Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Kanada End of the Line
všechny plakáty
Trailer

V noční lince podzemní dráhy se několik osamocených cestujících vydává na jízdu smrti! Nic netušící lidé jsou vydáni na pospas tajemné sektě, která v temných tunelech praktikuje své vražedné rituály. Vyznavači zvráceného náboženského kultu brutálně likvidují své vyděšené oběti. Před svými šílenými pronásledovateli se malá skupinka snaží uniknout ve spleti podzemních cest. Z podzemní pasti však není úniku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

drackula 

všechny recenze uživatele

Úvod je vďaka rôznym perspektívam trošku chaotický, ale postupne všetko zapadá a skvelá jazda sa môže začať. Ponuré tmavé chodby metra úžasne podporili dusnú atmosféru v ktorej môže byť vrah prakticky ktokoľvek. Celkovo myšlienka "prepnutej" sekty je priam ukážkovo horrorová. V istom momente sa síce stráca originalita, keďže zabíjanie "krížom" začne liezť na nervy, ale do skvelých koľají film vrátil súboj kladný hrdinovia vs. sekta - najme úder kladivom je lahôdkový. Záver je možno pre niektorého sklamaním, niekto by ho možno označil ako výsledok scénaristickej nemohúcnosti, avšak u mňa má plný počet a skvele zapadá do celkového diania. Karenin úsmev na konci je taký upokojujúci - kto videl, dúfam že chápe :) 85 % ()

zvrator 

všechny recenze uživatele

Niekto dostava ranu istoty do hlavy gulkou,tu si niekto spomenul,ze by to mohlo ist nozom...prave v case najvacsieho zhonu a "nahanaciek"..:) a podobnych uderov pod suknu na zamyslenie tu bolo pozehnane...aspon,ze rany kladivom tu nemuseli ustavat s jujkanim tri hodiny a pytat si dalsie zo vsetkych stran pekne po krestansky...ale pohoda no... ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

"Bratia, sestry čujte hlas, nádejou je Pán Boh náš" - táto spočiatku nevinná koleda, ktorá sa vinie celým filmom ako leitmotív, mi postupom času začala poriadne liezť na nervy... Členovia sekty Hlas večnej nádeje sú priam ukážkovým príkladom vymytých mozgov. Dej filmu sa odohráva v labyrinte podzemných dráh - v klaustrofobickom priestore a je nepredvídateľný. Reverendoví vojaci zachraňujú duše cestujúcich, ktorí jednoducho nasadli do nesprávneho metra. Táto duchovná záchrana je však obyčajný bohapustý masaker. Ale ani obete nie sú bez šance a nemienia sa vzdať bez boja, čo robí príbeh zaujímavejším. Žiadne strelné zbrane, ale rituálne dýky, meče, sekery a kladivá... Tvorcovia tohto hororu nepoznajú medze, pokiaľ ide o brutalitu. Takisto nejasné sú hranice medzi realitou a halucináciami, a to až natoľko, že sa jedno od druhého nedá oddeliť. Fanatizmus a primitivizmus členov sekty (najmä pani Betty) je tiež bezhraničný a do neba volajúci. Vyvoláva čoraz väčšiu zlosť, ale žiadneho zadosťučinenia ani zničenia zla sa vo filme nedočkáme - aj na konci, niečo zlovestné ostáva stále visieť vo vzduchu... ()

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Na závěr zajímavé příšery a zajímavé "zfantazení". Každopádně to šílení těch sektářů mi přijde jako hrůzné varování před možnostmi světa. Blouznivců je dost a díky tomu že sekty poskytují zajímavé transcendentní a socializační prvky jsou potencionálně klidně takto nebezpeční (v malých měřítcích se to potvrdilo). Až mě děsí ta spousta lidí na rozích se strašnou věží a obrovskou setkávací halou za Havířovem, a nejen oni... ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý horor, na kterém je třeba ocenit minimálně to, že není cílený na puberťáky a přináší vcelku nápaditý příběh. Udržuje si slušné tempo, pointa je taky pro jednou nenucená a zapadá do děje přirozeně. Režisérovo styl mi tak úplně nesednul. Občas bych třeba uvítal více atmosféry na úkor nechtěně komických gejzírů krve. Sem tam je vidět malý rozpočet, hlavní hrdinové nejsou z nejsympatičtějších, a co je horší, herci jsou příšerní. Ve vyhrocenějších situacích bohužel filmu dost podrážejí nohy, prostě proto, že jejich nevýkony jsou v kontrastu s dramatickým rázem dění k smíchu. Situaci zachraňujou představitelé fanatických záporáků. Takovou partu magorů bych nechtěl potkat ani za bílého dne. Výsledek mohl být lepší, ale díky za něj i tak. Je fajn vidět jednou za čas horor, který nejede zcela podle zaběhnuté šablony. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama