Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je to?!“ - „Překvapení…“ Ano, film mě vcelku mile překvapil (tedy, podstatně více než-li „taťku“). Solidním budováním atmosféry, napětím, pořádnými záporáky, ale i docela zvládnutými žánrovými klišé, se kterými si Storm Warning i mírně pohrává. Ať už jde o ten profláklý ženský varovný signál, vložku ala Sám doma, proměnu z kořisti na lovce (ta je samozřejmě maximálně „cool“, že), patřičnou krvavostí a až sebeparodií (užití country hudby a vůbec celá ta jatka). Film člověku rychle uběhne a ani nemá potřebu se nějak moc zamýšlet nad předvídatelností, tím, že zimou se třesoucí ženská-fajnovka najednou „našla koule“ či pokulháváním „držení překvapení“. Za mě to budou slušné 4* směr Austrálie. „Abys chytil rozlícenýho psa, musíš myslet jako rozlícenej pes...pouze víc rozlíceně.“ ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý horor režiséra Jamieho Blanksa (URBAN LEGEND, VALENTINE), od ktorého by ste zrejme opäť čakali lacnú teenagerskú vyvražďovačku... No, originálnym nápadom teda STORM WARNING taktiež neoplýva, ale film to je hodne napínavý, solídne spracovaný a aj samotní herci, hoci je ich počet vskutku nízky, sú o poznanie lepší. Milovníci "filmovej krvi" si prídu na svoje minimálne po tom, ako sa Nadia Farès rozhodne, surovo & brutálne, zakročiť, na druhú stranu sa príliš neuspokoja tí, čo čakajú hustú atmosféru. Ja však tvrdím, že s tým, čo mal Jamie Blanks k dispozícii, sa s tým vysporiadal veľmi dobre, predovšetkým je fajn, že nepoužil žiadne prvoplánové ľakačky á la VALENTINE. Podľa môjho (skromného) názoru vysoký nadpriemer v rámci dnešnej horrorovej tvorby. A krátka stopáž tiež nie je na škodu... Môžem povedať, že na nasledujúci režisérov film Long Weekend som hodne zvedavý. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

páreček manželů se vydá rybařit a protože pán, ač právník, nebude patřit zrovna mezi nejbystřejší (a nejstatečnější, což bych mu ještě odpustila..), ocitnou se na ostrově, na farmě, která patří taťkovi úchylákovi a jeho dvěma synáčkům podobného ražení.. kdopak se asi dočká dalšího rána? a já se budu znovu opakovat, že je to všechno stejný, stejný, stejný.. neni to šokantní - je to trapný, neni to strašidelný - je to nudný.. a ta proměna paninky v macgyvera (jak tu již bylo vtipně zmíněno) a její proslov o rozlíceném psovi.. páni.. tak to bylo na potrhání se smíchy.. což asi nebylo záměrem... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hororů, kde by byla logičnost v normě, je pomálu. Tento mezi ně rozhodně nepatří. Jedna hloupější scéna za druhou. Určitě bych na ty šmejdy stavěl super vykutálenou past po vzoru Kevina ze Sám doma. Určitě bych se deset minut snažil vyrazit vrata od stodoly a nedošlo by mně, že stačí jen vylomit závoru. Určitě bych se nesnažil zdrhnout za každou cenu, to bych určitě radši slušně navázal konverzaci s podivnými chlápky kdesi v pustině, co za barákem mají farmu s trávou. No prostě neskutečných blbostí, víc než kolik dokážu snést. A ten konec tomu nasadil korunu. Na druhou stranu se mi líbily některé scény a úvodní půlhodinka. Herci to taky zahráli dobře, škoda že jim režisér servíroval jen samé megaúlety. 45% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další povedený buranský horor. Pár zamilovaných se kdesi na exotickém ostrově rozhodne vyrazit si na člunu, trochu si zarybařit a mít se hezky. Bohužel situace se jim trochu vymkne z kontroly, když se jejich člun zasekne v kanálu, do toho spustí bouře a jediný domek široko daleko patří trojici psychopatických hovad - krutýmu fotrovi a jeho dvěma zmrveným synům./ Takže nic originálního, ale zmáklý je to na výbornou. Skvěle zahraný kryplové, jejich úchylný kecy ("Ale vystříkej se na zem, nebudu v ní po tobě čvachtat."), špinavý prostředí, ucházející masakr, péropast. Akorát ten chlápek mě sral, byl to neschopnej posera a přes počáteční tendence hrát si na hrdinu za něj všechno musela udělat ta ženská. Zabíjet takovýhle lemry:) (screeny) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Everett De Roche měl napsaný scénář již před třiceti lety, ale kvůli násilným scénám měl problém sehnat sponzory. (Chatterer)
  • Film sa natáčal v Melbourne (Austrália) od 15. mája do 19. júna 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama