Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela rozčarování, že Leone natočil film, který se spíše podobá béčkům se Spencrem a Hillem a jen o málo je nápaditější. Tentokrát se epický western nekoná a asi ani nebyla ambice, člověk ale čekal více. Začátek typický Leonovský, s nádsázkou a vtipem, ale postupem nabírá sestupnou tendenci a dostáváme něco, co už tu bylo x krát. Hold i velikáni někdy šlápnou vedle......5/10 ()

crha 

všechny recenze uživatele

Jenom za Terrence, Leona a Morriconeho nebudu nadhodnocovat. Ani jeden z nich za to sice nemůžou, ale já jsem se nudil. Je mi líto, i když všichni dělali co mohli, tohle se moc nepovedlo...Teď udeřím toho chlápka a on se usměje a řekne: "Necítil jsem vůbec nic, protože jsem vojákem páté kavalérie!" - Bolelo to? -Ne, pane! - Proč ne? - Protože jsem vojákem páté kavalérie! - A teď, bolelo to? - Ne pane! - Proč ne? - Protože to nebyla moje noha! ... dal bych rád víc, snad příště. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Slušně zábavná westernová komedie. Vykutálený Joe Dík (Terence Hill) dokáže donutit svého kamaráda Billa Lokomotivu (Robert Charlebois) a jeho společnici, naivní Lucy (Miou-Miou), ke svému plánu. Jednak tím udělili lumpům lekci, a také díky tomu přišli k penězům. I když ne nadlouho. Z dalších postav stojí za zmínku prohnaný major Cabot (Patrick McGoohan) a jeho komplici seržant Milton (Raimund Harmstorf) a Jacky Roll (Piero Vida) a smolařský plukovník Pembroke (Jean Martin). Poměrně vtipné a hravé dobro uštědří pořádný políček hamižnému zlu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další westernová komedie tentokrát jen s Terencem Hillem. On jako vždy takový samotářský chlápek co jen projíždí krajinou a dělá si co chce. Má dva společníky Billyho a dívku ,která se nemuže rozhodnout koho má radši. Vymyslí podvod jak získat 300 000 dolarů. Že to bude zamotaný je jasný. Nák si nemůžu pomoct ,ale příběh je docela někdy zmatený a nepřehledný. Moc scén k zasmání tam taky není. Ne zrovna povedený film. Slabší průměr.. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si rila ze Sergio Leone po Me jmeno je nikdo prijde na to jak tocit westernovou komedii. Bohuzel tohle jsem necekal, nemyslel jsem ze to nekdy reknu ale tohle je prozatim jednoznacne nejhorsi Sergiuv western. Pribeh s ukradenim penez armade je opravdu udesny a logiku by clovek tak nejak pohledal. Tohle neni uctyhodne dilo mistra ale opravdu slabota. Dokonce to nezachranil ani Terence Hill ktery se o vybornou atmosferu vetsinou stara. Tady to proste opravdu nefunguje a to tak od 20. minuty filmu. Skoda naslapl jsem si westernovou serii Sergial Leoneho ale tohle jsem jako posledni necekal. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Keď major Cabot vedie Billa a Lucy do väzenia, prechádzajú cez miestnosť s vlajkami. Medzi nimi môžeme vidieť aj vlajky Európskej únie a Východného Nemecka, ktoré v období, v ktorom sa odohráva tento film, samozrejme neexistovali. (ČSFD)
  • Natáčelo se i ve slavné Monument Valley ve státě Utah. (Rugero)

Reklama

Reklama