Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní hrdinka a velice povedený závěr, to jsou kladné stránky tohoto hororu. Párkrát jsem byl ještě v očekávání, z kterého rohu se někdo (něco) objeví, takže napětí tam bylo. Bohužel zbytek už za moc nestál, čekal jsem trochu více děsivější atmosféru...ale konec mě vážně uzemnil, takhle jsem ho vůbec nečekal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako by si film nemohl vybrat, čím chce být - jestli barkoním hororem, noir hororem, klaustrofobickým hororem, death metal hororem... Díky tomu hapruje i střih, skladba, vedení příběhu... A je to škoda. Kdyby tvůrci vsadili na jednoho koně, mohlo jít o docela zajímavou věc, včetně nečekaného a nezvyklého konce. Možná i kdyby vymysleli víc motivů při celé ústřední části procházení katakomb a víc zajímavostí. --- Vlasta Burian by se možná divil, jak ponuře vypadají rozsáhlé katakomby pod Paříží - stejně jako se diví americká holčina, která v nich za zvuků dravé trance music zabloudí. Victoria přilétá z Ameriky na sestřino přání do Paříže. Sestra kamarádí s bláznivou partičkou, kteráí ráda děsí okolí a adrenalin vybíjí na nelegálních diskotékách v katakombách pod Paříží, kde na vás jukají tisíce lebek ze všech stran. Jenže - v dlouhých chodbách se Victoria ztratí (zhruba po půlhodině filmu), aby v nich pak bloudila skoro hodinu s pocitem, že ji honí děsivé monstrum. A pak se během deseti minut odehraje vskutku překvapivý závěr, kvůli kterému stojí za to film vydržet do konce. Škoda, že autoři filmu nepracovali s napětím o něco víc a nezkrátili začátek, mohl vzniknout zajímavý a nadprůměrný horor. Takto i přes onen nečekaný a nikdy nepoužitý závěrečný twist jde pouze a jedině o solidní sice, ale jen průměr. Disk navíc není nijak vybaven - kromě úvodního protipirátu a trailerů na filmy Vlci, Vdáš se a basta, je tu už jen upoutávka (1:57) na tento film a nic jiného. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvě americký buchty hrají ve filmu odehrávajícím se v Paříži a natáčeném kdesi v Rumunsku. Svět je opravdu malej. Řekl bych, že o Pink se v tomhle filmu nikdo nezajímá. A proč taky. A zřejmě to byl i její účel, když se nechala napsat civilním jménem a ani do něj nedala nějakou svou skladbu. Což docela cením (ne že bych jí neměl rád). Výběr Shannyn Sossamon velice oceňuji, protože jí tu její nervově labilní hysteričku fakt věřím. Docela se do toho hodí. A samozřejmě že mám tuhle holku hrozně moc rád, protože patří v mém soukromém žebříku sexy hereček do těch nejvyšších příček. Prostě mě tahle poloexotická míšenka bere. K filmu: i slabší kousky občas zaujmou. Viděl jsem to dvakrát a podruhé se mi to líbilo více než poprvé. Takový trošku nesourodý mix urban legendy a psychologického dramatu s docela zajímavým závěrem (dobře jim všem tak, mládežníkům jedněm drzým). Okamžitě si ten film řadím do škatulky těch, kde mě strašně baví geneze/legenda monstra/záporné postavy a je velká škoda, že je tomu věnováno tak málo prostoru (kromě tohohle např. remake Black Christmas nebo Hills Red Run). Zdejší novodobý antikrist by si zasloužil minimálně beginning/prequel. Suma sumárum, díky Shannyn, jejímu hysterickému řevu (občas z ní lezou libé zvuky), hudbě, krátké urban legendě o antikristovi s kozlí maskou a závěru pro mnohé možná překvapivě vysoké hodnocení. A klidně bych v dobrém rozmaru šel i výše. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Katakomby ako také sľubovali oveľa lepší pohľad na vec, než len neustále pobehovanie s kamerou po chodbách, urevané nariekanie Shannyn Sossamon a bezduché, bez-napätia prebiehajúce hľadanie východu. Napriek tomu je atmosféra pomerne dosť skľučujúca a pár ľakačiek mnou niekedy aj trhlo. Ak by ma však takýto film mal odradiť od možného výletu do podobných priestoro, to by sa musel ešte veľmi snažiť. Po tomto by som sa skôr tešil. A kameramani boli dobrí, jeden zrejme trpel počas nakrúcania 'parkinsonom' alebo epileptickými záchvatmi a druhý statickou úchylkou na Shannyne nohy alebo hlavu (tie zábery som fakt nechápal). 40%. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem originální, co se týče prostředí katakomb, ale jinak co se týče děje tak otřepaný, konec sice děj dostane úplně někam jinam, závěrečné vyústění a tudíž i pointa je docela nepředvídatelná, ale zároveň i dost ujetá, moc jsem ji tedy nevěřil, navíc hodina předtím je i nudná, většinou sem koukal na tmu a poslouchal šílenej řev hlavní představitelky. Dal bych i více, ale není zaco, jedna hvězda za originální prostředí katakomb a snad za hudbu a druhá je za tu pointu, ale víc dát nemůžu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno