foto

Philippe Sarde

  • nar. 21.6.1945 (73 let)
    Neuilly-sur-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

21. června 1945 v Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine, Francie, tedy v rodišti Belmonda, Brasseura a Francise Vebera se narodil i tento nenápadný muž, Philippe Sarde. Svou první filmovou hudbu složil už ve čtyřiadvaceti letech pro film LES CHOSES DE LA VIE.

K bezmála dvěma stovkám jeho děl patří i perly jako DVA MUŽI VE MĚSTĚ, LEDOVÁ ŇADRA, SMRT DAREBÁKA, POLICAJT NEBO ROŠŤÁK a další. Zahrál si i v dramatu s Michel Galabruem SOUDCE A VRAH. Je bratrem producenta Alaina Sarde. Byl nominován na Oscara v roce 1981 za film TESS (1979). Ve své sbírce má i francouzského Cézara za hudbu k filmu BAROCCO (1976).

~~Naty "Rosalinda" Ch.~~

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Rodin
2015 Les deux amis
2013 Zamini
2012 E la chiamano estate
2010 La Princesse de Montpensier
Le Mariage à trois
Streamfield, les carnets noirs
2009 La Fille du RER
2007 Svědci
2006 Kouzelné dobrodružství
Říkejte mi Elizabeth
2005 Vůně dámy v černém
2004 Návštěva starší sestry
2003 Raja
Zbloudilí
Záhada žlutého pokoje
2002 Entre chiens et loups
2001 Sestra Mary to všechno vysvětlí (TV film)
Slečna
2000 Là-bas... mon pays
Princesses
1998 Alice a Martin
Je suis vivante et je vous aime
1997 Hrbáč
K
Le Rouge et le noir (TV film)
Lucie Aubracová
Un frère
1996 Děti noci
Insoumise, L' (TV film)
Ponette
1995 Le petit garçon
Nelly a pan Arnaud
Řekni mi své ano
1994 D'Artagnanova dcera
Nejmilejší syn
Odhalení
1993 Le jeune Werther
Malá apokalypsa
Mé oblíbené období
Poisson-lune
Taxi de nuit
1992 L.627
Max a Jeremie
Room Service
Srdce v zimě
Voix, La
1991 Amérique en otage, L' (TV film)
Carnassiers, Les (TV film)
Jalousie
Nelíbám
Pour Sacha
Stará dáma která se procházela v moři
Tribu, La
Zkázonosná Eva
1990 Dívka z hor
Faux et usage de faux
La Baule-les-Pins
Malý kriminálník
Pán much
1989 Cesta domů
Chambre à part
Devil in the Flesh
Hiver 54, l'abbé Pierre
Hrací skříňka
Invité surprise, L'
Setkání
1988 Argent, L' (TV film)
La couleur du vent
Maison assassinée, La
Maison de jade, La
Mangeclous
Medvěd
Několik dní se mnou
Poker
1987 Comédie!
De guerre lasse
Deux crocodiles, Les
Ennemis intimes
Funny Boy
Innocents, Les
Mois d'avril sont meurtriers, Les
Utonutí zakázáno
1986 Cours privé
L'état de grâce
Místo zločinu
Můj švagr zabil mou sestru
Piráti
Pokaždé se loučíme
Vražedné hry
1985 Femme fidèle
Harém
Hors-la-loi
Joshua Then and Now
Muž se stříbrnýma očima
Pepinova dobrodružství
Příští léto
Schůzka
Signé Charlotte
Tentation d'Isabelle, La
1984 Cowboy, Le
Děvka
La pirate
Le dernier civil (TV film)
Pevnost Saganne
Veselé Velikonoce
1983 Nemocný láskou
Pozor! Je vaše žena jen vaše žena?
První touhy
Příběh Piery
Stella
Une jeunesse
Vincentův přítel
Vzal jsem si stín
1982 Hvězda severu
Que les gros salaires levent le doigt!!!
Tisíc miliard dolarů
Čest kapitána
Šok
1981 Ailes de la colombe, Les
Boj o oheň
Coup de torchon
Duchařský příběh
Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství
Hasnoucí den
Je to rozumné?
La Nuit ensoleillée
Otčím
Volba zbraní
Vzhůru do boje!
Zvláštní případ
1980 Drahá neznámá
Kašpárek
Loulou
Policejní inspektorka
Špatný syn
1979 Adolescente, L'
Doktor
Policajt nebo rošťák
Sestry Brontëovy
Studený bufet
Tess
Žádám o azyl
1978 Clé sur la porte, La
Cukr
Docela obyčejný příběh
Ils sont fous ces sorciers
1977 Comme la lune
Crabe-tambour, Le
Des enfants gâtés
Pravděpodobně ďábel
Rêve de singe
Smrt darebáka
Soudce zvaný šerif
Un taxi mauve
Vie devant soi, La
Violette & François
1976 Barocco
Mado
Marie-poupée
Nájemník
Poslední žena
Soudce a vrah
Všechno uvidíme
1975 Bláznivá na zabití
Klec
Les galettes de Pont-Aven
Nelítostný souboj
Sept morts sur ordonnance
Un divorce heureux
Un sac de billes
Vzpomínky na Francii
Žádný problém
1974 Hodinář od sv. Pavla
Lancelot od jezera
Ledová ňadra
Nedotýkej se bílé ženy
Pomsta Dorothey
Vincent, François, Paul a ti druzí...
Vyvolení
1973 Charlie a jeho dvě kuřátka
Corps célestes, Les
Dva muži ve městě
Kufr na slunci
Le Fils
Mariage a la mode, Le
Velká žranice
Vlak
1972 César a Rosalie
Droit d'aimer, Le
Hellé
Liza
1971 Kočka
Max a rváči
Vdova
1970 La Liberté en croupe
Sortie de secours
Věci života

TV seriály

2004 Colette, une femme libre (TV seriál)
2000 Victoria, nebo bolest žen (TV seriál)
1987 Qui c'est ce garçon? (TV seriál)

Dokumentární

2017 La lucida follia di Marco Ferreri
2003 Claude Sautet ou la Magie Invisible
1992 Concerto for the Earth

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(58)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace