Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (292)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Belmondo robí zo seba hodinu a pol blbečka vo Funesovskom štýle. Nie je bohužial vtipný ako Funés a scenár ide odnikiaľ nikam, takže ani z hľadiska sledovania nejakého príbehu nie je film zaujímavý. Pritom zdemoluje polovicu francúzskych áut a je mu to jedno. Veselá veľká noc je takým celkom milým pokusom o zobrazenie druhej chlapskej mízy okolo 50ky, lenže všetko je v ňom zúfalo nedotiahnuté. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi som tento film videl. A pamätám si z neho iba to, že som ho nedokázal dopozerať. Aj dnes to bolo náročné. Mám dosť rezervovaný vzťah k J.P. Belmondovi a v tomto nepodarku nemal šancu zachrániť ani priemerné hodnotenie. Aj keď mal poruke sviežu Sophie. Je možné, že sa na takýchto filmoch diváci kedysi zabávali. Dokonca pripúšťam, že nejaká ich malá časť sa dokáže na tom baviť i dnes. Ale je to fuška. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Babel na začátku v autě k S. Marceau pronáší: „tichá noc, hvězdy, v dálce Šakal".... Což o to, já bych (kdyby bylo po mém) přišel klidně i blíž. Proč pozorovat Sophii zdálky, to je ostatně proti přírodě. Tak takhle to dopadá, když pořád někdo stávkuje. Doktoři, učitelé, zemědělci, (zde) letecký personál. Jeden už si ani nemůže vklidu domů přivést milenku, aby si užil trochu toho zdraví prospěšnému tělocviku. Na druhou stranu nebýt toho, přišli by jsme o tuhle povedenou hříčku: otec-milenka(dcera)-manželka. Miluju ten okamžik, když Babel stojí před svlíkající se svou „dcerou“ S. Marceau, ten pohled! To bude dlouhá bezesná noc, že Babele. Zcela s tebou soucítím :-) Veselé Velikonoce, to je Belmondova one man show, navíc s bonusem v podobě pálivého koření či sladkého dezertu (jak je komu libo) mladičké S. Marceau. Žádné velké umění (zejména scénarista si dal dovolenou), nicméně v těchto případech to zase až tak nevadí. Člověk by snad i Babelovi věřil, když zaníceně vypráví, jak v dětství svou dceru „rozmazloval“ roztátou zmzlinou :-) Jak říkám, žádné velké umění, ale jako relax a oddechovka, která (mě) vždy zaručeně pobaví, je to ideální! Btw, je to pech. Barák plný ženských a nikdo (žádná) nemá čas (chuť). Jj, jsou takové večery v životě nás chlapů.... p.s. to uživ. Faidra: proč to hned lámat přes koleno a měnit pohlaví. Nahý Babel by nestačil? P.p.s. to uživ. Jeanne: bajku o štírovi a žábě znám. Tu o vlkovi a psovi, popř. vlkovi a beranovi taky, ale bajku o ústřici a melounu (navíc v neodolatelném podání S. Marceau) jsem (zde) slyšel poprvé. Tady už snad pouze scházelo, aby byla dotyčná nahá :-) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Na tyhle Velikonoce záletník Stéphane rozhodně nezapomene. Mít v patách nekompromisní manželku, falešnou dcerou, hysterickou (falešnou) bývalou manželku, (pravého) čokoládového kohouta v náručí, rodící ženu na krku, a ještě vypadat jako frajer, to se vážně může stát jen v Belmondových filmech. A jen Belmondo z toho všeho dokáže vybruslit. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru svěží, vtipná a tudíž i nadmíru trvanlivá konverzační hříčka říznutá přiměřenou špetkou akce, takže s přibývající lety neztrácí sílu, energii ani šarm. Neboť velikonoce ve společnosti "nenapravitelného" Jean-Paul Belmonda nemohou být jiné nežli veselé - pro vás, pochopitelně ... nikoli pro něj. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama