Reklama

Reklama

Band Drill

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1894, 1 min

Obsahy(1)

Přes 100 let starý snímek o zkoušce dechové kapely. (Mertax)

Recenze (14)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už som tu na česko-slovneskej filmovej databáze (čsfd) pomerne štedro ohodnotil niekoľko starých, krátkometrážnych, čiernobielych snímkov z produkcie spoločnosti Edison´s Black Maria Studio. Ich tituly boli prvými verejne premietanými experimentami v oblasti kretívnej kinematografie. Ale v tomto prípade sa vo mne nezaprie rebelská krv punkrockera. Dychovka je a vždy aj bola pre mňa vzorom hudobného nevkusu. Takže asi preto ma ani tento, viac ako storočný snímok, vôbec nezaujal. * ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Jedna z mnoha krátkých filmových abstrakcí, natočena Williamem K.L. Dicksonem. Aneb zde se píše historie filmu! Prakticky jeho počátek. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na přelomu století byly dechovky velmi populární a tvořily největší část na fonograf (Edisonův vynález:-) nahrávané hudební produkce - z jednoho prostého důvodu: fonografy nebyly příliš citlivé, takže aby byl požitek z poslouchání alespoň nějaký, bylo třeba nahrávat zvuk s vyšší hodnotou decibelů než má normální lidský zpěv. No a když už tam ta banda strašila, proč ji rovnou i nenasnímat na kinetoskop, když už tam jsou, že. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Našel jsem zvukovou i němou verzi, ale netuším, zda šlo o další z pokusů Edisonovy kumpanie se zvukovým filmem nebo je to dodatečně ozvučeno, ani relevantní informace jsem žádné nenašel, tak snad jen pokud němé, tak zbytečné, pokud zvukové, tak hm. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

V Dicksonově tvorbě se jedná o zcela průměrnou záležitost. Ale když to porovnáme s jeho podobně laděnou tvorbou (tanec Sioxsů, či Japonek), je to velicé nepodařené a zbytečně dlouhé. Na druhou stranu to muselo být v USA bráno jako vlastenecký počin, v podobě záznamu vojenské dechovky. ()

Reklama

Reklama