foto

Martin Hub

  • nar. 1964
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český kaskadér a herec Martin Hub se narodil v roce 1964. Patří k nejlepším českým kaskadérům. Původně byl sportovcem, od střední školy hrál fotbal a házenou, házel oštěpem, koulí a diskem, boxoval. Pak ale potkal zakladatele české kaskadérské školy Jaroslava Tomsu a o jeho osudu bylo rozhodnuto.

Poprvé se objevil ve filmu POLNÍ MŠE roku 1986, kde pouze střílel puškou. Jeho první hollywoodskou spoluprací bylo osm dílů MLADÉHO INDIANA JONESE. Ze známějších filmů, kde poté hrál by se daly jmenovat např. TITANIC - otec slovenského dítěte, ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA - voják Wehrmachtu, XXX - Ivan Podrov či HANNIBAL - Lothar.

V posledních letech se živí také jako koordinátor/choreograf, kdy celé akce vymýšlí. A učí i mladé kaskadéry. Tvrdí, že dnešní doba je pro povolání kaskadéra o moc příjemnější: „Když dneska jdete hořet, tak máte různé chladivé gely, obleky a já nevím co všechno. Ale pamatuju se, když jsme hořeli jen s mokrým hadrem na hlavě“. Sám měl dvakrát naštípnutou páteř. Martin také vydává o kaskadérství a filmu časopis Film & Action Stuntman.

Je šťastně ženatý, má syna a dceru. Manželky prý s jeho prací nikdy neměla žádný problém, ale o práci se spolu baví minimálně. Působí v kaskadérské skupině Filmka.

Vít "tuberaq" Konečný

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dobrodruzi
2016 Řachanda
2015 Život je život
2011 Mission: Impossible - Ghost Protocol
Santiniho jazyk (TV film)
2010 Běžci (TV film)
2009 Ramírez
2007 Hannibal - Zrození
Kvaska
2004 Das Blut der Templer (TV film)
2002 Waterloo po česku
xXx
2000 Dračí doupě
1999 Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak
Crackerjack 3
1998 Hell Mountain
Zachraňte vojína Ryana
1997 Titanic
Výchova dívek v Čechách
1996 Podzemní komando (TV film)
Young Connecticut Yankee in King Arthur's Court, A
1995 Střelec
Válka barev
1994 Ještě větší blbec, než jsme doufali
1993 Nahota na prodej
1991 Velmi uvěřitelné příběhy: Boží mlýny (TV film)

TV seriály

2017 Pěstírna (TV seriál)
Díl druhý: Seznamovací kurz (E03)
Díl první: Služební cesta (E02)
Díl nultý: Zahradník (E01)
Single Man (TV seriál)
Úhel pohledu (E02)
2014 Clona (TV seriál)
Kameraman (E07)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
S minulostí v zádech (S02E22)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Nosferatu in Love (S03E02)
2013 Bez hranic (TV seriál)
New Scars, Old Wounds: Part 2 (S01E10)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (5)
2010 Comeback (TV seriál)
Zlatá ledvina (S02E04)
2009 Ďáblova lest (TV seriál)
Brána nebes (E03)
Vražedný kód (E02)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)

Dokumentární

2011 Tajemství filmových kaskadérů (TV film)
2001 Výbuch (TV film)

TV pořady

2017 Rozhovory Luďka Staňka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace