Reklama

Reklama

Na samé hranici mezi anglofonní provincií Ontario a frankofonním Quebecem je objevena mrtvola. Vyšetřováním jsou tedy pověřeni detektivové z obou stran - Martin Ward z Toronta a David Bouchard z Montrealu. Jsou přinuceni spolupracovat, i když mluví jiným jazykem a hlavně jsou oba naprosto rozdílní. Zatímco anglofonní Martin je typem „hodného“ policajta a vše řeší podle litery zákona, frankofonní David je impulzívní ranař – tedy ten „zlý“. To jim ovšem v práci nijak nepřekáží, neboť mají silnou motivaci. Honí zločince, který vraždí osoby z okruhu vrcholového hokeje a na svých obětech zanechává stopu ve formě tetování, které je vodítkem k další vraždě. Média mu přezdívají „Tetující zabiják“, a jak se kruh okolo něj stahuje, začíná se mstít i na rodinách obou detektivů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda-li to bylo pouze mým naladěním, ale první půlku jsem se opravdu hodně nudil, pak si dal hodinovou přestávku a druhou polovinu jsem si nepoměrně více užil. Kdo někdy viděl Smrtnosnou zbraň či jiné buddy movie, bude jenom zírat, s jakými starými klišé kanaďané přišli, jinak ale hlášky fungujou a hlavní dvojku si po rozkoukání docela oblíbíte. Nakonec 70% a ten sequel si dám. ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale mi se to libilo hodne. Jiste, je tam par hluchych scen, ano, namet je ohrany jako Slavici z Madridu a dva rozhadani poldove tu byli nescetnekrat, ale ja se stejne bavil jako malej. Mozna to bylo tema neokoukanejma xichtama, mozna jednoduchym vtipem, ale hlavne tim, ze to je primocara bohapusta sranda a film si na nic nehraje, je proste "jen" zabavou. ()

Reklama

moriero 

všechny recenze uživatele

Tak tahle žánrová klasika o dvou naprosto rozdílných parťácích z donucení může fungovat jedině tehdy, pokud mezi nimi funguje vzájemná chemie. A v tomto případě to klaplo. Ale asi bych si to víc užil, kdybych žil u Nijagárů. Věřím, že některé bonmoty nevynikly jedině díky českému dabingu. Ale zas taková pecka, abych si to pouštěl v originálním znění, to nebyla. Nicméně jsem strávil příjemné odpoledne, a to je přece to hlavní. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornový policejní buddy film s námětem, který vždy v tomto žánru fungoval a jak je na tomto snímku vidět, při dobrém scénáři a hereckých výkonech funguje i nyní. Dva charakterově rozdílní vyšetřovatelé musí spolupracovat při odkrývání zločinu. Nejde samozřejmě o nic nového či mimořádného, ale i tak snímek umí divácky oslovit. Kanadští tvůrci se k tomu tentokrát skutečně postavili čelem a podařilo se jim natočit zábavnou akční komedii se vším všudy, co takový buddy film má mít, takže Hollywoodu tímto mohou bez skrupulí konkurovat. Děj je pevný jak skála i ve své jednoznačnosti a jednoduchosti, patřičné klišé a humor z toho vyvěrající dodávají všemu své kouzlo pobavit a zanechat ucelený filmový zážitek. Z kanadské kinematografie tohle není zase až tak časté, ale dá se říci, že toto se jim tentokrát povedlo. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Příjemné kanadské buddymovie, jež je postavené právě na svérázech země, kde vzniklo. Francouzsko-britská řevnivost tu vévodí většině gagů a žánrová pravidla táhnou zápletku. Film má ultra skromný rozpočet, ale Canuel mu dal slušný look a i ty výbuchy a akce dorazí. Počítejte, ale s tím, že je tu víc hokeje, francouzského jazyka a slovních přestřelek. Martin je Kanaďan a hledá vraha, David je Kanaďan a taky hledá vraha, vrah je magor a nemá rád Kanaďany, co mu kazí národní sport... 70% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama