Reklama

Reklama

Stíny minulosti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Steven Seagal se představuje v hlavní roli thrilleru, který vám rozpumpuje krev. Bývalý agent CIA musí rozmotat nebezpečnou síť mezinárodní špionáže, aby zachránil svou dceru a zabránil cestě vražedného viru do rukou nepřítele! Když falešní agenti CIA propašují smrtící virus za hranice Spojených států a jako kurýra zneužijí bývalého zpravodajského důstojníka Jacka Fostera (Seagal), nikdo z nich ještě neví, jaký běs rozpoutávají! Jack, aniž by tušil o plánu, do kterého se zapletl, bere svou dceru na dovolenou do Evropy, kde ji však unáší záhadný cizí agent. Aby svou dceru zachránil a dopadnul její únosce, musí se Jack vydat do temného světa mezinárodních špionů, kde na nepřítele narazíte na každém rohu, a kde po vás mohou zničehonic jít i přátelé! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom agentovi tajnej služby, ktorý bez jeho vedomia dostane mikročip obsahujúci informácie o výrobe veľmi nebezpečného vírusu a tak mu kvôli tomu po príchode do Európy unesú dcéru. Rozhodne sa urobiť všetko preto, aby ju dostal späť, lenže mu robí problémy nielen tajná služba, ale aj miestna mafia a skorumpovaná polícia. Spracovanie je celkom slušné, síce sa tu nedá očakávať nič výnimočné a viacero prvkov mi prišlo dosť nezmyselných, prípadne nedotiahnutých, ale inak je tempo celkom svižné, chválim zapojenie viacerých záporných skupín a samozrejme hlavne samotného hlavného hrdinu, ktorý aj v tomto rozsiahlom komplexe zločineckých organizácií každý problém s ľahkosťou zvládne. A tak sa na to v rámci žánru po celý čas pozerá pomerne dobre. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Síce sa tu nájde len jeden dlhší súboj, ale inak tu Seagal pomerne často predvedie nejaký dobrý chvat, pričom ani strih nie je zlý, takže sa to dá aj užiť, ale prakticky vždy, keď niekoho zneškodní osobne, tak ma to bavilo. Jedine scény typu automobilová naháňačka alebo zostrelenie vrtuľníku ma vôbec nezaujali. Najviac sa mi páči práve ten jeden dlhší súboj so skupinou zločincov, prípadne zaujímavá sekvencia, v ktorej si Seagal vlastnoručne vyrobí niekoľko zbraní a pomocou nich potom zneškodní zabijakov. Čo sa týka hereckého obsadenia, samozrejme najväčšiu pochvalu si zaslúži samotný Steven Seagal, okrem neho ma nesklamala ani sympatická postava taxikárky, ale tým to asi aj končí, všetci ostatní mi už prišli takí nevýrazní. Réžia a technická stránka sa rozhodne moc chváliť nedajú, Michael Keusch je úplne neschopný režisér, ktorý jedine tú akciu ešte celkom zvláda, ale inak je to bieda, no fanúšik takýchto videofilmov s akčnými hrdinami by to mal zniesť. Keby tu nehral Steven Seagal, tak by som to samozrejme ani nepozeral, ale s ním je to celkom slušná zábava, pričom tentoraz poteší aj v akcii a v rámci jeho poslednej tvorby sa jedná o jeden z tých lepších filmov. 74% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem na to koukal v autě, cestou do rakouských Alp s tím, že se pobavím, ale po cirka 40 minutách se z toho vyklubal děsně debilní příběh, během kterýho jsem měl co dělat, abych ho dojel do konce, protože tohle byla fakt síla. Stíny minulosti sice nejsou nic neobvyklého v roji filmů se Segalem, ale zase na druhou stranu, ta akce není taky zas až tak marná, je špatná, ale film samotný je špatnější, a za to Segal nemůže, nebo spíš může, ale jen za to, že si ten film vybral, možná dobře, že si ho vybral on, kdyby si ho vybral Van Damme, tak bych asi pobrečel :) tak ještě že mu ho přebral. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nepekná amatérska práca, kde niekto chce kopírovať Bourneovsky roztrasenú kameru a aj akciu, celé to je príbehovo ploché, prevarené, zopár nápaditých kúskov/pascí od Seagala ako z Prepadnutia v Pacifiku to fakt nezachráni... /5%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Barry Taylor: 1. Black Sea Underground ,2. The Sun's Gonna Shine Again ,3. We Run Deez Streets ,4. Ready 4 War ,5. Far Away ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dám za ňu všetko. Svoj život a aj váš.