Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Shit 

všechny recenze uživatele

Drama to je fakt výborný, hlavně zásluhou excelující dvojice Elisha Cuthbert a Christian Slater, oba jsou skoro až na oscara a hlavně u Elishy to je takovej první průlom do vážných rolí a poved se fakt znamenitě. Ale jinak je příběh na muj vkus až trošku moc depresivní v některejch okamžicích, což ale zase vyustí ve fakt, že o silný a emocema všeho druhu nabitý scény tady fakt nouze neni a člověka to chladným rozhodně nenechá. Nicméně to co předved Cappello na konci, už bylo trošku příliš, to bylo asi spíš pro kritiky než pro obyčejný diváky. Pro mě tim koncem zahodil celej jinak dobrej průběh filmu do hajzlu a docela mě tim zklamal, protože mi to spíš přišlo jako nějakej výkřik do tmy, co měl možná něco říct, ale mě tim zkurvil film a krom toho si myslim, že to bylo nesmyslně uspěchanej konec, kterej jakoby se vynořil odnikud a rozsek celej film. lepší 4* ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trochu jako "Volný pád", jen více psychologický a méně uchopitelný. Slater v roli kancelářské krysy. Uzavřený sám do sebe, vůči všemu populárnímu přístupný, ale bez kontroly. Film nutí člověka se zamyslet, jestli si konzumní svět umí poradit při všem svém spěchu s jedinci, kteří spěch nestíhají a stíhat zavrhli. Když se ale stane v jejich životě něco, co vše obrátí, je dost pravděpodobné, že si s tím nedokážou nijak poradit a skončí to pro ně, nebo okolí, špatně. Vynikající psychologicko-sociologická sonda do mezilidských vztahů v rámci jedné instituce a jejího nejnepatrnějšího zástupce. 85% = 4/5 ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Poněkud dosti zvláštní film, nevím co si o něm mám myslet, start je hodně poutavý a člověka dostane docela povedené maskování CH.Slatera na loosera ve středním věku s vzezřením skoro důchodce. Zahrál to fakt dobře, ale nějak s přibývajícíma minutama mě to začíná svou monotématičností, trochu nudit a ke konci, což asi mělo být působivé jak se ch. začne psychicky ničit mě to dokonce až skoro otravuje, .. Film má hodně dobrý chvilek ale je do doprovázeno zároveň pro mě velmi nudnými pasážemi. jo a btw. Elisha je tady v některých záběrech překrásná .... prostě takový film mezi 50-60% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dajme tomu, že tvorcom kvitujem snahu o trochu iný film. Trošku to všetko zamotať, pridať pár animácii a trikov a na konci všetkých prekvapiť. Škoda však, že realita je skôr taká, že záver je viacmenej vykúpením z priemerného filmu. Potešil aspoň druhodivízny Slater, ktorý ukázal, že hrať vie, a to to aj celkom slušne. Inak je to presne ten typ filmu na ktorý si človek po pár mesiacoch ani nespomenie. Škoda, lebo som sa dosť tešil. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Príklad toho, ako možno pokaziť výborný námet!!! Stačí obsadiť do kľúčovej role outsidera a "nepochopeného introverta" neschopného prežiť v tomto sračkovitom svete niekoho tak toporného a "béčkového" ako Christian Slater - katastrofa, ktorej nepomôže ani jeho vizuálna zmena na "psycho image". Scenárista a režisér Frank A. Capello je sám sebe najväčším nepriateľom, ktorý veľmi chce, ale nedokáže dodať príbehu hĺbku a psychológiu, ktorá sa diváka hlbšie dotkne. Celá ústredná myšlienka vyznieva do stratena a v závere sa namiesto katarzie vkráda pocit prekombinovanosti a umelosti. Nejedná sa o zlý film, ale výsledný produkt namiesto pochutiny zodpovedá nedorobenému a rozpačitému polotovaru... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama