Reklama

Reklama

Keurosing

Trailer

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do Severní Koreje, kde žije rodina Jong-suka. Jong-suk pracuje v uhelných dolech za hrozných podmínek a málo peněz. Jeho rodina je na pokraji vymření a trpí různými nemocemi. Jong-sukova manželka onemocní, proto se Jong-suk okamžitě musí dostat k lékům, které by jí zachránily život. Pověří tedy svého syna Čuna, aby se postaral o maminku, zatím co on bude pryč. Avšak komunistický režim nedovoluje cestovat za hranice Severní Koreje, proto se Jong-suk musí stát uprchlíkem. Uprchne do Číny, odkud se dostane na Jihokorejskou ambasádu, kde získá jihokorejské občanství. Po příjezdu do Jižní Koreje Jong-suk tahá za všechny provázky, aby dostal svoji rodinu ze Severu. Povede se Jong-sukovi dostat rodinu do Jižní Koreje? Uzdraví se mu manželka? A bude celá rodina zase pohromadě? (TylerGage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Flashbacky z pekla, hudba s rakúskych seriálových hitovíc a herecký performance z tých hispánskych. Na druhej strane je to stále tá stará dobrá nekompromisná Kórea, ktorá nemá problém kosiť deti ako čerstrvú púpavu. Silná vec, ktorej premrhaný potenciál vidím minimálne na tie chýbajúce dve hviezdy. 70% ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Druhý korejský film,který mi zde byl doporučený. Je zde hlavně nastíneno jak těžký je život v Koreji. Film na mě nezapůsobil tak emotivně jako Moment to Remember, ty dojemné scény na mě až tak dojemně nepůsobily a přišlo mi to spíš vytlačované.Tentokrát to se mnou tolik nehlo,ale i tak je film hezký a zajímavý.75% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nepamatují se, že bych kdy viděl smutnější film. Musím říct, že se nedivím ratingu 87 procent. Já ale přece jenom dávám 5* filmům, které ve mě vyvolají potřebu vidět právě zhlédnutý snímek znovu. Takže z toho vychází, že tohle je jeden z těch filmů, které považují za velmi kvalitní, ale už je fakt nechci nikdy vidět. 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tí Kórejci aj revú ako idioti. No nevedia nariekať normálne?! Ked' už, tak si aspoň mohli nacvičiť to mykanie plecami od Cimrmanov... Inak, na tomto filme je zaujímavé, že ked' sa dej odohrával v Severnej Kórei, tak som myslel, že je to niekedy okolo roku 1800 a tak, no a zrazu ked' sa presunul do Južnej Kórei, tak som myslel, že ide o nejaký iný film! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám dôvod považovať tento film za mimoriadny. Bol dojemný, čiastočne aj pravdivý, trpí však nedostatkom časti ázijských filmov, že vysvetlia aj tým menej chápavým divákom o čo vlastne ide, doplnia to vhodnými audiovizuálnymi ukážkami a všetci sú spokojní. Sú ľudia, pre ktorých je problémom cesta z Ružinova do Petržalky a miestni hrdinovia si to bez peňazí namieria najprv do Číny a odtiaľ do Južnej Kórei. Rodina hladuje, ale ocko si vypaľuje zobák. Nechcem vyhľadávať chyby, nakoniec boli vyvážené naozaj silnými scénami a Orwellom v praxi. Len som chcel naznačiť, že to mohlo byť aj lepšie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Některé výrazné scény se filmaři rozhodli z filmu vystřihnout, protože je považovali za natolik šokující, že by jim v Jižní Koreji nikdo nevěřil. (molotov)
  • První jihokorejský film, který je o životech severokorejských uprchlíků. (molotov)
  • Peter Beck, výkonný ředitel Americké komise pro lidská práva v Severní Koreji, o filmu řekl, že je to nejlepší natočený film na toto téma. (molotov)

Reklama

Reklama