“ Zavrite Seagala do miestnosti a vyrobí vám na počkanie MacGyvera. Dva roky pred 96 hodinami si podobnú zápletku struhol aj on (podieľajúc sa i na scenári) v americko-britsko-rumunskej (wtf) koprodukcii. Ešte bez briadky a okuliarov. Výprava je hnusná a kasting jemne povedané nekvalitný. Našťastie je prítomná akcia, ktorá síce nie je bohvieaká, ale je jej veľa a je patrične brutálna, čo je u seagalovky vždy fajn. Imelda Stanuton o rok neskôr prijala ponuku zahrať si „ružovú“ učiteľku v sérii Harry Potter. Iritovala ma linka s parťáčkou v podaní Evy Pope, tak ale jasné, Seagal je samec a treba to svetu dať jasne najavo. S Michaelom Keuschom rok nato spráskal Úder z nebies. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k Seagalovým otřesným filmům za několik posledních let, tento mě bavil a vyloženě mile překvapil. Je sice pravda, že Seagal stále váží asi 200 kg, souboje jsou tradičně ve tmě a sestříhané a kolikrát jsem i pochyboval, jestli je to on, nebo nějaký kaskadér. Ale na druhou stranu film má spád od začátku do konce, nedopouští se žádných výrazných technických chyb, nejen že je tradičně natáčen v Rumunsku, ale alespoň využívá rumunských historických reálií, takže prostředí, ve kterém jsou scény točeny jsou velmi příjemně koukatelné. Proti Seagalovi stojí mraky nepřátel z různých místních kruhů a on je klasicky smete jako obří lavina... Klasika, prostě po mnoha letech opravdu koukatelný film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som nevidel úvodných päť a posledné tri minútky (prečo si nemohli odpustiť ten dementne vyzerajúci, trápny trik, keď po údere záporák letí na celú halu?!), žasol by som. Stevenovi ale konečne dopriali pár poriadnych man-to-man záležitostí a už som prestával veriť, že niečo podobné ešte niekedy predvedie. Navyše po piatich (!) rokoch som si počas celého filmu nepomyslel, aké má sadlo. To preto, lebo konečne vyzerá k svetu. Naozaj ma tento film milo prekvapil. Ako jasné Béčko. O tom niet pochýb. No konečne pozerateľné! 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seagal se stále snaží a je to čím dál tím horší. Nejde ani tak o něj, i když nějaké to kilo by dolů opravdu jít mohlo. Na vině je především naprosté režisérské dřevo v podobě Michaela Keusche. Kolik ten dokáže natřískat do jednoho ani ne dvouhodinového filmu hloupostí a nesmyslů je skutečně až k neuvěření. Scénář je neuvěřitelně chaotický a po šedesát minut absolutně nevíme kdo je kdo, přičemž charaktery nám o sobě neprozradí zhola nic, tudíž skryté indicie opravdu nenajdeme. Technicky otřesné, o okaté zadní projekci raději pomlčím. Zůstává nám tak efektní výbuch na letišti a několik chvatů, které ještě jakž takž za něco stojí. Většina scén je však tak špatně nastříhaných, že je divák po chvíli znechucen. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Taketo filmy povazujem skor za oddychovky. Dopredu som vedel, ze nic velke ocakavat nemozem. Je to jedna z dalsich Seagaloviek, ktora moc nenadchne a o par mesiacov si nebudem moct spomenut, kto vlastne v tomto filme hral a o com bol. Aj Steven podobne ako Lundgren alebo Van Damme si este chcu nejako privyrabat a pokial sa taketo lacne filmy budu nadalej predavat a zarabat, tak sa budu aj nadalej natacat. Avsak nechcem tym povedat, ze by sa na to nedalo pozerat. Je to tak na jedno pozretie. Davam 50%.......28.03.2008 ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Sádlák bojuje pořád se stejnými stíny. Jedním z nich je režisér Michael Keusch který je ultraneschopná láma a tak se nelze divit, že ani jeho třetí spolupráce se sádelníkem skončila jako totální odpad. Zatím co Síla úderu a Létající zabiják jsou špatné tím zábavným způsobem, ten druhý jmenovaný dokonce až natolik, že si u mě vysloužil 1*, tak tohle je jenom hrozně sterilní a nezajímavý céčko z překombinovaným scénářem a totálně nepřehlednými akčními scénami. Občas zpětně i některý ze Stevových projektů z této doby i docením, ale to není tento případ. Vidím to tak, že rok 2006 byl pro