Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

COF_666 

všechny recenze uživatele

Re-cyklace je jeden z těch nejpodivnějších filmů co jsem měl možnost kdy shlédnout. Zpočátku nevinná duchařina se promění v dobrodružné fantasy plné těch nejbizardnějších výjevů. Ano, vizuální stránka je neskutečně nádherná jak se na pravý asijský film sluší. Co už však skřípe je samotný obsah. Film má velký potenciál který ale ne zcela využije protože některé věci zůstanou nevyřešeny. Říše mrtvých má zpočátku velmi dusnou atmosféru ne nepodobnou té ze Silent Hillu. Postupně se však ale film dostane na hřbitov hraček nebo do dělohy plné potratů (velmi nepříjemná scéna). Angelica Lee je možná nádherná (a z její filmové dcery bude taky pěkná holka, už teď je megaroztomilá;)) ale herecky teda nic moc. Mám k tomu sice spoustu výhrad ale mnoho věci mě tak okouzlilo že z původně zamýšlených tří zvedám na čtyři hvězdičky. Mít tenhle film alespoň trochu schopnějšího režiséra a scénaristu tak je to geniální. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale nijak oslňující asijský horor, který mě přilákal svyou vizuální stránkou. Celkovou nijakost zachraňuje závěr, který dává předchozím událostem nový rozměr. Škoda i promrhání zajímavého světa. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami...a jsou to tři, neboť i posledních deset minut nepřebije předchozí půldruhou hodinu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Docela bizardní kousek! Docela těžko popsat své pocity, na jedné straně si člověk z tohoto filmu něco "odnese", ale na straně druhé je to totální blbost. Jako horor se mi jeví dvě části filmu a to začátek a konec. Zbytek, asi 80% filmu je spíše frustrujících, než abych si jej nějak užíval. Dvě hvězdičky za "některé" kulisy, triky a zvuky. 40% ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Film mi byl doporučen, ale příliš jsem se na něj netěšil, jelikož horory z východu nemám rád. Dočkal jsem se ale milého překvapení. Velice povedený asijský mysteriozní horůrek, ve kterém se dočkáte bravurních speciálních efektů, kterých především závěr využívá jak se patří, pár impozantních scén připomínající Úsvit mrtvých a i pár lekaček, v tom lese jsem se docela bál. Akorát to poselství filmu mi nepřijde moc povedené, ale jinak spokojenost. 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady asijskejch hororů, který mě vždycky zaručeně několikrát vyděsej, protože tyhle filmy mají pokaždý naprosto bezchybnou temně hororovou atmosféru, která už sama o sobě dokáže pekelně napnout a když se do toho ještě vloží skvělý zvukový efekty, tak už neni co řešit a je čas na cucání palce. Tohle všechno re-cycle nabízí docela vrchovatě, jenže je tady takovej malej problém a to, že takhle bezchybnej je film jen první polovinu, druhá se úplně odvrací od hororový atmosféry a stává se z toho spíš takovej mysteriózní film a musim říct, že většina z týhle poloviny mě nudila, protože po tý první části to byl docela velkej sešup dolu a spíš to vytrhne z děje než že by to bylo ku prospěchu. Ale abych jako zase filmu úplně nekřivdil, tak i druhá polovina má pár excelentních chvilek a někdy dokonce i hororových, ale stejně mi to trošku zkazilo náladu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama