Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za úvod, který mě zcela zaskočil svou zákeřnou a úspěšnou schopností děsit. Dvě hvězdičky za úchvatné audiovizuální ztvárnění plné pozoruhodných momentů, z nichž bych vyzdvihl jeskyni potracených dětí a útok oběšenců. Forma spolehlivě drtí obsah, nicméně kabátek téhle recyklace je natolik zdatnou součástí díla, že dává záminku ke shlédnutí sám o sobě. Takové milé kombo Silent Hillu a asijských duchařin. Jednoduše, tohle dílko za vidění stojí, už jen pro svou mighty dreadful úvodní čtvrthodinku a spoustu krásných obrazů. Koukat v noci, na story se vykašlat. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Horor? Ale kdeže! No, možno tak z úvodu. Potom film prejde do nádherných vizuálnych obrázkov a veľmi zaujímavého prostredia ľudského podvedomia. Známy zákon akcie a reakcie dostáva film do nádhernej špirály sebapoznávania a zisťovania dôsledkov ktorými sme možno nikomu fyzicky neublížili, ale ranili sme si nimi vlastné podvedomie. Tiež rozvíjanie myšlienky "čo ak" tak isto snímok radí do kategórie nezabudnuteľných. Niesom síce fanušik hororu a tobôž nie ázijského hororu, no som veľmi rád, že som sa k nemu dostal dostal. Dokonca nebolo treba veľa, aby som nad ním uronil i nejakú slzu. Atmosféra zamrazí, hudba nadchne a dej chytí za srdce. Možno to nieje čistých 5*, no množstvo sklamaní z iných aj slávnejších hororových klasík hrajú v prospech Gwai wik. Posledné upozornenie je v tom, že film sa nedá nadabovať. A ak sa o to aj pokúsia atraktivita a atmosférovosť pôjde exponenciálne dole. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zopár horrorov z ázijskej produckie som mal možnosť vidieť. Takže som si myslel, že ma tento snímok už nemá čím prekvapiť. Zo začiatku všetko nasvedčovalo tomu, že to tak bude. Lenže film náhle skĺzol do veľkolepo vizuálne spracovaného poetického horroru. Mladá krásna spisovateľka Ting-yin, pri písaní svojho posledného románu, preniká do sveta zabudnutých vecí, ľudí a myšlienok, kde sa dozvedá trpkú pravdu o svojom živote. Vynikajúce dielo z dieľne bratov Pangovcov. **** ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Je to film plný iných vecí v inom svete. Nechcené či stratené veci, ľudia sú na každom kroku. Všetko toto je zobrazené v pochmúrnej nálade a vo farbách tmy a temna, doprevádzané hudbou, ktorá vždy pasuje k danej udalosti a miestu v ktorom sa nachádza. Film bude určite dosť porovnávaný s filmom Silent Hill, pretože sú trochu podobné. Striedanie reálneho sveta s iným svetom, aj keď v tomto filme nebolo striedanie, ale film sa tiahol skoro celý v inom svete. Ale aj tak majú rovnako pochmúrny dej. Film môžem len a len odporučiť a to nie iba ľudom čo majú radi hororový žáner, ale aj ostatným. Miestami som sa aj ja poriadne lakom čomu dosť napomohla skvelá hudba a celý film som bol v napätí čo sa stane ďalej a čo všetko ju ešte stretne počas cesty k východu z tohto sveta. Scény s ľakačkami nastali vždy v čase keď som to naozaj nečakal. V tomto sa mi film páčil a zaradil sa medzi top čo som za rok 2006 videl. Nič viac nič menej, v skratke skvelý film. Celá recenzia: TU ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!Kdo jenom knihy rodí, své smutné duši škodí.“ Ani úchvatný vizuál nezaplní prázdný film, byť se v něm imaginace urve jak rotvajler z řetězu. Co je mi platné „kombo Silent Hillu a asijských duchařin,“ když Ting-yina je jen slepé střevo Rosamunde Pilcherové a bylo mi buřt, zda ji obrkyvadlo na smeťáku trefí přímo na komoru a co všechno jí mrtvoly ošmatlají. ZRECYKLOVANÉ OKÉNKO: [][] Toto drtivé vítězství formy nad obsahem bylo: [] Pyrrhovo. [] Zločinné plýtvání imaginací. [] Masakr racionálna, hraničící s genocidou. [][] Hvězdu za dohazovačku, přicházející s nabídkou kvalitního bratra, druhou za vychytávky hodné lepšího filmu. Přítulní dlouhokrcí oběšenci, duchozdvižný výtah, sluchátko chrčifonu, línající duch, trousící černé vlasy po bytě, z nebe pršící bezďáci a thajský natolik plesnivý a vybydlený slum, že Chánov je proti tomu dobrá adresa. Ale spisovatelka s krédem „nevím, kdo vlastně jsem“ to celé zazdila. Njn, kdyby se netahala se ženáčem, tak se jí to nestalo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama