Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jako studentská práce vystupuje z řady akorát perfektně. Tomuhle animáku vytvořeném prakticky jediným mužem chybí už jen nějaká silnější zápletka a/nebo ohromující nápad. Bohužel je na kraťasu vidět, že je to dílo studenta a tak sledujeme, kterak se začínající tvůrce spíše rozkoukává a zkouší, co se z toho dá vytáhnout. Ale vytáhl toho hodně. Svojí vizí i v těch deseti minutách ukázal, že roli režiséra zvládne akorát. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Naprosto hustý postapokalyptický animák, pátou hvězdičku tomu ubrala jen délka filmu, protože já bych chtěl víc. Prostředím i atmosférou mi to připomnělo kraťas Silent City s Cilianem Murphy, ale každopádně to dělá z připravovaného filmu pro mě jeden z nejočekavánějších projektů roku 2009. edit: tak po druhém skouknutí před filmovým zážitkem přidávám patou hvězdu pro případ, kdyby si to film nezasloužil. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Shane Acker naplnil svůj kraťas 9 tajemnou atmosférou, krásnou vizuální stránkou a velice podařeným hudebním doprovodem a ozvučením. Bohužel zapoměl na silnější příběh, který zde silně chybí(přeci jen 11minut je 11minut). Doufám, že v celovečerní stopáži bude i pořádný děj, jelikož bez něj opravdový film nikdy nebude dobrým a to co lze krátkometrážním filmům odpustit, tak u celovečerního již ne!!!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velmi efektní, atmosférický kraťas, který překvapuje vypiplanou animací a strhujícími akčními scénami. Nakonec ani nemám špatný pocit z toho, že podle ukázek na celovečerní film 9 bude tento snímek - uvedený v září 2009 - vypadat téměř stejně jako jeho o čtyři roky starší brácha. Jestli si udrží stejné tempo a zejména nádech postapokalyptického světa, tak se na pytlíky :-) už moc těším! ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý postapokalyptický animovaný kraťas, správně pochmurná atmosféra, skvělá, silně depresivní hudba. Typicky americkou infantilnost u animovaných filmů (zvlášť u těch vážných animovaných filmů - vždyť přece i animované filmy se dají dělat seriózně, dospěle) normálně nesnáším, tady bych se přes ni ale dokázal přenést díky výborné hudbě a občas skvělým scénám. V některých sekvencích je to ale hrozně přeplácané a plné obrazových klišé. Špinavý svět postapokalyptické, rozbořené země, plné odpadků (mimochodem, Vall-i je příšerná vykrádačka tohoto filmu), je vylíčen dobře, nicméně v popisu příběhu hadrových panáků je těžce zmatený a technika vyprávění krátkého filmu je prostě nepovedená a nezvládnutá (scéna nad schodištěm má být co?). Nepřijde mi, že by v tom bylo dost potenciálu na celovečerák, když i jako krátký film je to takový lepší průměr. http://www.youtube.com/watch?v=yeNbO85m2dM ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama