Reklama

Reklama

V řetězech

Trailer

Lazarus Redd je bývalý bluesový kytarista, který se živí farmařením. Je zklamaný životem neboť ho opustila žena kvůli jeho vlastnímu bratrovi. Lazarus je z té situace nešťastný. Rae Doolová je mladá dívka, jejíž přítel Ronnie získal práci jako voják v armádě. Rae byla v dětství sexuálně zneužívaná a její matka jí vůbec nepomohla. To formovalo její chování a v městečku nemá dobrou pověst. Spala snad s půlkou města. Svého přítele sice miluje, ale nemůže si pomoci a bezprostředně po jeho odjezdu už jde ven, bere drogy a vyspí se hned s několika muži. To vše sleduje i Ronnieho kamarád Gill. Opilou a zfetovanou Rae veze domů a hodlá toho využít a vyspat se s ní také. Rae by to vzhledem k její povaze snad ani nevadilo, ale jeho řeči, které má k jejímu chování ji vyprovokují k tomu, že se mu vysměje a urazí jeho mužnost. To Gilla tak rozčílí, že Rae zbije až do bezvědomí. Pak ji bez výčitek svědomí vyhodí z auta a odjede. Shodou okolností se to stane v blízkosti domu Lazara Redda, který ji druhý den najde a odnese ji k sobě domů, kde jí poskytne první pomoc. Když se Rae trochu probere, spatří nad sebou tvář černocha a pronese jméno Tehronne. Je to jeden z jejích milenců. Lazarus se domnívá, že to on ji takto zbil a zajde za ním, aby se ho na to vyptal. Od Tehronna se dozvídá, jakým bídným životem Rae žije a rozhodne se vzít její osud do svých rukou. V lékárně získá léky na zápal plic, kterým Rae zjevně trpí a nakoupí jí šaty, protože ji našel jen ve spodním prádle. Rae trpí nočními můrami a utíká a tak se Lazarus rozhodne zakročit. Kolem pasu jí připevní pevný řetěz, který jí umožní pohyb po domě, ale utéct nemůže. Chce, aby se z ní stala slušná dívka. Lazarus se již od dětství přátelí s R.L., který je místním pastorem. Když pastor přijede na návštěvu, Lazarus zprvu nechce, aby Rae viděl, ale nakonec je seznámí. Rae je už smířená s tím, že bude nějakou dobu žít u Lazara a zrovna v tu chvíli jí Lazarus řetěz sundá. Uvědomil si, že nemá právo měnit něčí život. Rae u něj zůstává dobrovolně. Společně zajedou do městečka, kde se Rae pokusí smířit s matkou, ale dopadne to špatně. Matka s ní nechce mít nic společného a řekne jí velmi ošklivé věci a nepřipouští si žádnou vinu na tom, že Rae byla sexuálně zneužívaná matčiným partnerem. Lazarus vezme Rae večer do baru, kde zase po letech hraje se svou kapelou a Rae se to velmi líbí a je uvolněná. Ani jeden z nich netuší, že se Ronnie vrátil... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Pecka! Christina je tady fakt kusanec, S.L.Jackson zas neskutečnej borec, dohromady skvělá dvojka, co táhne celý film úplně na pohodu. Dokonce i toho vocasa Timberlakea jsem tu dokázal zkousnout... Black Snake Moan má rozhodně zajímavý, originální příběh, velmi dobře natočený a ještě líp zahraný, a hlavně to všudypřítomné kvílivé blues...Ouyeeeaah :) ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Díky Christině Ricci je tento film skutečná podívaná! Podává neuvěřitelně parádní herecký výkon a v řetězech je neskutečně sexy!!! Justin Timberlake mě hodně překvapil, nikdy jsem si o něm nemyslela, že je to herec, spíš mi připadalo, že si na herce jen hraje.. Ale dokázal mi, že přecejen něco umí :) Samuel L. Jackson mi trošku nesedl, protože na mě z neznámého důvodu působí jako velmi humorný dědoušek.. Ale i na něj jsem si postupem času zvykla, role "napravovatele" se zhostil skvěle. Příběh je hodně zajímavý a prostě super.. Nemám námitky :) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se jen těžko bránila pocitu, že film je koncipován jako oslava prostředku na hubnutí, který s úspěchem vyzkoušela kdysi mnohem boubelatější Christina - víc, než cokoli jiného (místy až teatrálně), předváděla svou superštíhlou postavu, oděná pouze v minikalhotky a sporé tílko. Jak však děj postupoval kupředu, popoháněn skvělým S. L. Jacksonem a jižanským blues, jehož vrcholem byl song "Black Snake Moan", nemůžu, než konstatovat, že to mělo něco (vlastně hodně) do sebe...Škoda jen té úvodní laciné předváděčky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chlap zklamaný životem zachraňuje jinou ztracenou duši s nymfomaniakálními sklony. Téma nebylo špatné, řetěz v hlavní roli také ne, ale jinak bych dal přednost komediálnějšímu konceptu, protože ta dramatická rovina mi příliš neseděla. Brewer měl štěstí, že trefil střed terče co se obsazení týče. Samuel L. Jackson i Christina Ricci hráli jak z partesu, ale i tak zůstává mírná pachuť promrhané příležitosti. Možná bych se na to díval pozitivněji, kdybych byl fanda do blues, ale tenhle hudební styl mě jaksi míjí. I tak se jedná o lehký nadprůměr. 60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úžasně bílo-černý film, který ale rozhodně není ploše černobílý, a to ani ve své formě, ani ve svém vyznění... Ta nedualita oněch dvou základních a jinak protikladných barev je skutečně pozoruhodná - bílá žena a černý muž, bílé stařecké šediny a černá hudba, bílé ticho zahalující minulost a černé blues...to vše se dokonale prolíná a zapadá do sebe pregnantně naplňujíce atributy americké multikulturní společnosti. Psychologické drama, v němž se proplétají osudy dvou z našeho omezeného pohledu dokonale nesourodých lidí (kdyby někdo u nás točil film o vztahu Roma a Češky, bylo by to apriori drama o kulturních odlišnostech a xenofobním okolí...), které dělí propast generační, etnická, názorová, hodnotová, empirická...ale přesto ji hravě překonají, neboť oba v sobě nosí lanoví deprese a bytostně hlubokého zármutku. Vztah mezi mužem a ženou je tu přirovnáván a lyrizován rastrem blues - a hudební stránka je skutečně excelentní. Vrcholná scéna, kdy Lazarus vytáhne svou růžovou elektrickou kytaru a vyvede na svět píseň o nářku černého hada (tahle scéna má až Lynchovské vyznění), je natolik povedená a působivá, že se mně zaryla hluboko pod kůži. Už jen za tuhle scénu, ale obecně za tu nádhernou a opravdovou bluesovou hudbu, dávám tak mnoho hvězdiček. PS: Nikdy bych si nepomyslel, že dám tak vysoké hodnocení filmu, v němž hraje Justin Timberlake a ještě se mi ke všemu jeho herecký výkon bude líbit... :-) Podobné filmy: Ray, Cadillac Records, Bratříčku, kde jsi? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení dramatu Christina Ricci odmítla být spoutána plastovou napodobeninou a žádala skutečný dvacetikilový řetěz, který jí neustále působil modřiny. (JayCZ)
  • Kalhotky, ve kterých Ricci strávila velkou část filmu, si vybírala a kupovala sama. Ostatní části kostýmu si vylovila ze svého vlastního šatníku. (Siriuss)

Reklama

Reklama