Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

themic 

všechny recenze uživatele

Češi se opět moc nevytáhli, i když to bylo lepší než některý nový český filmy..:) Jako film je to dost podprůměrné, herecké výkony prkené, jediné dobré na tom byla hudba... Příběh jsem naprosto nepochopil, připadalo mi to o ničem, naprosto nesmyslné a nereálné..!! Filip Tomsa nepředvedl nic úžasného, na to, že sklízí docela dobrou kritiku... Tři hvězdičky za Landovu hudbu! 35% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je to extrém a nic jiného to být snad ani nemohlo. A ty pocity z první půlhodiny byly až příliš negativní. Uboze působící exteriéry při útěku nebo tragicky podaný konkurz, kdy tvůrci mluví o každém solidněji znějícím účastníkovi jako o zkušeném profesionálovi jsou jen začátek. Od úvodních titulků na mě totiž křičí jeden obrovský castingový otazník. Kdo je Filip Tomsa a kdo měl ten nešťastný nápad mu svěřit hlavní roli. Ani po těch 106-ti minutách si nedokážu zapamatovat jeho tvář, jeho hlas ani jeho herecký projev. Nebyl jsem s ním ani v divadle, ani ve vězení, pouze jsem ho neúmyslně ignoroval. Pokud scénář chtěl mít z hlavní postavy anonymního průvodce po světě pomíjející slávy, tak to vyšlo s přehledem, protože zapomenutelnější tvář aby pohledal. Naštěstí se mezi herci objeví několik osobností, které jsou pro Kvasku téměř neocenitelným pokladem. Jiří Korn asi nikdy v životě nebyl tak příjemný a svěží a můj nepochopitelně oblíbený sympaťák Rudolf Hrušínský nejmladší si vystřihl dokonalého a živoucího záporáka, který si film krade pro sebe. Jinak je ve zbytku osazenstva spousta zklamání. Landa ze sebe až příliš okatě dělá burana už v době, kdy ještě měl co říct a Lucie Vondráčková je tentokrát velmi přitažlivá, ale po herecké stránce ostudně nevýrazná. Víc mi ale vadí, že ústřední romantická linie je až směšně osekaná na nezbytnou kostru, kterou jen z chladné vzdálenosti podporuje tu nepovedená, tu dobře padnoucí hudba. Stejně tak slepá ulička s propojením herního děje a reality je jenom nevydařeným pokusem. Ale i když spíše kritizuji, překvapuje mě, kolik pozitivních dojmů nakonec zůstalo. Hrušínský s Kornem totiž opravdu září, ty vydařenější melodie si ještě teď pobrukuji a hlavě závěrečných dvacet minut je skutečně důstojným muzikálově-dramatickým počinem, kdy jsem držel palce celému divadelnímu osazenstvu. To, že jsem tomuto projektu dlouho fandil, mě tak nemusí mrzet, protože Kvaska se vyvarovala toho nejdůležitějšího, tedy toho, že by z ní nakonec zůstala jenom hezky vypadající, ale dutá skořápka. Bylo to ale jen o chlup. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Jedině skvělá hudba (ač slabší Landův počin) zvedla tento podprůměrný film alespoň na 2*. Chtěla jsem se na kvasku kouknout jedině kvůli plakátu, který se mi z neznámého důvodu neuvěřitelně líbí. Nečekala jsem nic světoborného, nápaditého, ani povedeného a nic z toho se mi nedostalo, takže nemusím být zklamaná. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Od muzikálu neočekávám nějaký hlubokomyslný scénář, ani hvězdné herecké výkony, ale co je moc, to je příliš. Obsadit do hlavních rolí velmi špatné herce, kteří neumí zpívat, to je cesta do pekel. V celém muzikálu se tak ocitli pouze dva zpěváci, Korn a Landa, kterým sbor osob bez jakýchkoliv pěveckých schopnostī vydával zvuky do jejich zpěvu. Lucie žije ze jména slavné tety, Rudolf by si slavné jméno měl z úcty škrtnout, protože do rodiny Hrušínských se se svým antitalentem skutečně nehodí. O režii nemá cenu psát, parta lidí si šla zablbnout před kameru a paní Mirjam se domnívala, že je režíruje. Jedinou devizou tohoto snímku tak zůstává Landova hudba. Ústřední píseň Touha je dokonce krásná, pokud si ji zpívá sám Landa. Ale sebelepší soundtrack film nedělá. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jako muzikál/hudební film to není marné, hudba popravdě není vůbec špatná, dokonce by se zde našly asi tak 2 zapamatováníhodné, chytlavé písničky (taneční složka v tomto snímku byla slabá). Všechno ostatní je ale špatně. Absence humoru, naivita, nedůvěryhodnost, strojené dialogy, nic moc napsané postavy, nepříliš dobře hrající herci (z šedého podprůměru vystupuje pouze Kornův pohodář), nefungující romantická linka (důvodem pro Karininu zamilovanost do Mickiho byl kouzelný nápoj lásky, ne? :-D ), trapnost (hlavně zásah policie), hloupoučký konec...Díky alespoň ucházející muzikálové složce filmu (která je jeho nedílnou součástí a Kvasku zachraňuje) to budou ještě 2*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Scény z vězení se točily v bývalé věznici v Mladé Boleslavi a i ve vězení v Ruzyni. (Amplifier)
  • Prvá klapka padla 16.8.2006. Film sa z deväťdesiatich percent odohráva len v divadle. (Raccoon.city)
  • Název filmu Kvaska je odvozen od označení vězeňského nápoje, jakési náhražky piva. (ČSFD)

Reklama

Reklama