Seagala mimořádně špatný. Ještě si zopáknu Žoldáky spravedlnosti, které mám rovněž zafixované jako extramrdku, tak třeba ti to ještě zachrání, ale nesázel bych na to.5% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Mohl jsem čekat od režiséra odpadového Létajícího zabijáka něco jiného než čistou debilitu? Film je jedním slovem toporně otřesný. Horko těžko se člověk dočká konce. Stevenův určitě jeden z 5 nejhorších filmů. Mě tahle rumunská produkce prostě ničí. PS: Jediné co si snad zapamatuju je Stevenův zázračný úder kterým na začátku zlikviduje meloun a na konci záporáka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film kde se objevuje Rumunsko a rumunští herci. No, ale v tomhle filmu mi to moc nepřekáží. Film je napínavej a akčí od začátku do konce. Má dobrou hudbu, akčních scén je tu dost, i dost soubojů. Na začátku skvělý tréning kde Seagal ukazuje své bojové umění. Záporné postavy mě moc nezaujmnou, ale potěší třeba role Imeldy Staunton. 90% = ***** ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Aby bolo dielo skazy dokončené, zhliadnuté navyše v slovenskom "vymakanom" dabingu. Toto už sú naozaj len "tiene minulosti" tohto majstra niekoľkých bojových umení, večného sympaťáka a kedysi môjho obľúbenca, ale v žiadnom prípade nie dobrého herca. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ultimátní, Seagal je tlustší než obvykle, hraje stejně jako vždy. A je to poměrně i akční. Nenudil jsem se vůbec proto možná tak přehnané hodnocení, ale ono to opravdu vůbec nenudí. Nejhorší na tomto filmu je herectvo, co taky čekat od takovýhle filmů, ale herečka Skye Bennett je fakt uděsná zubatá holčička která nevím jak se dostala k herectví, její největší problém je že hrát neumí. Další věci jsou v průměru(ale celkem se mi líbila hudba). Neníto nic převratného, ale když se svezete na naprosto stupidním příběhu, či naprostý akční jízdě bez hlavy a paty, mohlo by se Vám to líbit. Každopádně Seagal je fakt tlusťoch. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších. Nevidel som ho od začiatku, takže ma béčková zápletka nestihla nudiť. V akcii to Seagalovi opäť celkom ide a je pekne drsný (jeho facky sú slušne absurdné a zábavné). Som rad, že SS pochopil, na aké filmy stačí... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Seagalovi unesou dceru protože si CIA myslí že má jakýsi čip...zase všem láme ruce a 9mm sestřelí vrtulník. ,,To není z kouření to je sifilis!" :-D ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Oplatí sa vidieť kvôli "parádnemu" počítačovému výbuchu vrtuľníka po pár strelách z pištole, pre "efektné" vypichnutie očí protivníkovi a pre "chmat" keď dvestokilový (toto ako jediné je najmenej ironické) Steven strčí do protivníka a on preletí pol miestnosti a padne mŕtvy... SHIT hodný vysielacieho prime timu (smutné!) na shitnej tv markíza v shitnom dabingu...grc!!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal patříval dlouhou dobu mezi moje oblíbence. Než se z něho stala chodící bečka sádla, co máchá jenom rukama a začal hrát v ultra levných sračkách. Tenhle film už taky patří spíše do těch hodně průměrných – lehce podprůměrných. Ale pořád nám je zde nabídnuto alespoň několik zajímavých bojových scén a přestřelek. Úvodní výroba zbraní z gramofonu a trubky byla směšná, nicméně postupem času se to zlepšovalo. Scénář samotný žádná velká sláva, návštěva v rumunském striptýzovém baru mohla být delší, sám jedu v červenci do Bukurešti a Brasova, tak možná do nějakého ze zvědavosti zavítám…Eva Pope byla v té době celkem pohledná baba a rozhodně se na ní dívalo lépe, než na směšné sestřelení helikoptéry a digitální výbuch. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na nedělní odpoledne tak akorát. Steven se zase konečně trochu hýbe, sem tam zvedne i nohu a při soubojích mu jde vidět do ksichtu. Za to si to ty tři hvězdičky zaslouží, pominu-li veškerý zbytek - zmatený děj, neherce, logické kiksy a to, že je to jako braný přes kopírák s mnoha jinými Stevenovými filmy z poslední doby. ()

Reklama

Reklama