Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Handle 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události ? Hmmm.. Mě ten horor ani nebavil. Důvod proč jsem ho chtěl vidět byl ten, že tam hraje moje oblíbenkyně P!nk, ale film jako takový mě docela zklamal. Takový katakomby jsou pro horor jak ztvořený, ale to zpracování se mi nelíbilo. I přesto si myslím, že P!nk by mohla hrát ve filmech více, já myslím, že by jí to šlo. Každopádně tohle vidím na 2*.. ()

Lachtaan odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v životě hodně nepovedeného, ale v prostorách, kde by se dal natočit opravdu děsivě povedený horor, vytvořit takovýhle paskvil, to už je práce hodná génia. Třeba mě ukamenujte, ale radši si znovu pustím a bez problému zhlédnu nesmysl typu Pyramida, než abych kdy v životě dokoukal Katakomby. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No nedbal jsem varování a také jako řada uživatelů zde, jsem se zvědavý a rozechvělý vydal do pařížských katakomb pod ulice tepajícími životem tohoto romantického města... Ta lokalita byla také to jediné, co mně na filmu táhlo... Už jsem viděl kostnice i hřbitovy, kde skutečně pro nebožtíky nebylo místa a byly skládáni přez sebe hala bala každý ve své vrstvě... Ne nejsem nekrofil ani hrobník, ale v dřívějších dobách jsem pracoval na řadě archeologických výzkumů... :-). Stará podzemní Paříž se spletí chodeb a kostnicí měla slušný potenciál jako dobrý námět na horor. Mojí fantazií to však skončilo. Celou pointu jsem tušil už od počátku, tedy až na ten totálně ujetý závěr. Říkám rovnou, bát se nebudete, lekat také ne... Kosti nebožtíků vypadají jakž takž, a ani zpracování podzemí nebylo tak šílené jak občas v některých amerických snímcích vídáme. Tedy nidke jsem neměl dojem papundeklu... To je ale tak vše, co lze trochu pochválit. Obvykle to nedělám, ale zde jsem opravdu chtě nechtě při těch dlouhých pochodech temným labyrintem chodeb olizovaným jen paprskem světla baterky (což asi mělo být také napínavé...) musel sáhnout pro Do a tisknout tlačítko se dvěma šipkami... Na závěr jen dodávám, že v úvodu filmu nám tvůrci sdělili, že to bylo natočeno podle skutečné události.. Pche..ať se jdou bodnout.. Dávám jedno cranium bez mandibuly.. * ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

No,když byly Katakomby novinkou-strašně jsem se na ně těšil(strašně mě přitahoval labyrint plnej lidských ostatků-ideální místo pro parádní horor).Jenže tenkrát jsem to nedokoukal a časem na tento film úplně zapoměl.S odstupem pár let to zkoukávám znovu a celý.A moje hodnocení?Kurva to byl shit.Všude tma,popřípadě stroboskopický blikání,nesmyslné běhání odněkud někam,bez atmosféry,divná kamera a totálně chaotickej střih.Tady se opravdu nic nepovedlo.A tak se nakonec ze slušně vyhlížejícího hororu stal tenhle ubohej paskvil.Mé hodnocení nezvedne ani "šokující" konec,kterej jsem(věřte-nevěřte)čekal.Tenhle film je pro mě čistej odpad,kterej by měl skončit zakopanej s ostatky lidí v pařížských katakombách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako by si film nemohl vybrat, čím chce být - jestli barkoním hororem, noir hororem, klaustrofobickým hororem, death metal hororem... Díky tomu hapruje i střih, skladba, vedení příběhu... A je to škoda. Kdyby tvůrci vsadili na jednoho koně, mohlo jít o docela zajímavou věc, včetně nečekaného a nezvyklého konce. Možná i kdyby vymysleli víc motivů při celé ústřední části procházení katakomb a víc zajímavostí. --- Vlasta Burian by se možná divil, jak ponuře vypadají rozsáhlé katakomby pod Paříží - stejně jako se diví americká holčina, která v nich za zvuků dravé trance music zabloudí. Victoria přilétá z Ameriky na sestřino přání do Paříže. Sestra kamarádí s bláznivou partičkou, kteráí ráda děsí okolí a adrenalin vybíjí na nelegálních diskotékách v katakombách pod Paříží, kde na vás jukají tisíce lebek ze všech stran. Jenže - v dlouhých chodbách se Victoria ztratí (zhruba po půlhodině filmu), aby v nich pak bloudila skoro hodinu s pocitem, že ji honí děsivé monstrum. A pak se během deseti minut odehraje vskutku překvapivý závěr, kvůli kterému stojí za to film vydržet do konce. Škoda, že autoři filmu nepracovali s napětím o něco víc a nezkrátili začátek, mohl vzniknout zajímavý a nadprůměrný horor. Takto i přes onen nečekaný a nikdy nepoužitý závěrečný twist jde pouze a jedině o solidní sice, ale jen průměr. Disk navíc není nijak vybaven - kromě úvodního protipirátu a trailerů na filmy Vlci, Vdáš se a basta, je tu už jen upoutávka (1:57) na tento film a nic jiného. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)
  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)

Reklama

Reklama