Reklama

Reklama

Dotkni se ohně

  • Francie Au nom de la liberté (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o sabotáži, korupci a vraždění v Jižní Africe za dob apartheidu. Držitel Ceny Akademie Tim Robbins (Tajemná řeka, Vykoupení z věznice Shawshank) a Derek Luke (Příběh Antwona Fishera, Glory Road) se představují v hlavních rolích napínavého thrilleru natočeného podle skutečných událostí. Uprostřed země v plamenech, ve které proti sobě stojí dvě znepřátelené kultury, žije osamělý muž, kterého okolnosti dohánějí k tomu, aby povstal a bojoval za sebe, svou rodinu a svůj lid. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

gumli 

všechny recenze uživatele

Určite sa z toho námetu dalo vyťažiť viac,ale ináč to nie je zlý film.Apartheid určite nebola dobrá vec,na hony vzdialený od demokracie.Trochu smutný a trochu šokujúci film.Tri milióny bielych a 22 miliónov čiernych.Ale už koncom osemdesiatich rokov bolo vidieť,že apartheid nemôže dlho vydržať.Padol v roku 1991.Černošské ghettta bez elektriny,bez vody,bez kanalizácie.Je to skutočný príbeh z Juhoafrickej republiky.Obyčajná černošská rodina,muž spácha teroristický čin,následne zatknutie,mučenie atď.Dal by sa nazvať politická dráma.Hodne silný príbeh. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Herca menom Derek Luke priniesol sám veľký Denzel Washington a urobil veľmi dobre. Mal som možnosť vidieť už pár snímkov a musím uznať, že mi veľmi sedí do podobných úloh. Film Catch the fire nijak neexceluje po filmovej stránke, ide skôr samotnú myšlienku a teda hlavnú tému - apartheid v Afrike. Dalo sa, určite sa dalo vyťažiť z toho min. o 50% viac, ale už iba samotná myšlienka vás strhne a smelo budete prikyvovať rozhodnutiam, ktoré činní hlavný hrdina, keď konvertuje z maximálne humanistického, dobrého civila a pracovníka v továrni na extrémistickeho rebela bojujúci za lepšiu budúcnosť pre Južnú Afriku. Sklamal ma len záver, ktorý bol vážne neprepracovaný a odfláknutý, akoby už filmári mali toho dosť. ()

Reklama

marivet 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh z černého kontinentu, který nese poselství a skutečnou realitu , která je ve filmu natočena v duchu hrdinství tamních obyvatel. Jistě se Noycemu podařilo zachytit danné téma při kterém si vzal herce v hlavních rolích jímž sedí role jak zadek na šerbli. Tim ač ho nemusím ukázal svou kvalitu a ztvárnil roli vyšetřovate tak prilantně, že jsem se nemohla dočkat dalších rafinovaností jím stvořených, kdy vyslíchá nebo pátrá...Prostě bomba kousek.... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins - (Nic Vos) +++ Derek Luke - (Patrick Chamusso) +++ Bonnie Henna - (Precious Chamusso) +++ Mncedisi Shabangu - (Zuko) +++ Hudba: Philip Miller +++ Na produkcii filmu sa podielal aj Sydney Pollack +++++++++++++ Reziser Phillip Noyce asi rad nataca filmy s politickym pozadim, ako napriklad VYSOKA HRA PATRIOTOV alebo pokracovanie JASNE NEBEZPECENSTVO obe s Harrisonom Fordom, ale okrem toho rad nataca dramy a thrillery. Aj v tomto filme je nepravom podozrivy African z teroristickeho utoku, ktoreho chce Tim Robbins donutit, aby sa priznal z utokov, ktore nespachal a prave to ho dovedie k myslienke bojovat proti vtedajsiemu rezimu v Juznej Afrike. Film podla skutocnosti si udrzal dobre napätie a mal aj dobru hudbu, ale nieco mi tam chybalo k tomu, aby som mu dal az 4 hviezdicky. Od Phillipa Noycea som cakal trosku viac...........09.07.2008 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Snimek s intenzivni atmosferou, uhrancive tonovanymi scenami, podrtzenymi vynikajicim soundtrackem - jednou mrazivym, podruhe africky pritulnym. Promyslena kompozice scen, stridajici zabery rasoveho utlaku s laskovne uklidnujicimi, smirlive narativnimi i akcne napinavymi. Mene slov a vice prostoru pro obraz a hudebni podklad tyto dojmy umocnuje, ovsem presto se nelze zbavit pachuti, ze velmi slibne naslapnuty pribeh vlastne az tak uzasny neni a prechod z peripetie do katatarze "vysvetlujice-osvetove", se tak trochu nezdaril. I presto, poselstvi ve finale ma svoji hloubku a celkove Dotkni se ohne zanecha v divakovi dojem. V nekom silnejsi, v onom slabsi, ale zanecha. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu je odvozen od stejnojmenného alba Boba Marleyho & The Wailers z roku 1973. (Cheeker)
  • Pracovným označením filmu bol názov Hotstuff. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)

Reklama

Reklama