Reklama

Reklama

Captivity

Trailer 1

Obsahy(1)

Známá modelka je unesena a probudí se v neznámé, uzavřené místnosti. Pokouší se uprchnout větrací šachtou, ale útěk se nezdaří. Únosce všechno sleduje kamerami, sám je skrytý a nezbytné věci předává unesené modelce vysouváním plechového šuplíku. Po určité době modelka zjistí, že není sama, protože za stěnou je uvězněn ještě jeden muž. Podaří se jim navázat kontakt a probourat stěnu. Únosce trápí své oběti a ty se snaží vymyslet, jak uniknout. Pátrají po nich také policisté, kteří nejprve najdou kartu se záhadným řeckým nápisem a postupně získávají další zajímavé informace... Děj se odehrává v USA, ale film byl kvůli úspoře nákladů natáčen v Moskvě. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Bol to posledný film z filmografie Elishi Cuthbert od roku 2001, čo som ešte nevidel, takže som sa naň konečne odhodlal. A ak mám pravdu povedať, bol to jednoznačne najslabší film, v ktorom hrala. Kópia Saw s prefláknutým príbehom. V podstate ten príbeh ani nebol taký zlý, dokonca sa hlavná postava (niekedy) zachovala celkom rozumne ale nemalo to žiadne napätie či gradáciu. A ten koniec... Iba som sa pousmial :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co je zase tohle? Ultratupý thriller od režiséra geniální Mise? Proboha, proč? Komu tím prospěješ Rolande, komu? Začíná to sice trochu jako Saw, ale každému musí záhy dojít, že tohle bude mnohem slabší šálek kávy, že Elisha si pilkou nohu řezat nebude, že o podobně hutnou atmosféru tady nezavadí, že vlastně není vůbec o co stát. Captivity (tedy zajetí) je neoriginální, laciný (velice laciný) béčkový thriller, kterému kromě nápadů chybí také a právě razance výše zmíněného Saw. Ty největší zvrhlosti jsou pouze naznačeny. Ne, že bych se vyžíval ve scénách rozmaširovávání lidské lebky na atomy, ale film by tím mohl získat na znepokojivosti. Ve stávající podobě není znepokojivý vůbec. Scény postrádají jakoukoliv atmosféru a místy jsem byl dokonce na vážkách, zda-li nesleduji komedii. „Šokující“ pointu odhalí pár minut po začátku každý, kdo ví, jak to v daném žánru chodí a viděl alespoň jeden podobný film. A samotná Elisha? Sexisticky musím konstatovat, že jí to opět sekne a že by už konečně mohla předvést něco víc. Trpce musím konstatovat, že podobné role jsou pro ni ideální a že asi nemá na to, aby předvedla něco víc (myšleno v trochu jiné rovině nežli v předchozí větě). Stále je zde ještě notně nepravděpodobná šance, že Joffé ve skutečnosti natočil sžíravou satiru na nepolevující šílení okolo reality show a všech těch hvězd a hvězdiček. Třeba je to sofistikovaná černá komedie o vzájemné determinaci diváka a lidí na druhé straně obrazovky, o touze vlastnit něco zdánlivě nedosažitelného, přerůstající až v obsesi. A třeba (což považuji za pravděpodobnější) si zase někdo řekl, že námět Captivity je dostatečně dementní a úchylný na to, aby vydělal hromadu peněz. Každopádně, když si za pár týdnu přečtu například v Cinepuru několikastránkovou stať do detailů analyzující nové dílo Rolanda Joffého, ve svém žánru dílo naprosto přelomové, nepřekvapí mě to. Ale pobaví. 40% Zajímavé komentáře: liuk, Desperado, Hovado ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Čo toto malo byť? Saw bez vrážd a bez krvy? A ešte k tomu s pointou a vrahom jasným od začiatku? Ukážka krásy hlavnej predstaviteľky? Už z traileru bolo jasné že tomuto filmu bude chýbať atmosféra a napätie tam nebude žiadne a film my to len potvrdil. Jedna hviezdička za to že som to dopozeral a druhá za tú herečku. Keby nejaké herecké prednosti predviedla tak by som si možno aj jej meno zapamätal... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak drsné, jak nanačovala reklamní kampaň. Naopak - místy až překvapivě jemné a k hlavní postavě přívětivé. Joffé na stará kolena odpočívá a točí si filmy pro potěšení (nechci vědět, co tenhle pán dělá v soukromí) a jako hračku si půjčil Elishu. Ta má tu nejnevděčnější roli posledních let. Hrát blondýnu zavřenou v místnosti, hystericky křičet a pronášet neposlouchatelná moudra. Linie v izolaci je ale tím menším zlem, i přes neskutečně předvídatelný základní zvrat, který ničí všechny silné okamžiky posledních desítek minut. Druhá linie s detektivy se totiž nakonec ukáže slepou uličkou, kde každému všechno dojde po prvním pohledu a kde nemůžu udržet smích při nesmyslných dialozích. Záchranou se stává závěrečná půlhodina, kde je napětí, lekačky a všechno, v co jsem doufal. Vinou mnoha (opravdu MNOHA) logických kiksů, nesmyslů a chyb se dostanu jenom na dvě hvězdy. Bez Miss Cuthbert by to bylo asi níž, ale s ní bych radostně sledoval i tříhodinovou adaptaci teorie vývojové psychologie. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler!!!! Bacha na to: Stupidní snímek, který správný hororový fanoušek prokoukne už od 30 minuty, dokonce i dřív. Scénář by možná jakž takž ušel (i je jasné, že je to variace na SAW), ale to co udělal režisér to je tak na pěstí mezi oči - hrozná práce, nedokázal mě vůbec upoutat na jinou možnost totožnosti vraha než se mi nabízela už od začátku. 30% za krásnou Elishu a její . . . . ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v roce 2005 na Mosfilmu. (Dlee)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama