Reklama

Reklama

Stará radost

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dva staří přátelé se po letech rozhodnou společně podniknout víkendový výlet do hor nedaleko Portlandu v Oregonu. Kurt si i po letech uchoval své volnomyšlenkářství, zatímco Mark si našel vážnou známost a očekává narození potomka. Jak pokračují v cestě, krajina kolem nich se mění stejně jako jejich emoce, když hledají pochopení pro novou situaci v jejich vztahu. Dokáží si uchovat své přátelství i po letech? Hudební doprovod Yo La Tengo podtrhuje hlubokou psychologickou studii, kterou si režisérka vydobyla respekt na řadě mezinárodních festivalů. Radost z dávného kamarádství vyvolává v obou melancholické vzpomínky na dávný mladistvý idealismus, který se nenávratně ztratil. Čím ho nahradit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle malý americký nezávislý filmy, jejich poetiku, neokázalost... Old Joy je sonda do duše obyčejné Ameriky, všední, maximálně civilní, téměř bezdějový příběh dvou kamarádů na výletě k termálním pramenům kdesi v divočině, film minimalistický, úsporný, atmosferický, feeling good... Malý velký film o přátelství a jeho proměnách... ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Film o vrtkavých kolísáních i setrvalých proměnách napětí v každém vztahu mezi dvěma jedinci. Podmanivá prožitková mikrostudie na případu o magii napětí a uvolnění, co je vyvolává, kdy a proč, a o tom, jak není podle čeho poznat, jestli mezi dvěma lidmi vzniká něco jako porozumění, ani jak dlouho ta podivná přitažlivost vydrží či jestli se vrátí při dalším setkání... ()

Reklama

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Dvaja dlhoroční priatelia si spravia výlet do prírody... Nie, to nie je len námet filmu, ale film celý. Nič proti minimalistickým filmom, ale keď nemajú dej, zápletku, ani pointu, tak myslím, že fakt nie je o čom. Jediné plus tohto filmu bolo asi jedine to, že trval relatívne krátko, teda do 80 minút. Ale inak naozaj nič zaujímavé, ešte aj tie dialógy boli poriadne od veci. Fakt "dramatický" film... ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Kelly Reichardt možná bude novým objevem, v několika dalších letech, až prorazí co nevidět její novinka nedávno uvedená v Benátkách (Meek's Cutoff). Její intimní snímky si zatím hlídají vlastní nekomplikovanost, která ale ve spojení s typickými hodnotami a prostředky filmů o cestě, filmů o přátelství apod., jež filmařka užívá (záběry na ubíhající krajinu podkreslené hudbou, vyprávění historek, chození, kamarádění, mlčení, loučení), přerůstá v určitou komplexnost: sice je ukázáno málo, ale divák může cítit, že postavy prožívají řadu zvratů, událostí a příběhů i po skončení filmu samotného. Když film působí v každém záběru jako něco zcela normálního, všedního, co člověku připadá, že zažívá každou chvíli taky, je to v jistém smyslu známkou dokonalosti. Zřejmě není jednoduché točit takto; ukáže se, jestli to Reichardtové stačí, nebo postupně začne točit i jinou metodou, každý se časem vyvíjí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rukopis téhle americké režisérky se rozhodně nezapře. Je skoro stále stejný, minimalistický, jako by nic neříkající. Pokud mě paměť neklame je to její třetí film, který jsem měl tu možnost vidět. A rozhodně bych ho ocenil nejvíc. Dva dávní kamarádi na společné cestě, která už rozhodně nebude taková, jako když spolu začínali. Tak to ale v životě chodí. Bohužel, nebo možná bohudík, sám nevím. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama