of Jupiter (S03E11)
A Measure of Salvation (S03E07)
Torn (S03E06)
další epizody (8)
Láska je Láska (TV seriál)
Lásko moje sbohem (S03E10)
Leť, běž, nebo jdi z cesty (S03E09)
Loď do neznáma (S03E06)
Smallville (TV seriál)
Křehká duše (S05E18)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Wendigo (S01E02)
Whisky Echo (TV seriál)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
Z masa a kostí (S01E08)
Dotek zla (TV seriál)
Královská nemocnice (TV seriál)
2003 Volání mrtvých (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2002 Bliss (TV seriál)
Mrtvá zóna (TV seriál)
Dinner with Dana (S01E11)
Večerník (TV seriál)
2001 Dice (TV seriál)
Mutant X (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
1999 Foolish Heart (TV seriál)
Strange World (TV seriál)
1998 Da Vinciho případy (TV seriál)
Twitch City (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
Směr jih (TV seriál)
1996 My Life as a Dog (TV seriál)
Zmije (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Koutkem oka (S01E09)
Marshal (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Čerstvé kosti (S02E15)
1994 Lonesome Dove: The Series (TV seriál)
Průvodní jevy (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Lazar (S01E15)
1992 Highlander (TV seriál)
Věčný rytíř (TV seriál)

Dokumentární

2004 The Greatest Canadian (TV seriál)