Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako malý chlapec Jo-kang (Seung-woo Cho) pozná podivnou dívku ve žluté pláštěnce a zamiluje se na první pohled. Lee Ari (Hye-jeong Kang) je ve škole nová a vypráví se, že patří na jinou planetu; je prokletá a kdokoliv se jí dotkne, tomu se něco zlého stane, proto nosí žlutou pláštěnku a ještěrku, která ji chrání. Všichni ve škole se Ari bojí, kromě Jo-kanga, který její příběhy rád poslouchá a je ochoten cokoli pro ni udělat. Jejich přátelství sílí, když se schovávají před deštěm pod žlutou pláštěnkou, Jo-kang onemocní a Ari nato zmizí. O deset let později se znovu setkávají a zjišťují, že k sobě mají stále blízko, její prokletí však přetrvává... (Denila)

(více)

Recenze (16)

May 

všechny recenze uživatele

V Domabaemu (=jesterka) je sice prehrsel krasnych a kouzelnych scen, nad kterymi se clovek nutne musi pousmat, ale dohromady pusobily, nebo alespon na me pusobily, jako nesourody slepenec cehosi, co jen pomalu plyne ke konci, do ktereho se uz od druhe ctvrtiny filmu clovek musi propracovavat skrz neotrele emocionalni utoky majici za cil dostat clovek do faze, kdy jen se slzou v oku profnuka cely zbytek. Cinkavy a magicky soundtrack, ktery vazne zboznuju, to bohuzel vsechno jen osklive umocnuje. Moje letosni pravdepodobne nejvetsi filmove zklamani... 4/10 ..Nikdy by me ani nenapadlo, ze me dokaze Kang Hye-jeong stvat tak strasne, jako me stvala tady. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi příběh o jakési osudovosti, lásce od dětství, je to milé a roztomilé. Herci oba skvělí, ale ta poslední třetina to hrozně ubila. Úplně se tu nedaří konec udělat nějak originálně a nebo netlačit moc na pilu. Je to prostě korejský must have romantických filmů, jen se to už párkrát podařilo i lépe a proto nižší hodnocení. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

O čakaní a dúfaní v to, že sa raz sny stanú skutočnosťou. Typicky ázijské, pričom je tu všetko, čo má mať poriadna romantika - túžba, nádej, láska ale i strata, bolesť, smútok... Spolu to fungovalo výborne. Len škoda tých pár scénok (hlavne v strede), ktoré svojim zbytočne pomalým tempom trochu na emocionalite ubrali. Tiež niektoré pasáže mi vyzneli trochu naivne, ale to je možno len tým, že to bolo príliš tesne ukotvené k regionálnej tradícii, čomu samozrejme našinec nemôže rozumieť. Na druhú stranu páčilo sa mi, ako sa pri konci vysvetlila ta "divnosť" hlavnej hrdinky. Slušný nadpriemer. 75/100 ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Málokdy vidím natolik rozpolcený film jako tohle. Z totálního nereálného blafu se děj mění v krásný film a následně zase mutuje zpátky, zase a zase... až to dospěje do stavu, kdy mi přijde, že ani autor nevěděl, co chce vlastně vyjádřit. Chtěl-li jedno, dal bych *, chtěl-li druhé, dal bych *****. Bohužel, jelikož pravdy se v téhle kaši nedobereme, dávám střed. Protože prostě nevím, jak to skončilo. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Hye-jeong Kang mě okouzlila ve filmu Welcome to Dongmakgol, a protože to byla role velmi netypická, byl jsem zvědav, jak jí bude slušet role o něco civilnější. A slušela. A to hodně. Korejské romantické filmy beru většinou s nadhledem a velmi se vzpírám, když se mě snaží citově vydírat, ale tento film mě dostal. Nevím proč. Asi to bude kouzelnou Hye-jeong Kang, která jakoby snad ani nebyla z naší planety.. ;-) Ale abych veškerou zásluhu nepřipisoval pouze jí, musím dodat, že i Seung-woo Cho mě příjemně překvapil. A i když bych si do scénáře jistě mohl rýpnout a poukázat na některé zjevné nedostatky, neudělám to. Tenhle film si to nezaslouží. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama