Reklama

Reklama

Zásilka

(festivalový název)
  • Německo Delivery
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Německo, 2005, 9 min

Obsahy(1)

Starý poustevník žije osamělý život v industriálním světě pod pod mraky smogu. Jednoho dne dostane tajemný balík, který mu umožní změnit okolí. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

Matty 

všechny recenze uživatele

Alegorický příběh kladoucí si otázku „co by člověk udělal, kdyby mohl změnit svět, ve kterém žije?“. Myšlenka to nebyla špatná, ale na prostoru devíti minut logicky nemohla být dostatečně rozpracována a nevýraznost pointy je přímo zarážející. Animátoři však odvedli slušnou práci, při designování města budoucnosti se nepochybně inspirovali Pátým elementem (který se pro změnu inspiroval Metropolisem). ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zpočátku rozptylovala chvílemi nepříliš povedená animace, potom ale příjemně překvapil a zaujal ten alegorický "tajemný balík". Hudební doprovod povedený a závěr docela milý. (3,5*) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Fantastická myšlienka vyjadrená obrazne a napriek tomu priamo. Mať tak takú zásielku, neváhal by som ani sekundu a urobil by som to isté. No bez vetra sa ani lístok nepohne... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ztvárnění apokalyptických vizí či přeindustrializovaného světa budoucnosti mě vždy zajímalo. Zvláště v krátkometrážních snímcích. Zpracování šedivého, průmyslového, zničeného města zahaleného v prachu a smogu, kdesi v neznámu, je fascinující. Není tu světlo, radost, stromy a živočichové. Jen neustále kouřící komíny. Místo, zahalené v mračnu budoucnosti. A na tomto místě chlapík, přežívající ve svém příbytku, který se stará o svou jedinou květinu. A pak přijde zásilka. Excelentně působivé. A také k zamyšlení. Kéž by to takto lehce šlo i v tomto světě... Odstranit všechny ty mohutné stavby, tyčící se do oblak v přemodernizovaných městech, kde už přes ně lidé pomalu ani nevidí vycházet slunce. A kazí je. Ale dokázali by pak bez nich žít? Nejspíš by to ani nešlo a nikdy nepůjde. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - THE BEST OF THE PRAGUE SHORT FILM FESTIVAL - Nejlepší filmy Festivalu krátkých filmu Praha - 90%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - ???/??? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jak by svět mohl býti krásnější. Jenže, aby se k té bedně nedostal nějakej blbec. Hudba - Andreas a Matthias Hornschuh ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který nebyl úplně využit a animace, která by mohla být mnohem lepší. Toť můj názor. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animace, velmi slibný námět, na začátku jsem si říkala: No to je něco! Ale konec mě dost zklamal, je to takové ekologické (a to proti ekologii nic nemám). Bylo mi upřímně líto nevyužitého námětu se skříňkou-světem, jako by někdo vymyslel geniální věc a pak ji zmuchlala a vyhodil do koše. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná sláva. Sci-fi nesnáším a tady mě to opravdu nebavilo, nápad nebyl zajímavý, ale zároveň typicky německý.. ()

Reklama

Reklama