Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 3

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (251)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejmegalomanštější čínský film, co jsem kdy viděla, ikdyž je paradoxně přitom velmi komorní, pokud jde o zápletku a charaktery. Je to taková obří tragédie antických rozměrů v naprosto ohromné výpravě s výbornými herci, ale zároveň je to takové pomalé a možná si Zhang Yimou vzal trošku příliš velké sousto, které přežvýkal jak kráva :). V císařském paláci, což je hlavní centrum dění celého filmu, je to prolezlé intrikami a lží, i když se všichni tváří jak je všechno hrozně v pohodě. Komplikovaná vztahová a intriková propletenost nahuštěná do necelých dvou hodin je taková až příliš zamotaná, že to nakonec ve výsledku ani moc nevyzní v závěru filmu. To hlavní čeho si potom člověk všimne jsou úplně obří nádherné a načančané kulisy s tak detailním propracováním a barevností a nasvícením, že z toho jsou nádherné obrazy a chvílemi to i připomíná staré oldschool hollywoodské historické filmy, až na to že ani ty nebyly načančané až do takové míry jako Kletba zlatého květu. Úžasné kostýmy s ručním vyšíváním a hlavně detailní do takové míry, že herci na sobě mají i několik vrstev, které stejně moc ani nejsou vidět, ale patří k pravému historickému kostýmu dané doby :), prostě úplně mocně obrazově úžasné :). K tomu se ještě přidá nějaký ten pěkně udělaný souboj a jedna obzvlášť obří bitva co do počtu i vizuálu. Určitě to někoho může nudit, protože tenhle film moc soubojů není a hlavní důraz je jen na pletichaření uvnitř císařského paláce, ale kvůli té krásné výpravě to přinejmenším někoho může upoutat natolik, že dá třeba čtyřku :). A hlavně je tam Yun-Fat Chow a Li Gong :). ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čínské tragické drama plus pěkné barvičky. I když se mi Kletba zlatého květu nelíbila zdaleka tolik jako jiné Zhangovy filmy, ať už Klan létajících dýk nebo Cesta domů, myslím, že Zhang Yimou opět nezklamal. Celý tragický příběh je slušně promyšlený a i když možná postrádá tu pravou hloubku, u sledování se nudit nebudete. Dokonce bych řekla, že mě celý film bavil mnohem více než tak chválený Hrdina, i když možná poutá divákovu pozornost hlavně svým podivně laděným barevným prostředím a celkovou vizuální stránkou. Ale co? Tohle filmu nijak nezazlívám, vlastně se mi to docela líbilo. ~(3,7)~ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$45milionovTržby USA $6,566,773Tržby Celosvetovo $78,568,977Tržby za predaj DVD v USA $10,542,356 //počet predaných kusov 578,078║ Zhang Yimou poľavuje a okrem pekného vizuálu nám nedokáže nič ponúknuť, dokonca ani očakávené veľkolepé súboje moc nenadchnú o príbehu už nehovoriac. /videl v kine: 60%/ ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tento snimek mel velky potencial a i jmeno rezisera tomu dopomahalo , protoze natocil pro me takove skvosty jako je hrdina a klan letajicich dyk,ale vse promarneno a vse se utapi ve znacnem stereotypu a nude. Nebyt zaverecnych bojovych scen tak by tenhle snimek u me dostal maximalne jednu hvezdicku.i kdyz po vizualni strance je to dobre na hrdinu to jednoznacne nema. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filmu je například vidět, že F. A. Brabec se má ve věci kýče ještě hodně co učit. A Chow Yun-Fat vypadá báječně, když se naštve. Bylo to jiné a dlouho jsem si na to zvykala, ale nakonec jsem se do toho dokázala pohroužit natolik, že jestli tam nebyly žádné emoce, tak já jsem tam dodala svoje. Nejvíce mě asi zasáhla ta linie s matkou a nevlastním synem. Závěr působil trochu roztahaně, možná tam ta "finální bitva" ani nemusela být, rodinné drama kvůli ní tak přišlo o tísnivou sevřenost. (Ale zase kdyby tam nebyla, tak by kromě epizodky s asasíny a doktorovou byl film vyloženě jen statickou konverzačkou.) A ještě něco, jestli je některý Yimouův film komunistická agitka a obraz "pravé tváře Číny", tak tenhle, nikoliv Hrdina (i když ten taky). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná bitevní scéna byla natáčena rovných dvacet dní. Bylo v ní použito více než 1000 reálných bojovníků. O zbytek se postaral počítač. (Rodriguez)
  • Filmové kostýmy byly dobově věrné. Herci na sobě nosili až šest vrstev oblečení. (Rodriguez)
  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama