Reklama

Reklama

Keurosing

Trailer

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Severní Koreje, kde žije rodina Jong-suka. Jong-suk pracuje v uhelných dolech za hrozných podmínek a málo peněz. Jeho rodina je na pokraji vymření a trpí různými nemocemi. Jong-sukova manželka onemocní, proto se Jong-suk okamžitě musí dostat k lékům, které by jí zachránily život. Pověří tedy svého syna Čuna, aby se postaral o maminku, zatím co on bude pryč. Avšak komunistický režim nedovoluje cestovat za hranice Severní Koreje, proto se Jong-suk musí stát uprchlíkem. Uprchne do Číny, odkud se dostane na Jihokorejskou ambasádu, kde získá jihokorejské občanství. Po příjezdu do Jižní Koreje Jong-suk tahá za všechny provázky, aby dostal svoji rodinu ze Severu. Povede se Jong-sukovi dostat rodinu do Jižní Koreje? Uzdraví se mu manželka? A bude celá rodina zase pohromadě? (TylerGage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU TADY PROSTĚ JEN SEDĚT A NIC NEDĚLAT…“ /// …řekl taťka, zbalil si svejch pět švestek a zdrhl do Číny. Bída a hlad sebou totiž zároveň přinášej utrpení… Vo trampotách jedný rodinky. Já vám nevím, na mě to působilo silně podbízivě. Jong-Suk běduje nad nepřízní Boha – co mu jako mám kurva říct? Děti v lágru – hnus. Sice realita, ale tak nějak obyčejně natočená. Pak ta snaha o citový vydírání, která nezná meze, a při který emoční stránka stejně selhává. Nesnižuju hrdinství lidí z KLDR žít v zemi zkurvené. Jen bych čekal větší vtáhnutí do reality. Tak jako uměj uplíst z hovna bič třeba Iránci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám, kde na cestě z KLDR nechal tesař díru. 2.) Hledám film, kterej vypráví o tom, že než žít v KLDR, tak je lepší umřít. 3.) Thx za titule ,,Vojta Pitra“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je rozumné psát něco bezprostředně po shlédnutí filmu. Mísí se ve mě pocity nenávisti k celému světu s pocity beznaděje a smutku. Pozorně jsem si přečetla komentář molotova o projekci filmu v kongresu USA, kde si páni hezky poplakali a poté se rozešli posouvat figurkami lidských osudů, které mají ve svých rukách.... (a pokud by mezinárodní situace dovolila, vyřešili by to vojenským zásahem ve jménu míru). ..... Já jsem asi fakt úplně mimo, ale já prostě tento svět nechápu. Proč si lidé navzájem tak strašně ubližují, kde se tyto vlastnosti v lidech berou? Jak se někdo může takhle chovat k dětem? Fakt by mě zajímalo, jestli se to někdy změní nebo se to bude muset vzít z gruntu znova. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tento příběh odehrál někde jinde, v jinou dobu, v jiné politické konstalaci, bylo by to slzavé melodrama. Něco pro starostlivé maminky. Jelikož je to z komunistické Koreje, je to dost silný kafe. (Filip ten kokot by se na to mohl podívat, možná by přestal škrábat dopisy...) Navíc se to opravdu stát mohlo, mám 2 dokumenty, které o útěcích přes řeku vypovídají velice realisticky. Až to budete sledovat, kupte si dostatek chlastu a na noc stilnox. Zejména přikládání potkaní kůže na vředy umírající holčičky mě moc dobře neudělalo... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ale škoda, že riadne smrdí antipropagandou KĽDR. Najviac si zrejme dali robotu s prifarbovaním a domýšľaním o údajných tzv. koncentrákov v KĽDR. Je jasné, že film im asi nedovolili točiť v severnej Kórei a tak len pre zamyslenie, okrem centier veľkomiest to tam majú pekne rozje*ane v južnej Kórei. Videl som niekoľko dokumentárnych filmov o KĽDR, ktorým cieľom bolo čo najviac našpiniť na tamojší režim a už viem, kde brali inšpiráciu. Dal by som aj o jednu hviezdičku viac, alebo aj plných päť, ale chýba mi tam žáner fantasy, či sci-fi. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

No tak toto byla teda řádná dávka deprese... v Severní Koreji by asi opravdu chtěl žít každý... Pořád jsem tak nějak v skrytu duše naivně doufala, že by to mohlo dobře dopadnout. No nic, život je holt krutej, tak buďme rádi, že máme ty svoje malý středoevropský starosti a naše děti tohleto snad nikdy zažívat nebudou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Film byl zpracován do formátu dětské knížky. (molotov)
  • První jihokorejský film, který je o životech severokorejských uprchlíků. (molotov)
  • Peter Beck, výkonný ředitel Americké komise pro lidská práva v Severní Koreji, o filmu řekl, že je to nejlepší natočený film na toto téma. (molotov)

Reklama

Reklama