Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Husty, husty, husty a originalni, nicmene jsem se nemoh zbavit dojmu, ze moh bejt film jeste lepsi. Stacilo by krapet vic financi a vic napadu do sveta recyklace. Prece je tolik zapomenutejch veci a ne jen potraceny deti, zapomenuty hroby nebo vyhozene napady. Prvni pulhodinka je docela slusnej horor, kde se objevujou takovy ty tradicni japonsky prvky, jako je ukazovani prstem nebo dlouhy vlasy a zaber na pul obliceje. Nicmene, jakmile se dej presune do jinyho sveta, prislo mi, ze i kdyz tu jsou hororovy prvky, ubylo lekacek a cely to je takovy vic fantasy. Coz me osobne vubec nevadilo, film totiz dokaze po celou dobu skvele upoutat, vetsina scen v recyklaci je uchvatna a obcas hraje i nejaka ta husta hudba. Zaver filmu je taky docela propracovanej. Jediny, co bylo divny, je fakt, ze hlavni hrdince behem filmu rikali pokazdy jinak, ted nemyslim prezdivku, proste mela asi tri ruzny jmena, aspon mi to tak prislo. Ale jinak to je po Oku dalsi skvelej film od Pangu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Re-cept na kvalitní film? Tři filmy v jednom! Děsivý horor, dojemné drama a "cestopisný" dokument. Hororové pasáže jsou naprosto dokonalé, drama zcela pochopitelné a lidské, vizuály včetně lokací krásné, jestli je to to správné slovo. Přesto ale některé hororové momenty byly spíše komické a některé dojemné zaváněly kýčovitostí. Naštěstí jich bylo málo a pan re-žisér ukončil film v jednom z těch kvalitních momentů. ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to člověk dívá jako já, t.j. bez jakéhokoliv předinformování, tak dlouho bádá jaký žánr se z toho nakonec vyklube. A taky že jo - ze začátku to vypadalo na klasický asijský horor "telefon - crrr - bububu dlouhovlasá Mařka za rohem", a potom to zase vypadá jako zombie film a nakonec je to vcelku obrazově pestrá vizuální podívaná se všemi těmito žánrovými mixy, avšak nejvíc asi fantasy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bratří Pangové nám zpočátku na čelo vloží masivní hřeb tísnivého a depresivního duchařského hororu a silně do něj mlátí kladivem. Místy to nabírá až lynchovského rozměru setření hranice mezi realitou a noční můrou. Pangové duchařinu umí, jenže co předvedli po zhruba 40-ti minutách, to jsem od nich opravdu nečekal. Hororová duchařina totiž plynně přejde do vizuálně rozmáchlé, místy poetické, místy hororové temné fantasy s opravdu dojemným závěrem. Jestliže v počátcích na mě dýchal Lynch, tady bych to částečně přirovnal třeba k Silent Hill nebo temnějšímu Nekonečnému příběhu. Určitě je to to nejlepší, co jsem od Pangů zatím viděl. Každopádně zvláštní snímek, určitě po té vizuální stránce. Po té dějové je to ale trošku slabší.... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na začátku to sice vypadá na nudný film, kdy se řeší spíše jen osobní život a takové ty romantické chvilky nemám moc v horrorech rád. Ale zhruba po dvaceti minutách se rozjelo něco, na co jsem jen nevěřícně koukal (to myslím v dobrém). Děj mě docela vtáhl do sebe a jen jsem čekal, jak se to bude dál rozvíjet. Fiktivní svět zapomenutých věcí by sice mohl vypadat lépe, vždyť je tolik možností. Nic méně se prostředí proměnilo v zábavnější než to ve městě. Celou dějovou linií filmu se táhne tajemná a místy až ponurá atmosféra, která se skvěle stupňuje a u diváků dokáže nabudit pocit úzkosti či báze a přitom se vlastně moc neděje. Tohle všechno je perfektně doprovázeno hudbou, která má stejné účinky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno