Reklama

Reklama

Stíny minulosti

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Steven Seagal se představuje v hlavní roli thrilleru, který vám rozpumpuje krev. Bývalý agent CIA musí rozmotat nebezpečnou síť mezinárodní špionáže, aby zachránil svou dceru a zabránil cestě vražedného viru do rukou nepřítele! Když falešní agenti CIA propašují smrtící virus za hranice Spojených států a jako kurýra zneužijí bývalého zpravodajského důstojníka Jacka Fostera (Seagal), nikdo z nich ještě neví, jaký běs rozpoutávají! Jack, aniž by tušil o plánu, do kterého se zapletl, bere svou dceru na dovolenou do Evropy, kde ji však unáší záhadný cizí agent. Aby svou dceru zachránil a dopadnul její únosce, musí se Jack vydat do temného světa mezinárodních špionů, kde na nepřítele narazíte na každém rohu, a kde po vás mohou zničehonic jít i přátelé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom agentovi tajnej služby, ktorý bez jeho vedomia dostane mikročip obsahujúci informácie o výrobe veľmi nebezpečného vírusu a tak mu kvôli tomu po príchode do Európy unesú dcéru. Rozhodne sa urobiť všetko preto, aby ju dostal späť, lenže mu robí problémy nielen tajná služba, ale aj miestna mafia a skorumpovaná polícia. Spracovanie je celkom slušné, síce sa tu nedá očakávať nič výnimočné a viacero prvkov mi prišlo dosť nezmyselných, prípadne nedotiahnutých, ale inak je tempo celkom svižné, chválim zapojenie viacerých záporných skupín a samozrejme hlavne samotného hlavného hrdinu, ktorý aj v tomto rozsiahlom komplexe zločineckých organizácií každý problém s ľahkosťou zvládne. A tak sa na to v rámci žánru po celý čas pozerá pomerne dobre. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Síce sa tu nájde len jeden dlhší súboj, ale inak tu Seagal pomerne často predvedie nejaký dobrý chvat, pričom ani strih nie je zlý, takže sa to dá aj užiť, ale prakticky vždy, keď niekoho zneškodní osobne, tak ma to bavilo. Jedine scény typu automobilová naháňačka alebo zostrelenie vrtuľníku ma vôbec nezaujali. Najviac sa mi páči práve ten jeden dlhší súboj so skupinou zločincov, prípadne zaujímavá sekvencia, v ktorej si Seagal vlastnoručne vyrobí niekoľko zbraní a pomocou nich potom zneškodní zabijakov. Čo sa týka hereckého obsadenia, samozrejme najväčšiu pochvalu si zaslúži samotný Steven Seagal, okrem neho ma nesklamala ani sympatická postava taxikárky, ale tým to asi aj končí, všetci ostatní mi už prišli takí nevýrazní. Réžia a technická stránka sa rozhodne moc chváliť nedajú, Michael Keusch je úplne neschopný režisér, ktorý jedine tú akciu ešte celkom zvláda, ale inak je to bieda, no fanúšik takýchto videofilmov s akčnými hrdinami by to mal zniesť. Keby tu nehral Steven Seagal, tak by som to samozrejme ani nepozeral, ale s ním je to celkom slušná zábava, pričom tentoraz poteší aj v akcii a v rámci jeho poslednej tvorby sa jedná o jeden z tých lepších filmov. 74% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som nevidel úvodných päť a posledné tri minútky (prečo si nemohli odpustiť ten dementne vyzerajúci, trápny trik, keď po údere záporák letí na celú halu?!), žasol by som. Stevenovi ale konečne dopriali pár poriadnych man-to-man záležitostí a už som prestával veriť, že niečo podobné ešte niekedy predvedie. Navyše po piatich (!) rokoch som si počas celého filmu nepomyslel, aké má sadlo. To preto, lebo konečne vyzerá k svetu. Naozaj ma tento film milo prekvapil. Ako jasné Béčko. O tom niet pochýb. No konečne pozerateľné! 60%. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já držím slovo !!" Štefan v kabátku slovo dodržel a znovu se vrátil, aby všem nakopal držky, stejně jako Keusch.. Bláznivý fotograf a mistr naprosté narativní nepřehlednosti (pseudo)režisér Michael Keusch totiž divákovi předhodil svůj další saegalbizár, na jehož konci nebudete zaručeně schopni říct, o čem že to vůbec bylo.. Stíny minulosti by mohly alespoň vzdáleně asociovat 96 hodin, ale to bych musel mít přinejmenším trojku v krvi..;) Svým zvráceným způsobem nesmírně zábavná béčková "rumunská" diletantština s dokonale směšnými bojovými pasážemi.. A nakonec i Geoffrey Hall s těmi kameramanskými nonsensy a úlety jednomu zamotá hlavu.. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Název této Seagalovky jako by odkazoval na to, že „mistr“ už je opravdu jen stínem své minulé kariéry. Tato naprosto nudná ukázka jak natočit špatný film budiž příkladem. Spojil své síly s rumunskými filmaři a vytvořil opravdu, ale opravdu velmi špatné dílo. Aby se nám náhodou děje jeho filmů nepletly, opět je mu unesena dcerka (tentokrát o trochu menší než v Bestii) a on se ji vydává hledat do Bukurešti, přičemž se zde odehraje skoro celý film (bodejť by ne, když se celý film tamtéž točil). Toulá se od jedné zastávky ke druhé s jakousi novou přítelkyní, která mu přitom dítě unesla, hledá a hledá, až ke konci filmu dcerku najde, párkrát si vystřelí a udělá jeden hodně chlapácký chvat hodný „pouze mistra“ (haha). Nebýt úvodní scény, kde cvičí nováčky bojové umění, vůbec by nám nemuselo dojít, že v tom hraje Seagal. Je škoda, že po slibně rozjetých nových projektech (ve srovnání s tímto je Černý úsvit nebo dokonce i Žoldáci spravedlnosti pořádná akční nakládačka =) jsme se dočkali opět klasického nezáživného filmu typu Cizinec či Zabiják. No Steve, co s tebou bude dál? ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Chvilku to vypadalo na Steveho návrat v celkem slušné formě. Stevemu to totiž v akčních sekvencích mlátilo jako za mlada (dubléra pro akční scény nechal totiž doma) a vůbec se neměl za co stydět. Propracovaná choreografie a velmi pěkně natočené, střihem nezkažené akční momenty. Se Stevem dorazila ale i bohužel "zabijácká" stopáž, šíleně "šitojzní" příběh a naprosto amatérský scénář, který "sejmul" Steveho výkon (na) tři, právem zasloužené, hvězdy! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Po tom čo taxikárka vyzve pasažierku, aby sa pripútala tak aj spraví. Lenže v momente kedy sa dievča skrčí pred streľbou už pás nemá. (johnsnow)
  • Po bojové scéně v restauraci (koupelna), Jack (Steven Seagal) odhalí jeho domovský stát, který je Michigan, kde žije ve skutečnosti i Steven Seagal. (ČSFD)
  • Když Jack Foster (Steven Seagal) zastřelí dva zkorumpované policisty, jednoho trefí do hlavy a druhého do ramene a způsobí mu průstřel skrz tělo s velkým otvorem na zádech. V dalším záběru má však policista záda nepoškozená. (rublik05)

Reklama

Reklama