Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

heyda 

všechny recenze uživatele

Po velkém zklamání s Temnými lesy z norské produkce jsem dal chlapcům z Norska ještě jednu šanci a hleďme, co v nich je. Seveřani, ošlehaní sněhem a větrem si jak jinak vybrali natočit tenhle snímek v nádherné zasněžené horské krajině. Tento opravdu mrazivý horor mi trošku připomíná Collectora, ale troufám si říct, že tohle je o třídu lepší. Nejen, že se nám dostane lekaček a krve, ale narozdíl od Collectora je nám to naservírováno věrohodně a dokonce se nám na konci dostane i jakéhosi vysvětlení, byť jen asi na 3 vteřinovém prostoru filmu, ale i tak jsem docela překvapeně zíral. Škoda toho poměrně slabšího scénáře a několika do očí bijících chyb. Ale i tak si myslím, že je tohle docela milé překvapení s opravdu vydařenou kamerou a hudbou a 4 hvězdičky jasně zasloužené. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Že já jsem se do toho vůbec pouštěl. Už mě nějak omrzely filmy tohoto typu. kdybych se na něj podíval před 6 lety, možná by to pro mě byl výborný horor. Ale jelikož už jsem namlsanej dnešních 'brutálních' hororů, byla pro mě tohle totální nuda, která mě ničím neohromila. Čekal jsem nějakou krev, brutalitu, ale nic sem nedostal. Nudné, nelogické, 1000x viděné už jinde. 2* za slušnou atmosféru. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Hustej a hodně dobře zpracovanej slasher. Je to žánrovka jak prase a to je to, co je super. Navíc fakt výborně natočená. Norsko je pro horory místo jako stvořeny a v tomhle případě ani vůbec nevadí, že nepřekračuje hranice slasherového subžánru. Z atmosféry prostředí se vytěžilo skutečně maximum - hory, rozlehlé zasněžené pusté prostory, starý opuštěný hotel, temné chodby, kvílící vítr, noc, deník, fotky, výstřižky z novin, děsivé náznaky (třeba když se vysypaly prsteny, uff) a vůbec vše ostatní - naprosto bravurní. Než se vrah vůbec zjeví tak uplyne velice velice mnoho času, ale tady si to pozvolné budování atmosféry a rozehrávání příběhu vyloženě užíváte. Do toho přijde ten šílenej pošuk, lekačky, krev a násilí, boj o život, hodná a sympatická hlavní hrdinka - všechno to šlape naprosto naprosto parádně. Vidím to někde mezi čtyřkou a pětkou a jelikož tady těch plnejch počtů zas tolik nevidím tak to s chutí nahoru zaokrouhlím. Není to rozhodně nic novýho, ale šťávu to má parádní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Norská horská vyvražďovačka, která se způsobem snímaní snaží přinést dynamičnost, ale jinak poslušně rezignuje na jakýkoliv žánrový odklon. Po demonstraci praktičnosti se dá odhadnout, kdo přežije, kvůli zvýrazňovanému rysu ala Gorbačov tušíte, kdo se ohání cepínem pro troly, když se někde objeví náboj do brokovnice, bude začas použit a když si jedna z postav nasadí na hlavu čepici z olympiády v Lillehammeru, dělá ze sebe ještě chvíli nechápavého vola. Škoda, že tohle horské středisko nenavštívili snowboarďáci Rendy a Klín. Hrozně rád bych se díval, jak jim pan domácí modeluje ze střev žirafy.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snad první slasher, kde jsem se všemi postavami opravdu sympatizoval. A to se cení! K tomu ještě atraktivní norské prostředí a vynikající atmosféra. Přes tato nesporná pozitiva je film ale strašlivě předvídatelný a konec by k mé plné spokojenosti taky musel být jiný. Takhle je to "jen" něco málo přes 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama