Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K vánočnímu času u nás patřívaly lidové komedie o narození Ježíška. Básnickou hru Jana Antonína Pitínského Betlém aneb Převeliké klanění právě narozenému Jezulátku inscenoval Vladimír Morávek roku 1997 v Klicperově divadle v Hradci Králové a o rok později ji natočil v brněnském studiu ČT. V televizní úpravě hru rozšířil o rámcový příběh: Děti jsou na Vánoce u babičky, i když by raději trávily obvyklé svátky s množstvím darů, přejídáním a televizí. Babička jim však začne číst starý pašijový příběh, a ten k radosti dětí ožije v celé své barvitosti. Biblickou krajinu stvořil pro televizní inscenaci Alois Mikulka. V roli babičky můžeme naposled spatřit Marii Pavlíkovou, legendu brněnské činohry. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

LavinieCamui

LavinieCamui (hodnocení, recenze)

Mariin

Tady zřejmě někdo nechápe umělecké filmy. Dobré na tom bylo to, že to nebylo tak příšerně naivní jako ostatní dětské pohádky co dávají o vánocích v televizi. I když divadelní zpracování bylo o trochu lepší.

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Odporné! Pouštěl jsem to dětem na Šědrý den, netuše, co to bude za hrůzu! Bylo mi jich líto. To je dělané bez lásky. Takhle to může natočit jen ten, kdo neví, co točí...

na příspěvěk reagoval LavinieCamui

Reklama

Reklama